Skip to main content

ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုးဟင္း

ပိန္းဥဆိုရင္အရမ္းၾကိဳက္၊ ပိန္းဥေတြကိုၿပဳပ္ပီးဆားနဲ႔တုိ႔စားစား၊ ခ်က္စားစား၊ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္
ေသာက္အရမ္းကိုစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေစ်းေန႔ဆိုရင္ကိုယ္တိုင္စိုက္ပ်ိဳးကိုယ္တိုင္ေရာင္းတဲ့
သူေတြဆီကဆိုရင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုရတယ္။ ပိန္းဥကိုအခြံႏႊာရင္လက္ယားလို႔ၿပဳပ္ၿပီးခြာၿပီး
မွခ်က္တယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့အိမ္ကပို႔ထားေပးတဲ့ငါးရံ႕ေၿခာက္ေလးေတြနဲ႔ဟင္းခ်က္စားၿဖစ္တယ္။
ပိန္းဥကၿပဳပ္ပီးႏႊာေတာ့ခရမ္းေရာင္သန္းသန္းေလးေတြ၊ ဒီတိုင္းစားေနတာသံုးေလးလံုးေလာက္
ကုန္သြားတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ကိုဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြေတာက္ေတာက္
စင္းၿပီး ပိန္းဥေလးေတြထက္ၿခမ္းခြဲ၊ငါးငံၿပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ။ ငါးေၿခာက္ေတြကိုေတာ့
ေရေႏြးေလးနဲ႔စိမ္ထားၿပီးပိန္းဥထည့္ခ်က္တဲ့အခါတစ္ခါတည္းလံုးထည့္လိုက္တယ္။ ေရၿမဳပ္ရံုထည့္ၿပီး
ငါးေၿခာက္လဲႏူးဟင္းအႏွစ္ေတြလဲပိန္းဥထဲစိမ့္၀င္သြားပီဆိုရင္ေတာ့ပင္စိမ္းေလးအုပ္လိုက္ရင္ေတာ့
အင္မတန္ကိုေမႊးၾကိဳင္ၿပီးငါးေၿခာက္နံ႔ေလးသင္းသင္းနဲ႔ပိန္းဥငါးေၿခာက္ရိုး ဟင္းေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။

Comments

  1. ပိန္းဥလား၊ ပက္က်ိေလးေတြလံုးၿပီးျပဳတ္ထားတာ ထင္လို ့။ ေကာင္းမယ့္ပံုပါပဲ။

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ...စားခ်င္စရာေလး။ လာၿပီး သြားရည္က်သြားပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  3. ကူကူးေရလာစားသြားတယ္......ပိန္းဥအ ရမ္းးၾကိဳက္တာ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။