Skip to main content

မုန္႔လံုးေရေပၚ

အတာကူးတဲ့တန္ခူးလမို႔အေ၀းေရာက္ေနေပမယ့္သၾကၤန္အခ်ိန္ေလးမွာစားေနၾကမုန္႔ေလး
ေတြကိုေတာ့တမ္းတေနမိတာအမွန္ပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ မုန္႔ၾကာစိ၊ အဓိကကေတာ့မုန္႔လံုး
ေရေပၚပါ။ ဒီမွာေတာ့တစ္ေယာက္တည္းမုန္႔လံုးေရေပၚကိုစားရေအာင္ၾကံစည္ရပါတယ္။
မလုလုဘေလာ့ကိုေၿပးၿပီးဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာသြားၾကည့္ရေသးတယ္။ ခက္တာကဒီမွာ
မုန္႔ႏွစ္လဲမရွိ၊ ထညက္လဲမရွိ၊ မုန္႔ႏွစ္မရွိလဲေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔ရွိရင္ေတာ္ေသးတယ္။
အဲဒါေတြလဲမွရိွေတာ့ ေကာက္ညွင္းနဲ႕ဆန္ကိုဘလန္ဒါနဲ႔ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အမႈန္႔လုပ္၊ မုန္႔
ထုတ္ေလးေတြအေဟာင္းထဲကထညက္ခဲေလးေတြလိုက္ရွာၿပီးသကာလ။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုဇကာနဲ႔ (၃)ခါေလာက္စစ္ခ်ၿပီးေရေႏြးေလးနဲ႔ေမႊၿပီးနယ္၊ မုန္႔
ေလးေတြလံုး၊ အထဲမွာထညက္ခဲေလးခြဲထည့္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိထည့္၊ လံုးရတာ
တစ္ေယာက္တည္းမို႔အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္။ ALIAS ၾကည့္ေနရင္းနဲ႔လံုးတာေတာင္
part 4 ၿပီးသြားတယ္။ ၿပီးရင္ေရေပၚေပၚလာတဲအလံုးေလးေတြကိုအုန္းသီးၿခစ္ထည့္ထားတဲ့
ပန္ကန္ထဲထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ နဲနဲေအးရင္ေတာ့စားလို႔ရပီ။ တစ္ကယ္ေၿပာတာ..............
စားဖူးတဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚထဲမွာဒီတစ္ခါအေကာင္းဆံုးဘဲ.. (ငတ္ေနတာကိုး) အင္းၿဖစ္ႏိုင္တယ္။
အရင္ဆံုးေကၽြးခ်င္တာကၽြန္မခ်စ္သူ။ သူကသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွေမြးတာဆိုေတာ့သၾကၤန္စာမုန္႔လုံး
ေရေပၚလဲၾကိဳက္မွာက်ိန္းေသတယ္။ ကဲေမာသြားၿပီး... စားလို႔လဲ၀ၿပီးး..
ဒီေန႔သၾကၤန္အတက္ေန႔ထင္ပါတယ္.... အားလံုးအတာတန္ခူးမွာေပ်ာ္ၿမဴးႏိုင္ပါေစ........

Comments

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 15, 2009 at 4:19 PM

    ကူကူးေရ.......
    မဂၤလာအေပါင္းနဲ ့ျပည့္စံုတဲ့ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ။
    မုန္ ့လံုးေရေပၚလာစားတယ္...ေရေလာင္းမခံတဲ့
    အိမ္တြင္းပုန္းအပ်ိဳေတြခ်စ္တဲ့သူနဲ ့ညားပါေစေပါ့။။
    လက္ဖ၀ါးရယ္၊ဆံပင္ရယ္၊မ်က္လံုးရယ္၊ငယ္ငယ္က
    ပိေတာက္ေျခာက္ေရာင္နဲ ့ပံုရယ္ျခံဳၾကည့္ျပီးေဗဒင္ေဟားရမယ္ဆိုရင္ေတာ့အင္းးး
    ေခ်ားမွာပဲ.......တကယ့္ကိုေခ်ာမွာေသခ်ာပါတယ္ေလ။

    ReplyDelete
  2. ညီမေရ.. မုန္႔လုံးေရေပၚစားခ်င္ေနတာ ဘာလုပ္ရမွန္းမသိဘူး..ျဖစ္ေနတာ
    ေက်းဇူးပဲေနာ္။ ဒီတုိင္းေရေႏြးေလးနဲ႔ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔နယ္ရင္..ျမန္မာျပည္ကလို မုန္႔ႏွစ္လိုျဖစ္လား။
    ထန္းညက္မရိွဘူး ႀကံသကာပဲရိွတယ္။ အျဖစ္ဆုိးေလးစြ။

    ReplyDelete
  3. မုန္႔လုံးေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး။ ဒါနဲ႔ ကူးကူး တာစားသာလားဟင္။ အတက္ေန႔ မုန္႔လုံးေကြ်းလုိ႔။ ရုတ္သီးေတာ႔ ပါပါဘူးေနာ္။ အမ်ားႀကီးစားပလုိက္တယ္။

    ReplyDelete
  4. ၿမဴးေရ... စားသာစား အားမနာနဲ႔..
    တီထြင္ၾကံဆထားတာ.. ေဗဒင္ေတာင္ေဟာသြားေသးတယ္.. နိပ္သဟ....

    ReplyDelete
  5. သု ေရ.. တစ္ကယ္ဒုတ္ခေရာက္တယ္သိလား.. မုန္႔ႏွစ္လိုမၿဖစ္ဘူး.. အမႈန္႔ဆိုေတာ့ေလ..ဟိုကပ္ဒီကပ္နဲ႔..စီးပိုင္ပိုင္မရွိဘူး..
    ေရနဲနဲထပ္ထည့္ၿပီး microwave နဲ႔နဲနဲအပူေပးလိုက္တယ္ မွတ္ကေရာ..ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေတြေပ်ာ့ၿပီးစီးလာမွ ထုတ္ၿပီးလုံးရတာ.. ဟိဟိ

    ReplyDelete
  6. မိုးေကာင္းသူေလးေရ.. ငရုတ္သီးမပါဘူး..စိတ္ခ်.. ရံုးကအမၾကီးေတြကၾကိဳက္လို႔တဲ့ ထပ္လုပ္ခိုင္းေနတယ္.. လုပ္ရတာဘယ္ေလာက္လက္၀င္လဲကိုယ္သာသိ.. ဒါေၾကာင့္ေၿပာလိုက္တရ္ ေနာက္ႏွစ္သစ္ကူးမွလုပ္မယ္လို႔.. း)

    ReplyDelete
  7. ဟီးဟီး ... မဂၤလာပါ မကူးကူးေရ .. မစူးႏြယ္ဆီက မုန္႕လံုးေရေပၚလင့္ေတြ႕လို႕လိုက္လာတာ ... :D ေကၽြးထားတယ္လို႕ေတာ့ ေရးထားတာ မေတြ႕ဘူး .. ဟိုအစ္ကိုႀကီးကိုက် ေကၽြးခ်င္တယ္တဲ့ ... စာဖတ္တဲ့ သူေတြက် မေကၽြးဘူးေပါ့ ဒီလိုလား :D စတာေနာ္ ဒါေပမယ့္ လုစားသြားၿပီ ... ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ကေျပာတယ္ ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားတဲ့ :D ပန္းကန္လိုက္ မသြားၿပီဗ်ိဳ႕ .. ေရလည္းေလာင္းသြားတယ္ ဗြမ္း ဗြမ္း .. တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးဖုိ႕ ... တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ဖို႕ :D

    ReplyDelete
  8. size စံုပါလား။ မုန္႕လံုးက။
    (မလုပ္တတ္ဘဲ ေလွ်ာက္ေျပာသြားသည္။)
    :P

    ReplyDelete
  9. ခ်စ္အုန္းေဖApril 16, 2009 at 11:21 AM

    လက္ေဆးရဲ ့လား။ ထင္ေတာ့မထင္ပါဘူးေဆးမယ္လို ့။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။