Skip to main content

စိတ္ကူး

စိတ္ကူး....
တစ္ေန႔တစ္ေန႔တိုးပြားလာတဲ့ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ့ေတြကိုၾကည့္...ဟင္းခ်က္နည္း
ေတြကိုဖတ္ၿပီး ဘေလာ့ဂါဟင္းခ်က္နည္းမ်ားဆိုတဲ့ အီးဘြတ္လုပ္ရင္ေကာင္းမလား။
လုပ္ၿပန္ရင္လဲလိုက္ခြင့္ေတာင္းရမယ္။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြအသစ္ဆန္းေတြခ်ည္းမို႕ စိတ္ထဲမွာေတာ့အားလံုးစုၿပီးလုပ္ခ်င္ေနတယ္ ဘေလာ့ေပၚမွာဟင္းအသစ္ဆန္းေလး
ေတြတင္ထားတဲ့သူအားလံုးလဲအပါ၀င္ေပါ့.. (အမွားပါလဲခြင့္လႊတ္) cover ကိုေတာ့
အရင္စိတ္ကူးလိုက္ပါရေစ..

စိတ္ကူး...
ညေနပိုင္းအားတဲ့အခ်ိန္ေလးေတြကို တေယာထိုးတာၿပန္ေလ့က်င့္ရင္ေကာင္းမလား..
မိန္းမပီသစြာအိမ္တြင္းမႈကိစၥေတြအတြက္ အခ်က္အၿပဳပ္၊စက္ခ်ဳပ္တာဘဲသင္ရင္ေကာင္းလား..
နဲနဲပါးပါးတတ္ထားတဲ့ခ်ည္ထိုး၊တက္တင္းထိုးတာကိုဘဲၿဖစ္ေၿမာက္ေအာင္ၿပန္လုပ္ရင္ေရာ...
ဒါမွမဟုတ္...စႏၵယားဘဲၿပန္ေလ့က်င့္ရမလား...ဒါဆိုလဲပိုက္ဆံကုန္အံုးမယ္.. ၀ယ္ရမွာကိုး...
စိတ္ကူး...
ၿမန္မာႏွစ္သစ္ကူးေရာက္ေတာ့မယ္.. ပိေတာက္ေတြလဲေ၀ေနၿပီ.. ကၽြန္မအရမ္းခ်စ္ရတဲ့သူရဲ႕
ေမြးေန႔လဲနီးလာၿပီ... လက္ေဆာင္ေပးဖို႔စိတ္ကူးနဲ႔အြန္လိုင္းမွာလဲအိုင္ဒီယာရွာတာလဲညနက္
လွၿပီ...


စိတ္ကူး....
အရမ္းေတာ့မ၀ေပမယ့္ခႏၱာကိုယ္ကတစ္ေတာင့္တည္းၿဖစ္ေနလို႔ ၾကည့္ေပ်ာ္ရႈေပ်ာ္ၿဖစ္ေအာင္
ေလ့က်င့္ခန္းေလးလုပ္ရင္ေကာင္းမလား.. ညေနတိုင္းတန္းနစ္သြားရိုက္ရင္ေရာ.. ၿဖစ္ေသးဘူး
နဂိုကလက္ေမာင္းၾကီးရတဲ့အထဲ.. ဒါဆို cherobix အေခြဖြင့္အိမ္ထဲမွာက...အဲဒါလဲမဆိုးလွဘူး။
စိတ္ကူး....
သဘာ၀စိုက္ထားတဲ့ခရမ္းသီးတစ္လုံးေတြ႔လို႔၀ယ္လာတယ္ organic firm က..ဘာလုပ္စားရင္
ေကာင္းမလဲ..ဖုတ္၊ ၿပဳပ္၊ ႏွပ္၊ ေၾကာ္.. သိဘူး...

အဲ..ၿခံထဲၿမက္ခင္းၿပင္ေတြမွာ ေပါက္ေနတဲ့မိႈေလးေတြမ်ားၾကီးဘဲ.. စားလို႔ရမရသိဘူး.. လိုက္ႏႈတ္
ၿပီးအစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ရင္ေကာင္းမလား...

စိတ္ကူး...... တစ္ေလွၾကီးနဲ႔... အေတြးေတြမ်ား ေခါင္းေတြပူ.. ေဘဘီဘဲလ္ ေလးဘဲစားၿပီးအိပ္ရာ
ထဲေခြေနတာေကာင္းတယ္..

Comments

  1. မႈိေတာ႔ အစမ္းမေၾကာ္စားပါနဲ႔။ ေတာ္ၾကာ ဘေလာ႔ဂ္ေပၚမွ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား မေရးႏိုင္ပဲ ေနဦးမယ္:)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ..
    ပိေတာက္ေတြေရာ..မွိုေတြေရာ..
    ခရမ္းသီးေတြေရာ..
    တက္တင္း..
    တေခ်ာင္းထိုး..
    တေယာ..
    စံုေနတာပဲ

    ReplyDelete
  3. ခရမ္းသီးဖုတ္သုပ္ စားပါလား။

    ReplyDelete
  4. ကူကူးေရ.............
    စိတ္ကူးေတြအျမန္အေကာင္ထည္
    ေဖာ္ႏိူင္ပါေစးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  5. ေကာင္းလုိက္တဲ႔ စိတ္ကူးပဲ။ ေမွ်ာ္ေနၿပီ

    ReplyDelete
  6. ခ်စ္အုန္းေဖApril 6, 2009 at 2:36 AM

    တစ္ခ်ိဳ ့မွဳိေတြကတစ္ခါပဲစားလို ့ရတယ္ေနာ္။ (တစ္ခါစားျပီးတာနဲ ့အဆိပ္တက္ၿပီးေသသြား လို ့့ေနာက္ တေခါက္မစားနိဳင္)
    ေပါက္ကရစားၿပီး ဖုေတြပိန္ ့ေတြေပါက္လာရင္ေတာ့ မေအာ္ေနနဲ ့ေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။