Skip to main content

မုန္လာဥျဖဴနီ သုပ္ (ျခံထြက္)

ကၽြန္မရထားတဲ့ ေျမကြက္လပ္ေလး တစ္လိုင္းမွာ မုန္လာဥ နီမိ်ဳးေစ့ေလးေတြ ၾကဲထားလိုက္တာ..ရက္ (၃၀) မွာ စားဖို႔အသင့္ျဖစ္ေနပါျပီ.. ဒါပထမတစ္သုတ္ ႏႈတ္ထားတာပါ။  
မုန္လာဥျဖဴနီသုပ္..ေရေႏြးေဖ်ာျပီးသုပ္ပါ။

မုန္လာဥနီ အေသး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေၾကာ္

ေျမပဲ
ဆား
ႏွမ္းဆီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး  (ကို အားလံုးေရာေမႊျပီး ဗူးေလးတစ္ဗူးထဲထည့္ ခေလာက္ပါ.. သမေလာက္တဲ့ ေဆာ့စ္ အေနထားေရာက္ရင္ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ မုန္လာဥေလးေတြနဲ႔ ေရာေမႊျပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္အုပ္ျပီး စားလို႔ရ ပါျပီ)




Comments

  1. စားလို႕ ေကာင္းမွာ အေသအခ်ာပဲ။
    အသုပ္ဆို ၾကိဳက္ၿပီးသား၏

    အၿပံဳးပန္း

    ReplyDelete
  2. ညီမေရ

    စားခ်င္စရာေလး အဲလိုမ်ဳိး ဥနီ ေတာ႔ မစားဘူးေသးဘူး ဥျဖဴလည္း အစိမ္းသုတ္စားရင္ ေကာင္းတယ္ေျပာတယ္

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  3. ေကာင္းလုိက္တာ ။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ အဲလုိမ်ိဳးစိုက္ခ်င္လုိက္တာေနာ္

    ReplyDelete
  4. စားေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္။

    ReplyDelete
  5. ကူးအပင္ေလးေတြက သန္လိုုက္တာေနာ္။ လက္ဆိပ္ရွိတယ္လိုု ့ေျပာရမယ္။ ေနာက္ အပင္ေတြခူးရင္လည္းတင္ေပးဦးေနာ္။ း)

    ReplyDelete
  6. လၿပည့္ရိပ္April 18, 2011 at 3:51 PM

    အဲလို မုန္လာဥေလးေတြ ဆိုင္ေပၚမွာ ၿမင္ေနက်၊ အဲလို ၁ ခါမွ လုပ္မစားဘူးဘူး။ လုပ္စားရဦးမယ္။

    ReplyDelete
  7. အစ္မကူးကူးကို အားက်တာေနာ္။ အ့ဲလိုေလး အပင္ေတြ စိုက္ခ်င္တယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္။ radish အရသာက စူးရွရွမို႔ ရို႔စ္ သိပ္မႀကိဳက္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ အ့ဲလိုေလး သုတ္စားႀကည္႔ဦးမယ္။ က်န္းမာေရး အတြက္ေတာ့ ေကာင္းတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  8. ကူးက ျခံစိုက္ ၀ါသနာပါတယ္ေပါ့
    ေကာင္းပါတယ္ ကိုယ္ဆို စိုက္တိုင္းလည္း
    ရွဥ့္ငေပါေလးေတြက စားလို႔ မစိုက္ေတာ့ဘူး
    ခုလို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးဆို သိပ္စားလို႔ေကာင္းမွာေနာ္

    Baby taster

    ReplyDelete
  9. ေျမေနရာကခြဲတမ္းနဲ႔ရတာထင္တယ္..စိုက္ဖို႔ေနရာမက်န္ေတာ့ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ေျမကြက္မလိုတဲ့ စိုက္နည္းေပးမယ္။ေနာက္ဖက္က အုတ္နံရံႀကီးလြတ္ေနတယ္မဟုတ္လား။ အဲဒီအုတ္နံရံေျခရင္းမွာ ေဂၚရခါးပင္စိုက္လို႔ရတယ္။ အသီးလဲစားရ ညြန္႔လဲ စားလို႔ေကာင္းတယ္။
    ေဂၚရခါးက မ်ိးေစ့စိုက္တာမဟုတ္ဖူး။ အရင္ႏွစ္ကအသီးအရင့္ ခ်န္ထားတာကို ရွာၿပီးစိုက္ရပါတယ္။ အဲဒီအသီးေဟာင္းက အေညွာင့္ထြက္ၿပီးေပါက္တာပါ။ ေမလကုန္ေလာက္ထိ စိုက္လို႔ရပါတယ္။ ေအာက္တိုဘာလေလာက္မွာသီးပါတယ္။ တစ္ခါစိုက္လို႔ရၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ႏွစ္အတြက္ အသီးအရင့္ႀကီးေတြကို ေျမႀကီးထဲ အနက္ ၁၀ စင္တီမီတာေလာက္မွာ တူးၿပီးျမွဳပ္ထားရင္ အခ်ိန္တန္ရင္ သူ႔အလိုလို ျပန္ေပါက္ပါတယ္။ ေအာင္ျမင္ပါေစ...။

    ReplyDelete
  10. ကူးကူးရဲ့ အပင္ေလးေတြျကည့္ရတာ စားခ်င့္စရာ လတ္ဆတ္ေနတာဘဲ
    သတိရသြားျပီ။ ကိုယ့္အခင္းေလးမွာ စုိက္ခဲ့တဲ့ အပင္ေလးေတြကုိ...
    ေဆာင္း

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ