ေတာင္းၿပီးအသက္ရွည္က်မ္းမာ၀ၿဖိဳးေစဖို႔တစ္ခါမွမခ်က္ဘူးေသးတဲ့ေခါက္ဆြဲစြပ္ၿပဳပ္လုပ္ေပး
လုိက္ပါတယ္။
မေန႔ကၾကက္ရင္အံုသား (အေရခြံဆုတ္ပီး) တစ္ေကာင္လံုးကိုဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ မႈိေၿခာက္၊
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ မီးေအးေအးမွာ ႏူးအိေနေအာင္ၿပဳပ္ထားပါတယ္။ေခါက္ဆြဲကိုေတာ့
Buckwheat noodle ႏူးညံ့လို႔ဒီေခါက္ဆြဲဘဲသံုးပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲကညိဳညိဳညက္ညက္ေလးမို႔
စိတ္ကူးနဲ႔ရူးတာလဲပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ၊ မႈိ အညိဳ..
အရည္အတြက္ၿပင္ဆင္ၿပီးရင္ေတာ့ေခါက္ဆြဲကိုၿပဳပ္၊ ဇကာေပၚေလာင္းခ်၊ ေရေအးနဲ႔ၿပန္ေဆး
ၿပီးရင္ေတာ့ အသင့္စားလို႔ရတဲ့ ေခါက္ဆြဲေအးေလးရပါပီ။ အပူစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဟင္းရည္ကိုေႏြး
ေႏြးထပ္တည္ၿပီးေလာင္းထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငံုးဥေလးေတြနဲ႔၊ သံပုရာသီး။
အဟာရၿပည့္စံုအရသာလဲေကာင္း၊ ခြန္အားလဲတိုးေစမယ့္ buckwheat noodle ေခါက္ဆြဲပါ။
း)း) သံုးတဲ့ေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားပံုဒီမွာၿပထားပါတယ္။ ဟင္းရည္မွာဆီလံုး၀မထည့္ပါဘူး။ ၾကက္
နဲ႔မႈိၿပဳပ္ေနရင္အဆီသူ႔ဟာသူထြက္လာတာပါ။
ကူးကူးေရ ညေနစာ မစားခင္ အစာေျပစားသြာပါတယ္။ ေကာင္းလုိက္တာ။ ေနာက္လဲေကြ်းအုံးေနာ္။
ReplyDeleteတို႔က ဒုတိယ!!!!နည္းရသြားၿပီေဟ႔။လုပ္စားရဦးမယ္။
ReplyDeleteကူကူးေရ.........
ReplyDeleteျမဴးလဲးဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္။။။
မဂၤလာရွိေသားဒီေမြးေန ့မွသည္ ...ေႏွာင္ႏွစ္ေပါင္းမေရတြက္ႏိူင္ေအာင္ခ်စ္သူနဲ ့အတူဆင္ႏြဲႏိူင္ပါေစလို ့ဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္။။။။။။
လာလည္သူမ်ား ဆုေတာင္းေပးတဲ့ၿမဴးလဲေက်းဇူး တင္ပါတယ္။ ကူးကူးကေတာ့ေမြးေန႔တိုင္းလဲခ်စ္သူအနားမွာတစ္ခါမွ မရွိသလို ခ်စ္တဲ့သူေမြးေန႔မွာလဲသူ႔အနား ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာတစ္ေခါက္သာရွိခဲ့ဖူးတာ... အခုထိေတာ့အတူမဆံုႏိုင္ေသးဘူး.. း)
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္ပါတယ္ခ်စ္သူ။
ReplyDelete