ပဒတ္စာ(စာလံုးေပါင္းမွန္မမွန္မသိပါ)၊ မာလာဖူး အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ ပါးပါးလာေတာ့
မာမီကဌက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုပ္ပီးပို႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္ရက္ေလယဥ္ႏွစ္ဆင့္စီးလာရတဲ့အတြက္
ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့နဲနဲေတာ့ႏြမ္းခ်င္ခ်င္ၿဖစ္ေနတာေၾကာင့္အရင့္ဖတ္ေလးေတြေၿခြၿပီးအႏုေလး
ေတြနဲ႔ပန္းပြင့္ေလးေတြကိုေတာ့ေရေဆးၿပီးေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္မွာေပးခဲထားလိုက္ပါတယ္။
အခုတစ္ေလာေတာ့အလုပ္ကိစၥေတြကတစ္ဖက္၊ လူမႈေရးဘာညာေတြကတစ္ဖက္ေၾကာင့္မခ်က္
အားေသးတာမို႔ပါ။ တစ္ရက္ေတာ့အခ်ိန္ေလးနဲနဲရတာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကိုေလွာ္၊ အမႈန္႔ၾကိတ္၊ ငါးကို
ငံၿပာရည္နဲ႔ၿပဳပ္၊အသားေတြခ်ည္းႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီအားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..
၁။ ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၂။ ဆန္မႈန္ေတြကိုေရေအးေလးနဲ႔ႏွံ႕ေအာင္ေဖ်ာ္
၃။ ေရေႏြးဆူဆူထဲကိုၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာထည့္
၄။ ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာကိုထည့္ (အိုးမကပ္ေအာင္သတိထားေမႊေပးရတယ္)
၅။ ငါးအသားႏႊာထားတာကိုထည့္
၆။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲနဲထည့္ (အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ပါ)
၇။ ပဒတ္စာေတြကိုထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၈။ ဆန္မႈန္႔ေတြလဲပြ၊ ပဒတ္စာအနံ႕ေလးသင္းလာၿပီဆိုရင္ေတာ့
၉။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးၿဖဴး၊ အေပါ့ငံတြက္ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ၿပီး
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ မစားရတာအရမ္းၾကာလို႔ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။
ပဒတ္စာတာလေပါ့ ေပါ့။ ကၽြန္မအဘြားတို႔ရြာသြားရင္အၿမဲလိုလိုတာလေပါ့ခ်က္ေလးေသာက္
ရတာအလြမ္းေၿပေလးပါ။ ပဒတ္စာအစား မွ်စ္ႏုေလးေတြ နဲ႔လည္းခ်က္တတ္ေသးတယ္။
ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ထမင္းၿမိန္စရာဟင္းရည္ေကာင္းတစ္ခြက္ပါ။
ဒါဘဲလားဆိုေတာ့..မၿပီးေသးပါဘူး။ အခုတစ္ေလာအိမ္မွာပါးပါးရွိေတာ့ဧည့္သည္ေတြကခဏခဏ
လာလည္တတ္ၾကတယ္ေလ။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ကၽြန္မကဧည့္သည္ေတြလာရင္
ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ဧည့္ခံဖို႔အတြက္ ပန္းသီး + ကီ၀ီသီ + သရက္သီးစိမ္းတစ္ၿခမ္း + ပူနီနံရြက္ နဲနဲ
အားလံုးကို သၾကား၊ ႏို႔ဆီနဲနဲ နဲ႔ေရာၿပီးဘလန္ဒါနဲ႔ညက္ေအာင္ေမႊၿပီးဗူးၾကီးထဲထည့္အေအးခံထား
လိုက္တယ္။ ဟုတ္ေနတာဘဲ။ ဧည့္သည္ေတြကၾကိဳက္ၾကလို႔။ ပူတီနံရြက္နဲနဲေလးထည့္ထားေတာ့
ေဖ်ာ္ရည္အနံ႕ေလးကသင္းေနတာ.. ၾကိဳက္တတ္ရင္စမ္းၾကည့္ေပါ့.. း)
မာမီကဌက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုပ္ပီးပို႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္ရက္ေလယဥ္ႏွစ္ဆင့္စီးလာရတဲ့အတြက္
ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့နဲနဲေတာ့ႏြမ္းခ်င္ခ်င္ၿဖစ္ေနတာေၾကာင့္အရင့္ဖတ္ေလးေတြေၿခြၿပီးအႏုေလး
ေတြနဲ႔ပန္းပြင့္ေလးေတြကိုေတာ့ေရေဆးၿပီးေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္မွာေပးခဲထားလိုက္ပါတယ္။
အခုတစ္ေလာေတာ့အလုပ္ကိစၥေတြကတစ္ဖက္၊ လူမႈေရးဘာညာေတြကတစ္ဖက္ေၾကာင့္မခ်က္
အားေသးတာမို႔ပါ။ တစ္ရက္ေတာ့အခ်ိန္ေလးနဲနဲရတာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကိုေလွာ္၊ အမႈန္႔ၾကိတ္၊ ငါးကို
ငံၿပာရည္နဲ႔ၿပဳပ္၊အသားေတြခ်ည္းႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီအားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..
၁။ ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၂။ ဆန္မႈန္ေတြကိုေရေအးေလးနဲ႔ႏွံ႕ေအာင္ေဖ်ာ္
၃။ ေရေႏြးဆူဆူထဲကိုၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာထည့္
၄။ ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာကိုထည့္ (အိုးမကပ္ေအာင္သတိထားေမႊေပးရတယ္)
၅။ ငါးအသားႏႊာထားတာကိုထည့္
၆။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲနဲထည့္ (အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ပါ)
၇။ ပဒတ္စာေတြကိုထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၈။ ဆန္မႈန္႔ေတြလဲပြ၊ ပဒတ္စာအနံ႕ေလးသင္းလာၿပီဆိုရင္ေတာ့
၉။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးၿဖဴး၊ အေပါ့ငံတြက္ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ၿပီး
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ မစားရတာအရမ္းၾကာလို႔ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။
ပဒတ္စာတာလေပါ့ ေပါ့။ ကၽြန္မအဘြားတို႔ရြာသြားရင္အၿမဲလိုလိုတာလေပါ့ခ်က္ေလးေသာက္
ရတာအလြမ္းေၿပေလးပါ။ ပဒတ္စာအစား မွ်စ္ႏုေလးေတြ နဲ႔လည္းခ်က္တတ္ေသးတယ္။
ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ထမင္းၿမိန္စရာဟင္းရည္ေကာင္းတစ္ခြက္ပါ။
ဒါဘဲလားဆိုေတာ့..မၿပီးေသးပါဘူး။ အခုတစ္ေလာအိမ္မွာပါးပါးရွိေတာ့ဧည့္သည္ေတြကခဏခဏ
လာလည္တတ္ၾကတယ္ေလ။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ကၽြန္မကဧည့္သည္ေတြလာရင္
ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ဧည့္ခံဖို႔အတြက္ ပန္းသီး + ကီ၀ီသီ + သရက္သီးစိမ္းတစ္ၿခမ္း + ပူနီနံရြက္ နဲနဲ
အားလံုးကို သၾကား၊ ႏို႔ဆီနဲနဲ နဲ႔ေရာၿပီးဘလန္ဒါနဲ႔ညက္ေအာင္ေမႊၿပီးဗူးၾကီးထဲထည့္အေအးခံထား
လိုက္တယ္။ ဟုတ္ေနတာဘဲ။ ဧည့္သည္ေတြကၾကိဳက္ၾကလို႔။ ပူတီနံရြက္နဲနဲေလးထည့္ထားေတာ့
ေဖ်ာ္ရည္အနံ႕ေလးကသင္းေနတာ.. ၾကိဳက္တတ္ရင္စမ္းၾကည့္ေပါ့.. း)
စားခ်င္စရာေလး ေကၽြးမလားဟင္
ReplyDeleteတာလေပါ့လာစားသြားတယ္.........
ReplyDeleteေဖ်ာ္ရည္ေလးစမ္းလုပ္ေသာက္ၾကည့္အံုးမယ္
ဟင္းသစ္ တမ်ဳိးရၿပီ။ တာလေပါ႔ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာ။ လုပ္စားအုံးမွ။
ReplyDeleteမာလာဖူးကုိ အိမ္မွာ မီးကင္ၿပီး ေထာင္းစားတတ္တယ္။
ေကၽြးတယ္..စားသာစား.. စုဘူးေရ..
ReplyDeleteေဖ်ာ္ရည္ကေကာင္းတယ္.. အသားရည္လဲလွလာမယ္ ဟိဟိ ထင္တာ... ၿမဴးေရ
အင္း..မာလာဖူးတစ္ခါမွမေထာင္းစားဖူးဘူး..ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္ မိုးေရ