Pages

Wednesday, April 30, 2008

ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာ

ေက်ာက္ေက်ာၾကိဳနည္းကိုမလုလုဘေလာ့မွာသြားဖတ္ၿပီးပထမဆံုးလက္တည့္စမ္းထားတဲ့လက္
ရာေလးပါ။ ၿဖစ္ခ်င္ေတာ့ဒီမွာကေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔မရွိဘူး။ ဂ်ယ္လီလုပ္တဲ့အမႈန္႔ဘဲရွိေတာ့ ဂူလမ္
ဆိုလားဘာလား...အဲဒီအမႈန္႔ကိုသၾကားနဲ႔ေရာ..မလုလုဘေလာ့ကိုၿပန္ေၿပးဖတ္နည္းအတိုင္းေတာ့
လိုက္လုပ္တာဘဲ..ဟိဟိဘာလိုသြားလဲေတာ့မသိဘူးကီ၀ီသီးေလးေတြေသးေသးေလးလွီးထည့္
တာေစာသြားတယ္ထင္တယ္ပိုခ်ဥ္သြားတယ္။ကၽြန္မကအခ်ဥ္ၾကိဳက္ေတာ့ ႏိုးပလံုပလံု..သူငယ္ခ်င္း
ေတြကိုေကၽြးေတာ့မ်က္ႏွာကမဲ့သြားတာဘဲ။ အရသာကေတာ့ေကာင္းတယ္..နဲနဲခ်ဥ္တာတစ္ခုဘဲ
အိစိစိနဲ႔စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဘယ္သူမွမစားေတာ့..တစ္ေယာက္တည္းအကုန္တီးလိုက္ရတယ္။
ပထမဆံုးအေတြ႔ၾကံဳမဟုတ္လား။



ဒီေလာက္ေတာ့ရွိမေပါ့...အဲဒါေၿပာမွ pan cake လုပ္တာကို
သတိရမိတယ္။ ရံုးကိုယူသြားၿပီးေကၽြးေတာ့သူငယ္ခ်င္းေတြက unleaven bread လားတဲ့....
ေတာ္လိုက္တဲ့ကူးကူး..
မွတ္ခ်က္။ unleaven bread (ပြဲေတာ္မုန္႔၊ ကူးကူးတို႔ခရစ္ယာန္မွာခရစ္ေတာ္ေသတာကိုၿပန္လည္
သတိရတဲ့အေနနဲ႕႔ communion service ပြဲေတာ္ သံုးလတစ္ခါက်င္းပတယ္။ ခရစ္ေတာ္ရဲ႕႕ခႏၱာ
ကိုယ္စားၿပဳတဲ့အေနနဲ႔ ဂ်ဳံနဲ႔လုပ္တဲ့မုန္႔ကိုစားတယ္။ အဲဒီမုန္႔ကမာတယ္။ တေဆး မပါဘူး။ေဆာ္ဒါ
မပါဘူး။ ဂ်ံဳမႈန္႔ကိုသံလြင္ဆီနဲ႔ေရာနယ္ၿပီးဖုတ္ထားတဲ့မုန္႔အပိုင္းစေလးေပါ့..ေသြးကိုကိုယ္စားၿပဳတဲ့
အေနနဲ႔ကေတာ့ စပ်စ္ရည္ကိုေသာက္တယ္။ စပ်စ္သီးကုိေရနဲ႔က်ိဳထားတဲ့အခါအနီေရာင္ေလး
အရည္၊ဘာမွမေရထားဘူးအခ်ိဳေရေလးေပါ့)

Credited to Ma Ma Lu Lu http://www.lulucooking.blogspot.com/

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger