Pages

Thursday, March 19, 2009

ပဲညိဳညိဳ

Kidney bean ကိုပဲညိဳညိဳလို႔ဘဲေခၚတတ္တယ္။ ပဲညိဳညိဳခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့အရင္
တစ္ညေလာက္စိမ္ထားရပါတယ္။ၿပီးရင္စိတ္ရွည္လက္ရွည္ၿပဳပ္။ ႏူးအိပီးေဖာင္းေနပီဆိုရင္
ၿမည္းၾကည့္..ပဲလံုးထဲကအသားေတြလွ်ာေပၚမွတင္အေရေပ်ာ္သြားရင္ေတာ့ပဲၿပဳပ္ေကာင္း
ေကာင္းရပါပီ။ ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ မပါမၿဖစ္
ၾကက္သြန္၊ၿဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၃)လံုး
ပဲငံၿပာရည္အနည္းငယ္
နဲ႔ၿပဳပ္ပီးသားပဲေတြကိုေရာခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ..က်က္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္မိတ္ေလးအုပ္စားလို႔
ရပါပီ။ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြလွီးပီးေရခဏစိမ္လိုက္တာေကြးေကြးေကာက္ေကာက္ပန္းေလး
လိုၿဖစ္ေနတာ.. ကိုယ့္မ်က္စိထဲမွာေတာ့လွေနတာဘဲ။ း)

6 Comments:

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ၾကက္သြန္မိတ္ ေကြးေကြးေလးေတြေတာ့ ေတြ႕ဖူးတယ္။ ဘယ္လုိလုပ္တယ္ဆုိတာကုိေတာ့ အခုမွ သိတယ္။

ဘုန္းျမင့္သူ said...

ေက်းဇူးပါဗ်ာ ... ျမင္ဆရာေပါ႔။

subuueain said...

အဲဒီပဲအရမ္းၾကိဳက္

ဦးေဖႀကီး(ခ်စ္အုန္းေဖ) said...

ပဲေတြေရမနစ္ေနဖို ့အရမ္းအေရးၾကီးပါတယ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေကြးေကြးေလးနဲ႔ခ်စ္စရာေလးမုိ႔ အလွပဲၾကည္႔ေနလုိက္ေတာ႔မယ္။ ေန႔လည္စာက်မွစားေတာ႔မယ္။ အသုပ္ပဲစားဖူးတာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ခ်က္ရတာ အခုမွသိတယ္။ ခ်က္နည္းယူသြားၿပီေနာ္။

လုလု said...

မလုကေလ ငယ္ငယ္တုန္းက ပဲေတြကုိ မၾကိဳက္ခဲ့ဘူး။
ဒါေပမယ့္ တကၠသုိလ္တက္လုိ႕ အေဆာင္လည္းေနေရာ ပဲေတြကုိ မစားမျဖစ္ စားရေတာ့ ပဲစားရတာကုိ ၾကိဳက္သြားေရာ။ အခု ပဲညိဳညိဳေလးေတြကုိလည္း စားသြားပါတယ္ေနာ္။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger