Pages

Friday, March 20, 2009

ဌက္ေပ်ာသီးကိတ္

ကူးကူးဘေလာ့စေရးတုန္းကရည္ရြယ္တာကိုယ့္မိသားစု၊ခ်စ္သူနဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြဖတ္ဖို႔
ပါ။ စၿပီးေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့အၿမင္က်ဥ္းတဲ့ကၽြန္မ ဘေလာ့ဆိုတာသူတစ္ကာဖတ္ၿပီးေနာက္
မိတ္ေဆြအသစ္ေတြပါထပ္ထပ္တိုးလာတယ္။ ေကာမန္႔ေလးခ်န္ထားတာကိုတစ္ကူးတစ္က
ေစာင့္ေစာင့္ဖတ္ရတာလဲခံစားမႈတစ္ခုဘဲ။ ၿမန္မာမွာဘေလာ့ေတြဖြင့္ရတာခက္လို႔မိဘနဲ႔
ေမာင္ေလးကသိပ္မဖြင့္ၿဖစ္ေပမယ္မာမီကေတာ့ဦးေလးလူပ်ိဳၾကီးဆီေရာက္ရင္ freedom နဲ႔
ကၽြန္မဘေလာ့ကိုဖတ္ၿပီးသေဘာက်ေလ့ရွိပါတယ္။ ညီမေလးကထုိင္းမွာ၊ သူအလုပ္လုပ္တဲ့
ေက်ာင္းမွာလဲ ဘန္း တာေတြမ်ားေတာ့မဖတ္ၿဖစ္ေပမယ့္ကၽြန္မက PDF နဲ႔လုပ္ၿပီးပို႔ပို႔ေပး
တယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူလား.. တစ္ခါမွမဖတ္ဘူး။ ေၿပာေသးတယ္ကိုယ့္အေၾကာင္းလူတကာ
ဖတ္ေနတာ ရွက္ဖူးလားတဲ့.. ရွက္ဖူးလို႔..ေၿပာလိုက္တယ္။ အခုေနာက္ပိုင္းေတာ့သူလဲ၀င္၀င္
ဖတ္ၿပီး ရစ္. တတ္ေနပါပီ။ ေကာမန္႔ေတြလဲလိုက္ေရးၿပီးေပ်ာ္ေနတယ္ထင္ပါ့။ အၿမဲလိုလိုလာေခ်ာင္းေနတဲ့သူေတြကိုလဲေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေဟာင္း
ေတြလဲကၽြန္မဘေလာ့မွန္းမသိေပမယ့္သူတို႔ကဖတ္ၿပီး ကူးကူးနဲ႔တူတယ္ဆိုၿပီးခန္႔မွန္းလာ
ေမးၾကတိုင္းကိုယ့္ကိုကုိယ္သေဘာေတြက်ေနတာ.. ဒါလဲ blog psycho ဘဲထင္တယ္။
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ကိတ္မုန္႔လံုး၀ကိုမစားတတ္တဲ့ကၽြန္မဌက္ေပ်ာသီးကိတ္ကိုေတာ့အစမ္းစားၾကည့္ေတာ့ၾကိဳက္
သြားတာနဲ႔ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔ဆံုးၿဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿမန္မာအစားေသာက္ေတြကိုႏွစ္သက္စား
ေနေပမယ့္တစ္ခါတစ္ေလေတာ့အပ်င္းေၿပပီဇာေလး၊ ကိတ္မုန္႔ေလးစားတတ္ပါတယ္။ ကိတ္
ကိုကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ အင္တာနက္ေပၚတက္ (how to bake banana cake)
နည္းလမ္းနဲနဲရွာၿပီးေတာ့..အရင္ဆံုးၿပင္ဆင္ရတာ..
သီးေမႊးဌက္ေပ်ာသီး (၄)လံုး
ဂ်ဳံမႈန္႔ (၁.၃)
သၾကား (လိုသေလာက္)
ေထာပတ္ (butter)
ေထာပတ္ဆီ
ၾကက္ဥႏွစ္လံုး
မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ (baking powder)

သီးေမႊးေလးလံုးကိုအခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးခက္ရင္းနဲ႔သမေအာင္ေၿခပါတယ္။
ဂ်ံဳမႈန္႔ကို သၾကားထည့္၊ မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ေလာက္ထည့္ၿပီး
ေမႊ၊ ၿပီးရင္ေတာ့ေထာပတ္ခဲေလးေတြထည့္ ေထာပတ္ဆီနဲနဲထည့္၊ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးေဖာက္
ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ေမႊပါေလေတာ့...
လဖက္သုပ္အထုတ္ထဲကေၿမပဲဆန္ေလးေတြပါေတြ႔ေတာ့ဌက္ေပ်ာသီးထဲထပ္ထည့္ၿပီးအကုန္
ေရာေမႊၿပီးႏွံေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကိုဂ်ံဳေလးနဲနဲပါးပါးၿဖဴးၿပီး ေရာသမေမႊကိုေလာင္း
ထည့္လိုက္ရင္ၿပီးပါပီ။ မီး ၁၉၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီဖုတ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုေမႊးေနတဲ့ဌက္ေပ်ာသီး
ကိတ္ေလးရပါတယ္။ ဖုတ္ၿပီးေတာ့ၾကြားမယ့္သူမရွိလို႔အြန္လိုင္းမွာ ညီမေလးကိုၾကြားပါတယ္။
အဲေလာက္မ်ားတာဘယ္သူ႔ေတြကိုေကၽြးမလို႔လဲတဲ့... အင္း.. တစ္ေယာက္တည္းဘဲစားရမွာ
ေပါ့.. မကုန္ရင္သိမ္းထား..ေနာက္ေန႔ထပ္စား.. အရသာကေတာ္ေတာ့္ကိုေကာင္းပါတယ္။
ပထမဆံုးအၾကိမ္လုပ္တာေအာင္ၿမင္သြားလို႔ခုန္ဆြခုန္ဆြၿဖစ္ေနတာနဲ႔ခ်စ္သူနဲ႔ေန႔လည္က
စိတ္ေကာက္ေနတာေမ့သြားပါတယ္။



5 Comments:

subuueain said...

ေတာ္လိုက္တာ ကိတ္မုန္ ့ဖုတ္တတ္တယ္။ ၾကိဳက္လို ့ယူသြားၿပီေနာ္။
စားတာေတာ ့စားတတ္တယ္
:D

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ငွက္ေပ်ာ္သီး ကိတ္ လုပ္နည္း မသိခင္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ခက္မယ္ထင္တာ။ အမ ကူးကူး ခ်က္ျပလုိက္ေတာ့လည္း လြယ္တယ္ေနာ္။ ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ စားခ်င္လာပီ။ ေကာ္ဖီနဲ႕ ငွက္ေပ်ာ္သီးကိတ္နဲ႕ဆုိ မုိက္မွ မုိက္ပဲ။ မွတ္သားသြားတယ္ေနာ္။ ေက်းဇူးပဲ။

မဇနိ said...

စားခ်င္တယ္။ ႀကိဳက္ေလာက္မယ္ထင္တယ္။ ကိတ္မုန္႔ဆို ဘာကိတ္ျဖစ္ျဖစ္ ႀကိဳက္တယ္။

moon said...

what is amount of ဂ်ဳံမႈန္႔ (၁.၃) ?

Co2zenith said...

ဘယ္မွာ သင္ထားတာလဲ ဟင္ ကူးကူး၊၊
ရိုးကိုမရိုးႏိုင္ေအာင္ ေတာ္ေတာ္ေလး ကိုခ်က္နိုင္တာပဲေနာ္၊၊

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger