Skip to main content

ကိုးရီးယား ဆိုင္မွာ

ညေနခင္းတစ္ခုမွာေတာ့ အလုပ္ေတြပိေနတဲ့ဒဏ္ကလြတ္သြားတာေရာ၊ ခရီးစဥ္အတြက္ စီစဥ္စရာ/တိုင္ပင္ စရာေလးေတြရယ္ေၾကာင့္ သူငယ္ခ်င္းေခၚလို႔အတူတူ ညေနစာစားဖို႔ထြက္လာခဲ့ပါတယ္။
ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာမွာ ကိုးရီးယားေတြအရမ္းမ်ားတယ္၊ စားေသာက္ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလဲသူတို႔ဘဲ။
အသစ္ထပ္ဖြင့္တဲ့ ကိုးရီးယားစားေသာက္ဆိုင္က သိပ္မေ၀းတာေၾကာင့္ ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္ လမ္းေလွ်ာက္ပီး ေရာက္သြားခဲ့တယ္။
ဆိုင္ထဲ၀င္လိုက္ေတာ့ သူတို႔က ၿဂိဳသားႏွစ္ေကာင္၀င္လာသလို၀ိုင္းၾကည့္ၾကပါတယ္။  ဆိုင္ထဲမွာ လဲ ကိုးရီးယားေတြဘဲ..၀ိုင္းနဲ႔၀ိုင္းနဲ႔  ဆိုဂ်ဴေလးလဲပါေသး..  ။
ကိုးရီးယားအစားေသာက္ ေတြကိုဒီကလူေတြမၾကိဳက္ပါဘူး၊ အျဖဴေတြဆို ဆိုင္နားျဖတ္ၾကည့္ဖို႔ေတာင္စိတ္မ၀င္စားသလို အမဲေတြလဲ မစား ၾကဘူး။ ေစ်းၾကီးတာေၾကာင့္လဲပါတယ္။ တစ္ခါစားဖူးပီးခံတြင္းမေတြ႔တာေၾကာင့္လဲပါတယ္။
ပီးေတာ့ သူတို႔ေရာင္းတာ set နဲ႕ဆိုေတာ့ အဖြဲ႔နဲဆိုကိုက္ပါတယ္။ ႏွစ္ေယာက္တည္းဆိုရင္ကုန္မွာလဲ မဟုတ္ဘူး။
ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္ menu ကိုၾကည့္ပီး သူငယ္ခ်င္းက ၾကက္သားတိုဟူး စြပ္နဲ႔ထမင္းကိုမွာတယ္၊
ကၽြန္မေတာ့ bibimbap ထမင္းနဲ႔အမဲသားဟင္းသီးဟင္းရြက္ေရာထားတဲ့ဟာမွာစားတယ္။

တစ္ကယ္ေျပာတာ မစားႏိုင္ဘူး၊ အရန္ခ်ထားေပးတဲ့အခ်ဥ္ေတြေတာ့အကုန္စားလာတယ္။

သူငယ္ခ်င္းကေတာ့ သူ႔ soup ကိုအတင္းေသာက္ခုိင္းတယ္..ေသာက္ၾကည့္ေတာ့မဆိုးပါဘူး။
အင္းဒါေပမယ့္အၾကိဳက္ၾကီးေတာ့မဟုတ္ဘူး။  ကၽြန္မမွာစားတဲ့ဟာဆို လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား recommend လုပ္ထားတာ..  ဒီက korean ေတြေရာ..စားၾကည့္ပါဆိုပီး..
ၾကက္ဥေၾကာ္အေပၚမွာတင္ထားတာ..ဆလပ္ရြက္နဲ႔..အားလံုးေမႊလိုက္ေတာ့ ဆလပ္ကႏြမ္းသြားေရာ..
ဘာအရသာမွရွာမေတြ႔ဘူး.မကုန္ဘူး..ထားခဲ့လိုက္တယ္။ ဟင္းရည္ထဲက အနံ႔ကိုအရသာခံၾကည့္ေတာ့ ခ်န္ဂင္ ေရာ / ဂ်ဴမြန္ေရာ သတိရတယ္။ bean-paste အရသာ..
ဒါနဲ႔ဆို ႏွစ္ခါရွိပီ.. ပထမတစ္ေခါက္တုန္းကလဲ စာေမးပြဲေျဖေနခ်ိန္မုိ႔ နီးတဲ့ဆိုင္၀င္စားတာ ေခါက္ဆြဲအေအး ဆိုပီး ကိုးရီးယားဆိုင္ပါဘဲ..မစားႏိုင္ဘူး. ဘာအနံ႔လဲမသိ စိမ္းရႊင္ရႊင္နဲ႔။
အျခားဟာမွာစားရင္ေတာ့ေကာင္းရင္ေကာင္းမွာဒါေပမယ့္ကၽြန္မတို႔ ၀က္သားေရွာင္/ seafood ေရွာင္နဲ႔ သိပ္မကိုက္ဘူး။
ခက္ေတာ့ေနပီ။ ခဏခဏစားေပးရင္ေတာ့ စားလို႔ေကာင္းလာမယ္ထင္တာဘဲ။ ေလာေလာဆယ္အထိေတာ့ ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ဘဲ ေက်နပ္လိုက္အံုးမယ္။ :P

Comments

  1. ကိုးရီးယားစာဆိုရင္ ေရညွိဖတ္နဲ႔ ကင္မ္ခ်ီကလဲြလို႔ တခါမွ မစားဖူးေသးဘူး..:)

    ReplyDelete
  2. ဘီဘင္ဘတ္ခ္ၾကိဳက္တယ္။ ကင္မ္ခ်ီက်ိဂဲ ၾကိဳက္တယ္။ ကင္မ္ခ်ီၾကိဳက္တယ္။ ပဲေခါက္ဆဲြၾကိဳက္တယ္။ :P

    ReplyDelete
  3. အမလဲကိုးရီးယားဆိုင္ေတြကဟင္းလ်ာေတြထက္ အရံခ်ေပးတဲ႔ဟာေတြကိုပိုၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  4. အမလဲကိုးရီးယားဆိုင္ေတြကဟင္းလ်ာေတြထက္ အရံခ်ေပးတဲ႔ဟာေတြကိုပိုၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  5. Hey People

    I'm looking to learn [url=http://www.maxkravmaga.com][b]Krav Maga[/b][/url]. I have some MMA experience and I'm wondering if Krav Maga is right for me. I'm looking for a mix of [url=http://www.MaxKravMaga.com][b]Self Defense[/b] and a [url=http://www.MaxKravMaga.com][b]Krav Maga Workout[/b][/url]

    any input would really help me

    cheers

    Ken

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ