Skip to main content

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္

ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ေက်ာက္ပြင့္ေၿပာမွအရင္တုန္းကဆိုရင္ေက်ာက္ပြင့္
သုပ္စားခ်င္ရင္ေဆးပါေလေတာ့၁၀ခါမက၊ ေရြးလိုက္ရတဲ့အမႈိက္ေတြ၊ေက်ာက္ခဲေလးေတြ
ခရုခြံေတြကလဲအမ်ားၾကီး၊ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သန္႔ၿပီးသားအထုပ္ေလးေတြsupermarket
ေတြမွာေရာင္းေနပါၿပီ။အၾကာၾကီးေဆးစရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ ေရစိမ္ထားၿပီး ၁ နာရီေလာက္
ဆိုရင္သုပ္စားလို႔ရၿပီ။ေက်ာက္ပြင့္ကဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကအၿဖဴေရာင္။
ဒါေပမယ္အရသာကအညိဳေရာင္ေက်ာက္ပြင့္ကပိုစားလို႔ေကာင္းတယ္။လည္ပင္းၾကီးတဲ့သူ
ေတြအတြက္ေက်ာက္ပြင့္ကေဆးတစ္မ်ိဳးေပါ့။ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ဖို႔အတြက္ၿပင္ဆင္ရမယ့္အရာ
ေတြကေတာ့..
အာလူး (၂) လံုး - ႏူးေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါ
မန္က်ီးသီးမွည့္ - ေရစိမ္ထားပါ
ေၿမပဲေလွာ္ - ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ - ဆီသတ္ထားပါ
(ေဂၚဖီကိုေတာ့ပါးပါးေလးလွီးထားၿပီးၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ့ေက်ာက္ပြင့္သတ္
သတ္သုပ္စားရတာပိုသေဘာက်တယ္)
ေက်ာက္ပြင့္ေတြပြလာလို႔ေရစင္စင္ေဆး၊ေရညွစ္ၿပီးရင္ေတာ့ကတ္ေၾကးနဲ႕အေနေတာ္ၿဖတ္ေပး
ရပါတယ္။ၿပီးရင္ေတာ့အာလံုးၿပဳပ္ကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးၿပီးကန္႔လတ္ၿဖတ္ၿပန္လွီးေလးေထာင့္အ
တံုးေလးေတြထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေထာင္းထားတဲ့ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုထည့္ၿပီးတာနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဆီ
သတ္ထားတာကိုေလာင္းထည့္ပါ။ မန္းက်ီးမွည့္ေရပ်စ္ပ်စ္ကိုထည့္၊ဆား၊အခ်ဳိမ႕ႈန္နဲ႔ ပဲငံၿပာရည္
အနဲငယ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုလွီးထည့္လိုက္ပါ။ ဒါဆို
ရင္စားေကာင္းမွာေသခ်ာတဲ့ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ကိုရပါၿပီ။
ေက်ာက္ပြင့္ကိုသုပ္စားတဲ့ေနရာမွာတစ္ခ်ိဳ႔ကပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ကိုေၿမပဲမႈန္႔အစားထည့္တာရွိသ
လိုအၿခားသုပ္ပံုသုပ္နည္းအမိ်ဳးမ်ိဳးရွိေပမယ့္ဒီနည္းကေတာ့ကၽြန္မအလြယ္သုပ္စားေနၾကနည္း
ေလးတစ္ခုပါ။

Comments

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Perfume, I hope you enjoy. The address is http://perfumes-brasil.blogspot.com. A hug.

    ReplyDelete
  2. ကူကူးေရ
    ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္တဲ႕ အခါျငဳတ္သီးအပြေတာင္႕ပါဆီထည္႕သတ္
    ေနာက္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႕သုတ္ယင္ မန္က်ည္းမွည္႕ေလွ်ာ႕အေပၚကနံနံ ပင္ေလး အုပ္လိုက္
    စားလို႕လည္းေကာင္းဓါတ္ပံုရိုက္ယင္လည္းလွသြားတာေပါ႕

    ဥဥ

    ReplyDelete
  3. အခု ဒီမွာ ၀ယ္လို႕ရတဲ့ ေက်ာက္ပြင့္ေတြက အစ္မပံုထဲကလို မဟုတ္ဘူးဗ်ာ.. အျဖဴမ်ား ျဖစ္ေနမလားပဲ.. ပန္းပြင့္ပံု အဆုပ္လိုက္ႀကီးဗ်

    အဲဒါႀကီးကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး သုတ္စားတာ လႊတ္ေကာင္းဗ်ာ..
    ေနာက္တစ္ခါ က်မွ အားလူးျပဳတ္ပါ ထည့္ဦးမယ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ