Pages

Friday, March 27, 2009

ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုးဟင္း

ပိန္းဥဆိုရင္အရမ္းၾကိဳက္၊ ပိန္းဥေတြကိုၿပဳပ္ပီးဆားနဲ႔တုိ႔စားစား၊ ခ်က္စားစား၊ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္
ေသာက္အရမ္းကိုစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေစ်းေန႔ဆိုရင္ကိုယ္တိုင္စိုက္ပ်ိဳးကိုယ္တိုင္ေရာင္းတဲ့
သူေတြဆီကဆိုရင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုရတယ္။ ပိန္းဥကိုအခြံႏႊာရင္လက္ယားလို႔ၿပဳပ္ၿပီးခြာၿပီး
မွခ်က္တယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့အိမ္ကပို႔ထားေပးတဲ့ငါးရံ႕ေၿခာက္ေလးေတြနဲ႔ဟင္းခ်က္စားၿဖစ္တယ္။
ပိန္းဥကၿပဳပ္ပီးႏႊာေတာ့ခရမ္းေရာင္သန္းသန္းေလးေတြ၊ ဒီတိုင္းစားေနတာသံုးေလးလံုးေလာက္
ကုန္သြားတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ကိုဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြေတာက္ေတာက္
စင္းၿပီး ပိန္းဥေလးေတြထက္ၿခမ္းခြဲ၊ငါးငံၿပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ။ ငါးေၿခာက္ေတြကိုေတာ့
ေရေႏြးေလးနဲ႔စိမ္ထားၿပီးပိန္းဥထည့္ခ်က္တဲ့အခါတစ္ခါတည္းလံုးထည့္လိုက္တယ္။ ေရၿမဳပ္ရံုထည့္ၿပီး
ငါးေၿခာက္လဲႏူးဟင္းအႏွစ္ေတြလဲပိန္းဥထဲစိမ့္၀င္သြားပီဆိုရင္ေတာ့ပင္စိမ္းေလးအုပ္လိုက္ရင္ေတာ့
အင္မတန္ကိုေမႊးၾကိဳင္ၿပီးငါးေၿခာက္နံ႔ေလးသင္းသင္းနဲ႔ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုး ဟင္းေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။

4 Comments:

ဦးဦးေဖ said...

ပိန္းဥလား၊ ပက္က်ိေလးေတြလံုးၿပီးျပဳတ္ထားတာ ထင္လို ့။ ေကာင္းမယ့္ပံုပါပဲ။

subuueain said...

good :D

မိုးေကာင္းသူ said...

ကူးကူးေရ...စားခ်င္စရာေလး။ လာၿပီး သြားရည္က်သြားပါတယ္ေနာ္။

ျမဴးသွ်ရီ said...

ကူကူးေရလာစားသြားတယ္......ပိန္းဥအ ရမ္းးၾကိဳက္တာ

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger