Skip to main content

ဆမေျခာက္

ဆမ ေျခာက္ကို ၂၀၀၉ ဒီဇင္ဘာရန္ကုန္ေရာက္တုန္း စိမ္းလမ္းစိုေျပမွာ စားဖူးတာပါ။ ၂၀၀၈ တံုးက ဆမေျခာက္သုပ္ စားမလားလို႔သူငယ္ခ်င္းကေျပာေတာ့... ပင္လယ္စာ ထင္လို႔ မစားဖူးလို႔ျငင္းခဲ့ေသးတယ္။  အဲတစ္ခါေတာ့ စားမိေတာ့ အင္မတန္ကို ၾကိဳက္ သြားတာဘဲ။  ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးငါးေျခာက္ကေတာ့ အာျဗဲေျခာက္ပါ။ ဘယ္လိုစား စားမရိုးႏိုင္ဘူး။  ဆမေျခာက္ေလးေတြ အရင္ႏွစ္ ေငြေဆာင္သြားတံုးက၀ယ္ခဲ့တာ ေတြ တစ္ရက္ အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းအင္ဒိုေကာင္ေလးက စားမိေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္သြား ေတာ့ တစ္ခ်ိန္လံုး လွမ္းမွာခိုင္းတယ္..  ကၽြန္မက သုပ္စားတာၾကိဳက္တယ္။ သူက ေၾကာ္ပီးသားစားတာကိုၾကိဳက္တယ္။  သူ႔တို႔ ႏိုင္ငံက တူနာကို အေကာင္လိုက္ အစာ သြပ္ကင္တာကၽြန္မကၾကိဳက္တယ္.. ဒါေၾကာင့္ ခဏခဏ လဲ စားျဖစ္တယ္။  ဆမ ေျခာက္ နဲ႔ တူနာ ကင္ လဲစားတယ္ဆိုပါေတာ့..။ ဒါေပမယ့္ ဆမ ေျခာက္က ေၾကာ္ျပီး ဖဲ့၊ ဆီစိမ္းေမႊးေမႊးေလး၊ ၾကက္သြန္နီလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး၊ နံနံပင္ေလးထည့္သုပ္ အရမ္းကိုေကာင္းတာ..  သံပုရာေလးဆမ္းလိုက္အံုး..ရွယ္..
အသုပ္ေတာ့အသုပ္ဘဲ ဒါေပမယ့္ ငါးေျခာက္ကေပ်ာ့မသြားဘူး... 
ဒါကေတာ့ေလာေလာလတ္လတ္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆမေျခာက္ေၾကာ္ပါ။
ဒါေလးက ေတာ့စိမ္းလမ္းဆိုေျပက ဆမေျခာက္သုပ္ပါ။  ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ဆိုသိပ္လိုက္တာ။ 
ဆမေျခာက္ အေၾကာင္းသိတဲ့သူမ်ားရွိရင္ ေ၀ဌသြားပါအံုး.. အဲဒီ ငါး ဘယ္လို ရုပ္မ်ိဳးလဲ ဆိုတာသိပ္သိခ်င္လို႔ပါ။


Comments

  1. စားဖူးဘူးထင္တယ္.။
    သုပ္တာ ပိုၾကိဳက္မယ္ထင္တယ္..။
    သုပ္ရင္ ေၾကာ္ရေသးလား.ဒီအတိုင္းသုပ္ရတာပဲလား.။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  2. ဆမေျခာက္ေၾကာ္ေတာ့စားဖူးတယ္...ေခ်ာင္းသာတို႔ဘာတို႔သြားရင္ ေစ်းထဲမွာ ေရာင္းၾကတာေတြ႔တယ္...။ သုပ္စားလည္းေကာင္းမယ့္ပံုပဲ...။

    ခင္တဲ႔
    မိုးေငြ႔

    ReplyDelete
  3. တခါမွေတာင္ ေတြ႔ဖူးဘူးရယ္
    စားေကာင္းတယ္ဆိုေတာ့ စားၾကည့္ခ်င္တယ္
    ကိုယ္လည္း အာျပဲေျခာက္ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ေတာ္ေလး လြန္ခဲ႔တဲ႔ ႏွစ္ေတြက စားဖူးတယ္
    ၾကိဳက္တယ္
    ေၾကာ္တာဘဲ စားဖူးတာ သုပ္တာ စားဖူးဘူး
    ကူးကူးရဲ႕ ပံုၾကည္႕ျပီး သုပ္စားၾကည္႔ခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္

    ReplyDelete
  5. စားဖူးေနတာလဲၾကာၿပီ ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္တယ္
    ထိုင္းက၀ယ္လို ့ထိုင္းငါးေျခာက္လို ့ကိုယ့္ဘာသာနာမည္ေပးထားတာ :-)
    ဆမေျခာက္လို ့ေခၚတာအခုမွသိတယ္.ေက်းဇူးပါရွင္

    ReplyDelete
  6. ဘာျဖစ္လို႔ ဆမေျခာက္လို႔ ေခၚတာလဲ မသိဘူးေနာ္။ နာမည္က အဆန္းေလး။ တစ္ခါစားဖူးတယ္။

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္သြားၿပီ။ အဲဒီ ငါးေၿခာက္ေလးေတြယိုးဒယားေစ်းမွာေတြ႔တာ ၾကာၿပီ။ ဒါေပမယ္႔ မ၀ယ္ၿဖစ္ဘူး။ ခုေတာ႔ ၀ယ္စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားၿပီ

    ReplyDelete
  8. ငါးလိပ္ေက်ာက္အငယ္ေလးေတြကိုေျခာက္ထားတာလို႔ ၾကားဖူးတယ္

    ReplyDelete
  9. ေပါက္ေရ.. သုပ္စားခ်င္ရင္လဲ အရင္ေၾကာ္ရေသးတယ္..
    မဟုတ္ရင္ေတာ္ေတာ္ညွီမွာ.. း)

    ReplyDelete
  10. အဲဒါတခါမွေတာင္မၾကားဖူးဘူး။ စားဖူးၾကည့္ခ်င္လိုက္တာ။ ေကာင္းမဲ့ပံုေလး။ အမက အသုပ္ႀကိဳက္တတ္ေတာ့ သုပ္တာကိုပိုႏွစ္သက္လိမ့္မယ္ထင္တယ္။ ေျခာက္ထားတဲ့ပံုေလးကလည္း ပန္းပြင့္ေလးေတြလိုဘဲေနာ္။ စိတ္၀င္စားစရာ...

    ReplyDelete
  11. ေရစိမ္ျပီးေၾကာ္ရမွာလား ဒီအတိုင္းေၾကာ္ရမွာလားဟင္။ ေၾကာ္ရင္ေတာ္ေတာ္ေညွာ္လားမသိဘူး။ ယိုးဒယားဆိုင္ေတြမွာေတြ ့ျဖစ္ေပမယ့္ ဘယ္လိုခ်က္စားရမွန္းမသိလို ့မ၀ယ္ျဖစ္ဘူး။

    ReplyDelete
  12. ငါးေျခာက္ၾကိဳက္ေတာ့ ကုုိယ္လည္းစားရင္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဘာေကာင္မွန္းေသခ်ာမသိလိုု ့သိပ္မစားျဖစ္ဘူး။ စားရင္လည္း မရပ္ေတာ့ဘူး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ ့ေတာင္စားတယ္။

    ReplyDelete
  13. ငါးလိပ္ေက်ာက္ အငယ္ေလးေတြကို ေခါင္းျဖတ္..အျမီးျဖတ္ပါတယ္..ၿပီးေတာ႔ အေျမာင္းလိုက္ ခြဲၿပီး အေျခာက္လွမ္းပါတယ္...အရိုးကႏုၿပီးေတာ႔ အရိုးပါစားလို႔ရပါတယ္...တစ္ခ်ိဳ႕ကေတာ႔ ျပဳတ္ၿပီးသုတ္စားၾကတယ္...

    ReplyDelete
  14. ငါးအရုပ္ေတာ့ မသိဘူး က်ေနာ္လည္း ေယာင္းမေပးမွ စားဖူးတာ အေတာ္ၾကိဳက္တယ္ အိမ္မွာေတာင္ ၁ ထုပ္က်န္ေသးတယ္

    ReplyDelete
  15. ထား၀ယ္ေနတုန္းကေတာ့ အေတာ္ေလးစားမိဖူးတယ္ အစ္မ အေကာင္ကိုေတာ့ သိပ္ မစပ္စုမိလုိက္ဘူး။ သိပ္မေနလိုက္ရလို ့ပါ။ အေနၾကာရင္ေတာ့ ျမိတ္ကၽြန္းစု အေၾကာင္း ဘေလာ့ေပၚေရာက္လာေစရမွာ။

    ReplyDelete
  16. http://en.wikipedia.org/wiki/Batoidea

    ငါးလိပ္ေက်ာက္ ပံု...
    ဆမေၿခာက္ဆိုတာ ငါးလိပ္ေက်ာက္ကိုအေၿခာက္လုပ္ၿပီး ၿပန္ေၾကာ္ေရာငး္တာ၊
    ၿမန္မာက ဘီယာဆိုင္ေတြမွာလည္း မွာစားလို့ရတယ္၊ ၿမန္မာမွာ အဲ့ဒါေလးေတြလုပ္ၿပီး ေဇ်းကြက္သြင္းေနတာ နဲနဲၾကာၿပီ...စားေကာင္းပါတယ္..အခန့္မသင့္ရင္ ကိုယ္ေတြယားၿပီးေသြးမတည့္မွဳၿဖစ္တတ္တယ္...

    ReplyDelete
  17. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for
    this website? I'm getting tired of Wordpress because I've had problems with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

    Also visit my website: ford ranger forum

    ReplyDelete
  18. Wow, incredible weblog layout! How long have you ever been running a blog for?
    you make blogging look easy. The entire glance of your web site is magnificent, as neatly as the content!


    my web-site - http://infa2.site40.net/wiki/index.php?title=Every_One_Of_New_Ford_Ranger_Related_Articles

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ