Pages

Tuesday, April 22, 2008

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ေက်ာက္ပြင့္ေၿပာမွအရင္တုန္းကဆိုရင္ေက်ာက္ပြင့္
သုပ္စားခ်င္ရင္ေဆးပါေလေတာ့၁၀ခါမက၊ ေရြးလိုက္ရတဲ့အမႈိက္ေတြ၊ေက်ာက္ခဲေလးေတြ
ခရုခြံေတြကလဲအမ်ားၾကီး၊ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သန္႔ၿပီးသားအထုပ္ေလးေတြsupermarket
ေတြမွာေရာင္းေနပါၿပီ။အၾကာၾကီးေဆးစရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရစိမ္ထားၿပီး ၁ နာရီေလာက္
ဆိုရင္သုပ္စားလို႔ရၿပီ။ေက်ာက္ပြင့္ကဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကအၿဖဴေရာင္။
ဒါေပမယ္အရသာကအညိဳေရာင္ေက်ာက္ပြင့္ကပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။လည္ပင္းၾကီးတဲ့သူ
ေတြအတြက္ေက်ာက္ပြင့္ကေဆးတစ္မ်ိဳးေပါ့။ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ဖို႔အတြက္ၿပင္ဆင္ရမယ့္အရာ
ေတြကေတာ့..
အာလူး (၂) လံုး - ႏူးေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါ
မန္က်ီးသီးမွည့္ - ေရစိမ္ထားပါ
ေၿမပဲေလွာ္ - ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ - ဆီသတ္ထားပါ
(ေဂၚဖီကိုေတာ့ပါးပါးေလးလွီးထားၿပီးၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ့ေက်ာက္ပြင့္သတ္
သတ္သုပ္စားရတာပိုသေဘာက်တယ္)
ေက်ာက္ပြင့္ေတြပြလာလို႔ေရစင္စင္ေဆး၊ေရညွစ္ၿပီးရင္ေတာ့ကတ္ေၾကးနဲ႕အေနေတာ္ၿဖတ္ေပး
ရပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့အာလံုးၿပဳပ္ကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးၿပီးကန္႔လတ္ၿဖတ္ၿပန္လွီးေလးေထာင့္အ
တံုးေလးေတြထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေထာင္းထားတဲ့ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုထည့္ၿပီးတာနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဆီ
သတ္ထားတာကိုေလာင္းထည့္ပါ။ မန္းက်ီးမွည့္ေရပ်စ္ပ်စ္ကိုထည့္၊ဆား၊အခ်ဳိမ႕ႈန္နဲ႔ ပဲငံၿပာရည္
အနဲငယ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုလွီးထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဆို
ရင္စားေကာင္းမွာေသခ်ာတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုရပါၿပီ။
ေက်ာက္ပြင့္ကိုသုပ္စားတဲ့ေနရာမွာတစ္ခ်ိဳ႔ကပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ကိုေၿမပဲမႈန္႔အစားထည့္တာရွိသ
လိုအၿခားသုပ္ပံုသုပ္နည္းအမိ်ဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ဒီနည္းကေတာ့ကၽြန္မအလြယ္သုပ္စားေနၾကနည္း
ေလးတစ္ခုပါ။

3 Comments:

Perfumes said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Perfume, I hope you enjoy. The address is http://perfumes-brasil.blogspot.com. A hug.

အသက္ေလးရဲ႕ကိုကို said...

ကူကူးေရ
ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္တဲ႕ အခါျငဳတ္သီးအပြေတာင္႕ပါဆီထည္႕သတ္
ေနာက္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႕သုတ္ယင္ မန္က်ည္းမွည္႕ေလွ်ာ႕အေပၚကနံနံ ပင္ေလး အုပ္လိုက္
စားလို႕လည္းေကာင္းဓါတ္ပံုရိုက္ယင္လည္းလွသြားတာေပါ႕

ဥဥ

မိုးယံ said...

အခု ဒီမွာ ၀ယ္လို႕ရတဲ့ ေက်ာက္ပြင့္ေတြက အစ္မပံုထဲကလို မဟုတ္ဘူးဗ်ာ.. အျဖဴမ်ား ျဖစ္ေနမလားပဲ.. ပန္းပြင့္ပံု အဆုပ္လိုက္ႀကီးဗ်

အဲဒါႀကီးကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သုတ္စားတာ လႊတ္ေကာင္းဗ်ာ..
ေနာက္တစ္ခါ က်မွ အားလူးျပဳတ္ပါ ထည့္ဦးမယ္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger