Skip to main content

စိတ္ကူး

စိတ္ကူး....
တစ္ေန႔တစ္ေန႔တိုးပြားလာတဲ့ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ့ေတြကိုၾကည့္...ဟင္းခ်က္နည္း
ေတြကိုဖတ္ၿပီး ဘေလာ့ဂါဟင္းခ်က္နည္းမ်ားဆိုတဲ့ အီးဘြတ္လုပ္ရင္ေကာင္းမလား။
လုပ္ၿပန္ရင္လဲလိုက္ခြင့္ေတာင္းရမယ္။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြအသစ္ဆန္းေတြခ်ည္းမို႕ စိတ္ထဲမွာေတာ့အားလံုးစုၿပီးလုပ္ခ်င္ေနတယ္ ဘေလာ့ေပၚမွာဟင္းအသစ္ဆန္းေလး
ေတြတင္ထားတဲ့သူအားလံုးလဲအပါ၀င္ေပါ့.. (အမွားပါလဲခြင့္လႊတ္) cover ကိုေတာ့
အရင္စိတ္ကူးလိုက္ပါရေစ..

စိတ္ကူး...
ညေနပိုင္းအားတဲ့အခ်ိန္ေလးေတြကို တေယာထိုးတာၿပန္ေလ့က်င့္ရင္ေကာင္းမလား..
မိန္းမပီသစြာအိမ္တြင္းမႈကိစၥေတြအတြက္ အခ်က္အၿပဳပ္၊စက္ခ်ဳပ္တာဘဲသင္ရင္ေကာင္းလား..
နဲနဲပါးပါးတတ္ထားတဲ့ခ်ည္ထိုး၊တက္တင္းထိုးတာကိုဘဲၿဖစ္ေၿမာက္ေအာင္ၿပန္လုပ္ရင္ေရာ...
ဒါမွမဟုတ္...စႏၵယားဘဲၿပန္ေလ့က်င့္ရမလား...ဒါဆိုလဲပိုက္ဆံကုန္အံုးမယ္.. ၀ယ္ရမွာကိုး...
စိတ္ကူး...
ၿမန္မာႏွစ္သစ္ကူးေရာက္ေတာ့မယ္.. ပိေတာက္ေတြလဲေ၀ေနၿပီ.. ကၽြန္မအရမ္းခ်စ္ရတဲ့သူရဲ႕
ေမြးေန႔လဲနီးလာၿပီ... လက္ေဆာင္ေပးဖို႔စိတ္ကူးနဲ႔အြန္လိုင္းမွာလဲအိုင္ဒီယာရွာတာလဲညနက္
လွၿပီ...


စိတ္ကူး....
အရမ္းေတာ့မ၀ေပမယ့္ခႏၱာကိုယ္ကတစ္ေတာင့္တည္းၿဖစ္ေနလို႔ ၾကည့္ေပ်ာ္ရႈေပ်ာ္ၿဖစ္ေအာင္
ေလ့က်င့္ခန္းေလးလုပ္ရင္ေကာင္းမလား.. ညေနတိုင္းတန္းနစ္သြားရိုက္ရင္ေရာ.. ၿဖစ္ေသးဘူး
နဂိုကလက္ေမာင္းၾကီးရတဲ့အထဲ.. ဒါဆို cherobix အေခြဖြင့္အိမ္ထဲမွာက...အဲဒါလဲမဆိုးလွဘူး။
စိတ္ကူး....
သဘာ၀စိုက္ထားတဲ့ခရမ္းသီးတစ္လုံးေတြ႔လို႔၀ယ္လာတယ္ organic firm က..ဘာလုပ္စားရင္
ေကာင္းမလဲ..ဖုတ္၊ ၿပဳပ္၊ ႏွပ္၊ ေၾကာ္.. သိဘူး...

အဲ..ၿခံထဲၿမက္ခင္းၿပင္ေတြမွာ ေပါက္ေနတဲ့မိႈေလးေတြမ်ားၾကီးဘဲ.. စားလို႔ရမရသိဘူး.. လိုက္ႏႈတ္
ၿပီးအစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ရင္ေကာင္းမလား...

စိတ္ကူး...... တစ္ေလွၾကီးနဲ႔... အေတြးေတြမ်ား ေခါင္းေတြပူ.. ေဘဘီဘဲလ္ ေလးဘဲစားၿပီးအိပ္ရာ
ထဲေခြေနတာေကာင္းတယ္..

Comments

  1. မႈိေတာ႔ အစမ္းမေၾကာ္စားပါနဲ႔။ ေတာ္ၾကာ ဘေလာ႔ဂ္ေပၚမွ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား မေရးႏိုင္ပဲ ေနဦးမယ္:)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ..
    ပိေတာက္ေတြေရာ..မွိုေတြေရာ..
    ခရမ္းသီးေတြေရာ..
    တက္တင္း..
    တေခ်ာင္းထိုး..
    တေယာ..
    စံုေနတာပဲ

    ReplyDelete
  3. ခရမ္းသီးဖုတ္သုပ္ စားပါလား။

    ReplyDelete
  4. ကူကူးေရ.............
    စိတ္ကူးေတြအျမန္အေကာင္ထည္
    ေဖာ္ႏိူင္ပါေစးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  5. ေကာင္းလုိက္တဲ႔ စိတ္ကူးပဲ။ ေမွ်ာ္ေနၿပီ

    ReplyDelete
  6. ခ်စ္အုန္းေဖApril 6, 2009 at 2:36 AM

    တစ္ခ်ိဳ ့မွဳိေတြကတစ္ခါပဲစားလို ့ရတယ္ေနာ္။ (တစ္ခါစားျပီးတာနဲ ့အဆိပ္တက္ၿပီးေသသြား လို ့့ေနာက္ တေခါက္မစားနိဳင္)
    ေပါက္ကရစားၿပီး ဖုေတြပိန္ ့ေတြေပါက္လာရင္ေတာ့ မေအာ္ေနနဲ ့ေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...