Kidney bean ကိုပဲညိဳညိဳလို႔ဘဲေခၚတတ္တယ္။ ပဲညိဳညိဳခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့အရင္
တစ္ညေလာက္စိမ္ထားရပါတယ္။ၿပီးရင္စိတ္ရွည္လက္ရွည္ၿပဳပ္။ ႏူးအိပီးေဖာင္းေနပီဆိုရင္
ၿမည္းၾကည့္..ပဲလံုးထဲကအသားေတြလွ်ာေပၚမွတင္အေရေပ်ာ္သြားရင္ေတာ့ပဲၿပဳပ္ေကာင္း
ေကာင္းရပါပီ။ ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ မပါမၿဖစ္
ၾကက္သြန္၊ၿဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၃)လံုး
ပဲငံၿပာရည္အနည္းငယ္
နဲ႔ၿပဳပ္ပီးသားပဲေတြကိုေရာခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ..က်က္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္မိတ္ေလးအုပ္စားလို႔
ရပါပီ။ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြလွီးပီးေရခဏစိမ္လိုက္တာေကြးေကြးေကာက္ေကာက္ပန္းေလး
လိုၿဖစ္ေနတာ.. ကိုယ့္မ်က္စိထဲမွာေတာ့လွေနတာဘဲ။ း)
တစ္ညေလာက္စိမ္ထားရပါတယ္။ၿပီးရင္စိတ္ရွည္လက္ရွည္ၿပဳပ္။ ႏူးအိပီးေဖာင္းေနပီဆိုရင္
ၿမည္းၾကည့္..ပဲလံုးထဲကအသားေတြလွ်ာေပၚမွတင္အေရေပ်ာ္သြားရင္ေတာ့ပဲၿပဳပ္ေကာင္း
ေကာင္းရပါပီ။ ခ်က္ဖို႔အတြက္ေတာ့ မပါမၿဖစ္
ၾကက္သြန္၊ၿဖဴနီ ေတာက္ေတာက္စင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၃)လံုး
ပဲငံၿပာရည္အနည္းငယ္
နဲ႔ၿပဳပ္ပီးသားပဲေတြကိုေရာခ်က္လိုက္ရံုပါဘဲ..က်က္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္မိတ္ေလးအုပ္စားလို႔
ရပါပီ။ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြလွီးပီးေရခဏစိမ္လိုက္တာေကြးေကြးေကာက္ေကာက္ပန္းေလး
လိုၿဖစ္ေနတာ.. ကိုယ့္မ်က္စိထဲမွာေတာ့လွေနတာဘဲ။ း)
ၾကက္သြန္မိတ္ ေကြးေကြးေလးေတြေတာ့ ေတြ႕ဖူးတယ္။ ဘယ္လုိလုပ္တယ္ဆုိတာကုိေတာ့ အခုမွ သိတယ္။
ReplyDeleteေက်းဇူးပါဗ်ာ ... ျမင္ဆရာေပါ႔။
ReplyDeleteအဲဒီပဲအရမ္းၾကိဳက္
ReplyDeleteပဲေတြေရမနစ္ေနဖို ့အရမ္းအေရးၾကီးပါတယ္။
ReplyDeleteၾကက္သြန္ၿမိတ္ေကြးေကြးေလးနဲ႔ခ်စ္စရာေလးမုိ႔ အလွပဲၾကည္႔ေနလုိက္ေတာ႔မယ္။ ေန႔လည္စာက်မွစားေတာ႔မယ္။ အသုပ္ပဲစားဖူးတာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ခ်က္ရတာ အခုမွသိတယ္။ ခ်က္နည္းယူသြားၿပီေနာ္။
ReplyDeleteမလုကေလ ငယ္ငယ္တုန္းက ပဲေတြကုိ မၾကိဳက္ခဲ့ဘူး။
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ တကၠသုိလ္တက္လုိ႕ အေဆာင္လည္းေနေရာ ပဲေတြကုိ မစားမျဖစ္ စားရေတာ့ ပဲစားရတာကုိ ၾကိဳက္သြားေရာ။ အခု ပဲညိဳညိဳေလးေတြကုိလည္း စားသြားပါတယ္ေနာ္။