အတာကူးတဲ့တန္ခူးလမို႔အေ၀းေရာက္ေနေပမယ့္သၾကၤန္အခ်ိန္ေလးမွာစားေနၾကမုန္႔ေလး
ေတြကိုေတာ့တမ္းတေနမိတာအမွန္ပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ မုန္႔ၾကာစိ၊ အဓိကကေတာ့မုန္႔လံုး
ေရေပၚပါ။ ဒီမွာေတာ့တစ္ေယာက္တည္းမုန္႔လံုးေရေပၚကိုစားရေအာင္ၾကံစည္ရပါတယ္။
မလုလုဘေလာ့ကိုေၿပးၿပီးဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာသြားၾကည့္ရေသးတယ္။ ခက္တာကဒီမွာ
မုန္႔ႏွစ္လဲမရွိ၊ ထညက္လဲမရွိ၊ မုန္႔ႏွစ္မရွိလဲေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔ရွိရင္ေတာ္ေသးတယ္။
အဲဒါေတြလဲမွရိွေတာ့ ေကာက္ညွင္းနဲ႕ဆန္ကိုဘလန္ဒါနဲ႔ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အမႈန္႔လုပ္၊ မုန္႔
ထုတ္ေလးေတြအေဟာင္းထဲကထညက္ခဲေလးေတြလိုက္ရွာၿပီးသကာလ။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုဇကာနဲ႔ (၃)ခါေလာက္စစ္ခ်ၿပီးေရေႏြးေလးနဲ႔ေမႊၿပီးနယ္၊ မုန္႔
ေလးေတြလံုး၊ အထဲမွာထညက္ခဲေလးခြဲထည့္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိထည့္၊ လံုးရတာ
တစ္ေယာက္တည္းမို႔အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္။ ALIAS ၾကည့္ေနရင္းနဲ႔လံုးတာေတာင္
part 4 ၿပီးသြားတယ္။ ၿပီးရင္ေရေပၚေပၚလာတဲအလံုးေလးေတြကိုအုန္းသီးၿခစ္ထည့္ထားတဲ့
ပန္ကန္ထဲထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ နဲနဲေအးရင္ေတာ့စားလို႔ရပီ။ တစ္ကယ္ေၿပာတာ..............
စားဖူးတဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚထဲမွာဒီတစ္ခါအေကာင္းဆံုးဘဲ.. (ငတ္ေနတာကိုး) အင္းၿဖစ္ႏိုင္တယ္။
အရင္ဆံုးေကၽြးခ်င္တာကၽြန္မခ်စ္သူ။ သူကသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွေမြးတာဆိုေတာ့သၾကၤန္စာမုန္႔လုံး
ေရေပၚလဲၾကိဳက္မွာက်ိန္းေသတယ္။ ကဲေမာသြားၿပီး... စားလို႔လဲ၀ၿပီးး..
ဒီေန႔သၾကၤန္အတက္ေန႔ထင္ပါတယ္.... အားလံုးအတာတန္ခူးမွာေပ်ာ္ၿမဴးႏိုင္ပါေစ........
ေတြကိုေတာ့တမ္းတေနမိတာအမွန္ပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ မုန္႔ၾကာစိ၊ အဓိကကေတာ့မုန္႔လံုး
ေရေပၚပါ။ ဒီမွာေတာ့တစ္ေယာက္တည္းမုန္႔လံုးေရေပၚကိုစားရေအာင္ၾကံစည္ရပါတယ္။
မလုလုဘေလာ့ကိုေၿပးၿပီးဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာသြားၾကည့္ရေသးတယ္။ ခက္တာကဒီမွာ
မုန္႔ႏွစ္လဲမရွိ၊ ထညက္လဲမရွိ၊ မုန္႔ႏွစ္မရွိလဲေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔ရွိရင္ေတာ္ေသးတယ္။
အဲဒါေတြလဲမွရိွေတာ့ ေကာက္ညွင္းနဲ႕ဆန္ကိုဘလန္ဒါနဲ႔ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အမႈန္႔လုပ္၊ မုန္႔
ထုတ္ေလးေတြအေဟာင္းထဲကထညက္ခဲေလးေတြလိုက္ရွာၿပီးသကာလ။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုဇကာနဲ႔ (၃)ခါေလာက္စစ္ခ်ၿပီးေရေႏြးေလးနဲ႔ေမႊၿပီးနယ္၊ မုန္႔
ေလးေတြလံုး၊ အထဲမွာထညက္ခဲေလးခြဲထည့္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိထည့္၊ လံုးရတာ
တစ္ေယာက္တည္းမို႔အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္။ ALIAS ၾကည့္ေနရင္းနဲ႔လံုးတာေတာင္
part 4 ၿပီးသြားတယ္။ ၿပီးရင္ေရေပၚေပၚလာတဲအလံုးေလးေတြကိုအုန္းသီးၿခစ္ထည့္ထားတဲ့
ပန္ကန္ထဲထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ နဲနဲေအးရင္ေတာ့စားလို႔ရပီ။ တစ္ကယ္ေၿပာတာ..............
စားဖူးတဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚထဲမွာဒီတစ္ခါအေကာင္းဆံုးဘဲ.. (ငတ္ေနတာကိုး) အင္းၿဖစ္ႏိုင္တယ္။
အရင္ဆံုးေကၽြးခ်င္တာကၽြန္မခ်စ္သူ။ သူကသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွေမြးတာဆိုေတာ့သၾကၤန္စာမုန္႔လုံး
ေရေပၚလဲၾကိဳက္မွာက်ိန္းေသတယ္။ ကဲေမာသြားၿပီး... စားလို႔လဲ၀ၿပီးး..
ဒီေန႔သၾကၤန္အတက္ေန႔ထင္ပါတယ္.... အားလံုးအတာတန္ခူးမွာေပ်ာ္ၿမဴးႏိုင္ပါေစ........
ကူကူးေရ.......
ReplyDeleteမဂၤလာအေပါင္းနဲ ့ျပည့္စံုတဲ့ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ။
မုန္ ့လံုးေရေပၚလာစားတယ္...ေရေလာင္းမခံတဲ့
အိမ္တြင္းပုန္းအပ်ိဳေတြခ်စ္တဲ့သူနဲ ့ညားပါေစေပါ့။။
လက္ဖ၀ါးရယ္၊ဆံပင္ရယ္၊မ်က္လံုးရယ္၊ငယ္ငယ္က
ပိေတာက္ေျခာက္ေရာင္နဲ ့ပံုရယ္ျခံဳၾကည့္ျပီးေဗဒင္ေဟားရမယ္ဆိုရင္ေတာ့အင္းးး
ေခ်ားမွာပဲ.......တကယ့္ကိုေခ်ာမွာေသခ်ာပါတယ္ေလ။
ညီမေရ.. မုန္႔လုံးေရေပၚစားခ်င္ေနတာ ဘာလုပ္ရမွန္းမသိဘူး..ျဖစ္ေနတာ
ReplyDeleteေက်းဇူးပဲေနာ္။ ဒီတုိင္းေရေႏြးေလးနဲ႔ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔နယ္ရင္..ျမန္မာျပည္ကလို မုန္႔ႏွစ္လိုျဖစ္လား။
ထန္းညက္မရိွဘူး ႀကံသကာပဲရိွတယ္။ အျဖစ္ဆုိးေလးစြ။
မုန္႔လုံးေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး။ ဒါနဲ႔ ကူးကူး တာစားသာလားဟင္။ အတက္ေန႔ မုန္႔လုံးေကြ်းလုိ႔။ ရုတ္သီးေတာ႔ ပါပါဘူးေနာ္။ အမ်ားႀကီးစားပလုိက္တယ္။
ReplyDeleteၿမဴးေရ... စားသာစား အားမနာနဲ႔..
ReplyDeleteတီထြင္ၾကံဆထားတာ.. ေဗဒင္ေတာင္ေဟာသြားေသးတယ္.. နိပ္သဟ....
သု ေရ.. တစ္ကယ္ဒုတ္ခေရာက္တယ္သိလား.. မုန္႔ႏွစ္လိုမၿဖစ္ဘူး.. အမႈန္႔ဆိုေတာ့ေလ..ဟိုကပ္ဒီကပ္နဲ႔..စီးပိုင္ပိုင္မရွိဘူး..
ReplyDeleteေရနဲနဲထပ္ထည့္ၿပီး microwave နဲ႔နဲနဲအပူေပးလိုက္တယ္ မွတ္ကေရာ..ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေတြေပ်ာ့ၿပီးစီးလာမွ ထုတ္ၿပီးလုံးရတာ.. ဟိဟိ
မိုးေကာင္းသူေလးေရ.. ငရုတ္သီးမပါဘူး..စိတ္ခ်.. ရံုးကအမၾကီးေတြကၾကိဳက္လို႔တဲ့ ထပ္လုပ္ခိုင္းေနတယ္.. လုပ္ရတာဘယ္ေလာက္လက္၀င္လဲကိုယ္သာသိ.. ဒါေၾကာင့္ေၿပာလိုက္တရ္ ေနာက္ႏွစ္သစ္ကူးမွလုပ္မယ္လို႔.. း)
ReplyDeleteဟီးဟီး ... မဂၤလာပါ မကူးကူးေရ .. မစူးႏြယ္ဆီက မုန္႕လံုးေရေပၚလင့္ေတြ႕လို႕လိုက္လာတာ ... :D ေကၽြးထားတယ္လို႕ေတာ့ ေရးထားတာ မေတြ႕ဘူး .. ဟိုအစ္ကိုႀကီးကိုက် ေကၽြးခ်င္တယ္တဲ့ ... စာဖတ္တဲ့ သူေတြက် မေကၽြးဘူးေပါ့ ဒီလိုလား :D စတာေနာ္ ဒါေပမယ့္ လုစားသြားၿပီ ... ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ကေျပာတယ္ ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားတဲ့ :D ပန္းကန္လိုက္ မသြားၿပီဗ်ိဳ႕ .. ေရလည္းေလာင္းသြားတယ္ ဗြမ္း ဗြမ္း .. တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးဖုိ႕ ... တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ဖို႕ :D
ReplyDeletesize စံုပါလား။ မုန္႕လံုးက။
ReplyDelete(မလုပ္တတ္ဘဲ ေလွ်ာက္ေျပာသြားသည္။)
:P
လက္ေဆးရဲ ့လား။ ထင္ေတာ့မထင္ပါဘူးေဆးမယ္လို ့။
ReplyDelete