Skip to main content

မွ်စ္ေျခာက္ေျခာက္အသားေျခာက္ေျခာက္


ၿပင္ဦးလြင္အရီးရွမ္းဆိုင္က၀ယ္လာတဲ့မွ်စ္ေၿခာက္ေလးေတြရယ္..
မေတာ္ရေသးတဲ့ေယာကၡမမ်ားထည့္ေပးလိုက္တဲ့အသားေျခာက္ေလးေတြရယ္..
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြရယ္..ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ငံၿပာရည္ေလးရယ္..
ေရာသမေမႊလို႔.. အင္မတန္ကိုမိန္တဲ့ဟင္းေလးတစ္ခြက္ခ်က္ပါတယ္။
မွ်စ္ေျခာက္ကိုေတာ့ေရထပ္ေဆးၿပီး ေရပူပူမွခဏစိမ္ထားရပါတယ္။
အသားေၿခာက္ကိုေတာ့အိုးစတည္ကထဲကထည့္လံုးထားတာပါ။
အရသာကေတာ့မွ်စ္အစိုထက္သာတယ္လို႔ၿမည္းသြားတဲ့သူေတြဆိုပါတယ္။
အသားေျခာက္ကိုဘယ္လိုေၿခာက္ထားသလဲမဆိုႏိုင္ေလာက္ေအာင္အရသာတစ္ေခ်ာင္း
ဆိုတစ္ေခ်ာင္းဆိုသလိုေကာင္းလွပါေပတယ္။
အသားေၿခာက္လုပ္နည္းေလးရွိရင္မွ်ေ၀ၾကပါ။ ေယာကၡမမ်ားကိုေတာ့မေမးရဲပါ.. ဟိဟိ

Comments

  1. အန္တီေသးေသးတို႔ဆိုင္(အရီးရွမ္း)မွာ ဒီလိုဟာေတြ
    ရတာေတာင္မသိဘူး
    မွတ္ကေရာ ေမျမိဳ႔သူ...
    ဒီတစ္ေခါက္အသားေျခာက္မသယ္လာရဘူး..
    ဒီက ေလဆိပ္မွာအရမ္းစစ္လို႔..
    ေပါက္..

    ReplyDelete
  2. ေဝး ဒို ့မွာလဲ အသားေၿခာက္ရွိတယ္ကြ :)

    ReplyDelete
  3. လာစားသြားပါဧ။္

    ReplyDelete
  4. ဟုတ္တယ္..အန္တီေသးေသးလားေတာ့မသိဘူး.
    ေရာင္းေနတဲ့အန္တီကေၿပာတယ္ သူတို႔ကိုယ္တိုင္ လုပ္တာမဟုတ္ဘူးတဲ့ သူမ်ားဟာကိုယူေရာင္းတာတဲ့.
    အရင္လိုမလုပ္ႏိုင္ေတာ့ဘူးတဲ့.. မာမီ့ကိုေၿပာေနတာၾကားတာ..

    စုဘူး..အသားေၿခာက္ရွိရင္နဲနဲပို႕လိုက္..ဟိဟီးး

    ၿမဴး...စားေကာင္းလား.. ဟားဟား

    ReplyDelete
  5. 66 ေတြအေၾကာင္း လာဖတ္တ၇္ေနာ့၊၊

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။