ခရမ္းသီးႏွပ္၊ ခရမ္းသီးဖုတ္..အကုန္ၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မ ၿပီးခဲ့တဲ့ေသာၾကာေန႔က Organic Firm
ေရာက္ေတာ့ခရမ္းသီးအၾကီးၾကီးေတြ႔လို႔၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ Easter Holiday လဲ
ၿဖစ္ေနေတာ့ ခရမ္းသီးကိုအေကာင္လိုက္ကိုင္တြယ္ပါေတာ့တယ္။
ခရမ္းသီးကိုထက္၀က္ၿခမ္းလိုက္ပါတယ္။ တစ္ၿခမ္းကိုေတာ့နဲနဲထူထူေတြလွီးၿပီးသိမ္းထားလိုက္
ပါတယ္။ က်န္တဲ့တစ္ၿခမ္းထဲကအသားေတြကိုဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထုတ္၊ ေတာက္
ေတာက္စင္းၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္(သို႔)ငါးေၿခာက္ နဲ႔ခရမ္းသီးအသားေတြခ်ည္းႏွပ္ပါ
တယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခြက္ေလးလိုၿဖစ္ေနတဲ့ခရမ္းသီထဲကိုထည့္၊ အေပၚကေနလွီးထားတဲ့အၿပား
ႏွစ္ခ်ပ္ကိုအဖံုးေလးလိုအုပ္လိုက္ၿပီး ေငြစကၠဴနဲ႔ထုပ္ၿပီးသကာလ၊ မီးေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ (၃၀)
ဖုတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေမႊးတဲ့အန႔ံေရာ၊ ခရမ္းသီးထဲကအသားေတြႏွပ္ထား
တဲ့အနံ႕ေလးပါေရာၿပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပါေတာ့တယ္။ နဲနဲေလးေတာ့အလုပ္ရႈပ္ေပမယ့္ခရမ္းသီး
ဖုတ္ၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ေရာ ခရမ္းသီးႏွပ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ပါစိတ္ေက်နပ္ေစမယ့္
ခရမ္းသီးထဲမွခရမ္းသီးဟင္းခြက္ေလးပါ။
ေရာက္ေတာ့ခရမ္းသီးအၾကီးၾကီးေတြ႔လို႔၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ Easter Holiday လဲ
ၿဖစ္ေနေတာ့ ခရမ္းသီးကိုအေကာင္လိုက္ကိုင္တြယ္ပါေတာ့တယ္။
ခရမ္းသီးကိုထက္၀က္ၿခမ္းလိုက္ပါတယ္။ တစ္ၿခမ္းကိုေတာ့နဲနဲထူထူေတြလွီးၿပီးသိမ္းထားလိုက္
ပါတယ္။ က်န္တဲ့တစ္ၿခမ္းထဲကအသားေတြကိုဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္၊ ဓါးပါးေလးနဲ႔လွီးထုတ္၊ ေတာက္
ေတာက္စင္းၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္(သို႔)ငါးေၿခာက္ နဲ႔ခရမ္းသီးအသားေတြခ်ည္းႏွပ္ပါ
တယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခြက္ေလးလိုၿဖစ္ေနတဲ့ခရမ္းသီထဲကိုထည့္၊ အေပၚကေနလွီးထားတဲ့အၿပား
ႏွစ္ခ်ပ္ကိုအဖံုးေလးလိုအုပ္လိုက္ၿပီး ေငြစကၠဴနဲ႔ထုပ္ၿပီးသကာလ၊ မီးေအးေအးနဲ႔ မိနစ္ (၃၀)
ဖုတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေမႊးတဲ့အန႔ံေရာ၊ ခရမ္းသီးထဲကအသားေတြႏွပ္ထား
တဲ့အနံ႕ေလးပါေရာၿပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပါေတာ့တယ္။ နဲနဲေလးေတာ့အလုပ္ရႈပ္ေပမယ့္ခရမ္းသီး
ဖုတ္ၾကိဳက္တဲ့သူအတြက္ေရာ ခရမ္းသီးႏွပ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ပါစိတ္ေက်နပ္ေစမယ့္
ခရမ္းသီးထဲမွခရမ္းသီးဟင္းခြက္ေလးပါ။
အစ္မ ပထမ ဟီးဟီး။ ႀကိဳက္မွႀကိဳက္။ အဲလုိေလး လုပ္စားအုံးမွ။ ျမင္သာနဲ႔ သြားရည္က်တယ္ေနာ္။ ဗုိက္ဆာၿပီ ထမင္းသြားစားေတာ႔မယ္။
ReplyDeleteဗိုက္စာလိုက္တာေနာ္
ReplyDeleteကူကူးေရ.............
ReplyDeleteေက်ဇူးေက်းဇူး...အိမ္မွာခရမ္းသီးအပုေတြ၀ယ္ထားတယ္လုပ္စားအံုးမွ...
ခရမ္းသီးအပုပ္ေတြမ်ား ဝယ္ထားရတယ္လို ့ ျမဴးသွ်ရီရယ္။
ReplyDelete