Skip to main content

စိတ္ကူး

စိတ္ကူး....
တစ္ေန႔တစ္ေန႔တိုးပြားလာတဲ့ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ့ေတြကိုၾကည့္...ဟင္းခ်က္နည္း
ေတြကိုဖတ္ၿပီး ဘေလာ့ဂါဟင္းခ်က္နည္းမ်ားဆိုတဲ့ အီးဘြတ္လုပ္ရင္ေကာင္းမလား။
လုပ္ၿပန္ရင္လဲလိုက္ခြင့္ေတာင္းရမယ္။ ဟင္းခ်က္နည္းေတြအသစ္ဆန္းေတြခ်ည္းမို႕ စိတ္ထဲမွာေတာ့အားလံုးစုၿပီးလုပ္ခ်င္ေနတယ္ ဘေလာ့ေပၚမွာဟင္းအသစ္ဆန္းေလး
ေတြတင္ထားတဲ့သူအားလံုးလဲအပါ၀င္ေပါ့.. (အမွားပါလဲခြင့္လႊတ္) cover ကိုေတာ့
အရင္စိတ္ကူးလိုက္ပါရေစ..

စိတ္ကူး...
ညေနပိုင္းအားတဲ့အခ်ိန္ေလးေတြကို တေယာထိုးတာၿပန္ေလ့က်င့္ရင္ေကာင္းမလား..
မိန္းမပီသစြာအိမ္တြင္းမႈကိစၥေတြအတြက္ အခ်က္အၿပဳပ္၊စက္ခ်ဳပ္တာဘဲသင္ရင္ေကာင္းလား..
နဲနဲပါးပါးတတ္ထားတဲ့ခ်ည္ထိုး၊တက္တင္းထိုးတာကိုဘဲၿဖစ္ေၿမာက္ေအာင္ၿပန္လုပ္ရင္ေရာ...
ဒါမွမဟုတ္...စႏၵယားဘဲၿပန္ေလ့က်င့္ရမလား...ဒါဆိုလဲပိုက္ဆံကုန္အံုးမယ္.. ၀ယ္ရမွာကိုး...
စိတ္ကူး...
ၿမန္မာႏွစ္သစ္ကူးေရာက္ေတာ့မယ္.. ပိေတာက္ေတြလဲေ၀ေနၿပီ.. ကၽြန္မအရမ္းခ်စ္ရတဲ့သူရဲ႕
ေမြးေန႔လဲနီးလာၿပီ... လက္ေဆာင္ေပးဖို႔စိတ္ကူးနဲ႔အြန္လိုင္းမွာလဲအိုင္ဒီယာရွာတာလဲညနက္
လွၿပီ...


စိတ္ကူး....
အရမ္းေတာ့မ၀ေပမယ့္ခႏၱာကိုယ္ကတစ္ေတာင့္တည္းၿဖစ္ေနလို႔ ၾကည့္ေပ်ာ္ရႈေပ်ာ္ၿဖစ္ေအာင္
ေလ့က်င့္ခန္းေလးလုပ္ရင္ေကာင္းမလား.. ညေနတိုင္းတန္းနစ္သြားရိုက္ရင္ေရာ.. ၿဖစ္ေသးဘူး
နဂိုကလက္ေမာင္းၾကီးရတဲ့အထဲ.. ဒါဆို cherobix အေခြဖြင့္အိမ္ထဲမွာက...အဲဒါလဲမဆိုးလွဘူး။
စိတ္ကူး....
သဘာ၀စိုက္ထားတဲ့ခရမ္းသီးတစ္လုံးေတြ႔လို႔၀ယ္လာတယ္ organic firm က..ဘာလုပ္စားရင္
ေကာင္းမလဲ..ဖုတ္၊ ၿပဳပ္၊ ႏွပ္၊ ေၾကာ္.. သိဘူး...

အဲ..ၿခံထဲၿမက္ခင္းၿပင္ေတြမွာ ေပါက္ေနတဲ့မိႈေလးေတြမ်ားၾကီးဘဲ.. စားလို႔ရမရသိဘူး.. လိုက္ႏႈတ္
ၿပီးအစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ရင္ေကာင္းမလား...

စိတ္ကူး...... တစ္ေလွၾကီးနဲ႔... အေတြးေတြမ်ား ေခါင္းေတြပူ.. ေဘဘီဘဲလ္ ေလးဘဲစားၿပီးအိပ္ရာ
ထဲေခြေနတာေကာင္းတယ္..

Comments

  1. မႈိေတာ႔ အစမ္းမေၾကာ္စားပါနဲ႔။ ေတာ္ၾကာ ဘေလာ႔ဂ္ေပၚမွ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား မေရးႏိုင္ပဲ ေနဦးမယ္:)

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ..
    ပိေတာက္ေတြေရာ..မွိုေတြေရာ..
    ခရမ္းသီးေတြေရာ..
    တက္တင္း..
    တေခ်ာင္းထိုး..
    တေယာ..
    စံုေနတာပဲ

    ReplyDelete
  3. ခရမ္းသီးဖုတ္သုပ္ စားပါလား။

    ReplyDelete
  4. ကူကူးေရ.............
    စိတ္ကူးေတြအျမန္အေကာင္ထည္
    ေဖာ္ႏိူင္ပါေစးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  5. ေကာင္းလုိက္တဲ႔ စိတ္ကူးပဲ။ ေမွ်ာ္ေနၿပီ

    ReplyDelete
  6. ခ်စ္အုန္းေဖApril 6, 2009 at 2:36 AM

    တစ္ခ်ိဳ ့မွဳိေတြကတစ္ခါပဲစားလို ့ရတယ္ေနာ္။ (တစ္ခါစားျပီးတာနဲ ့အဆိပ္တက္ၿပီးေသသြား လို ့့ေနာက္ တေခါက္မစားနိဳင္)
    ေပါက္ကရစားၿပီး ဖုေတြပိန္ ့ေတြေပါက္လာရင္ေတာ့ မေအာ္ေနနဲ ့ေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ