Pages

Sunday, April 12, 2009

ၾကြက္နားရြက္မႈိဟင္းခ်ိဳ


ၾကြက္နားရြက္မႈိကိုေတာ့လူတိုင္းသိၾကမွာပါ။ ကၽြန္မတို႔ၿမန္မာ့ရိုးရာအစားစာလိုၿဖစ္ေနတဲ့
ၾကာဇံဟင္းခါးမွာမပါမၿဖစ္ထည့္သံုးၾကတတ္တယ္ေလ။ မ်ားေသာအားၿဖင့္အေၿခာက္ေတြ
ကိုေရစိမ္ၿပီးခ်က္တတ္ၾကတယ္။ မႈိစိုက္တဲ့ေနရာေရာက္ေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ႔
လို႔၀ယ္ခဲ့ၿပီး အရည္ေသာက္ခ်က္ပါတယ္။
ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ၾကက္သား fillet၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္
သြန္မိတ္.. ငံၿပာရည္ (နည္းနည္း)၊
ေရေႏြးဆူရင္ေတာ့ၾကက္သား (အသားေတြခ်ည္း) ကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း
နဲနဲထည့္ၿပီးၿပဳပ္ပါတယ္။
ႏူးေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ၾကက္သြန္နီလွီးၿပီးထည့္၊ ၾကက္နားရြက္မိႈေလးေတြလွီးထည့္၊ၿပဳပ္
ၿပီးအခြံႏႊာထားတဲ့ငံုးဥေလးေတြထည့္၊ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေတာင္ထပ္တည္။
အရသာအေပါ့ငံၿမည္းငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္
Knorr ၾကက္သားခဲေလး (၅ပံု၁ပံု)ေလာက္ကိုထည့္၊ ၿပီးရင္ေတာ့အားလံုးက်က္ေလာက္ပီ
ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလွီးထည့္၊ ငံုးဥေလးေတြထည့္၊မီးပိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္
ေကာင္းမႈန္႔ေလးထည့္ေမႊလိုက္ရင္ ၾကြက္နားရြက္မႈိဟင္းခ်ိဳေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။
မႈိအေၿခာက္ကအနံ႕ေလးတစ္မ်ိဳးရွိလို႔လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကပိုၿပီးအရသာရွိသလို
soup ေသာက္ရင္းမိႈေလးေတြ တက်ိက်ိက်ိ၀ါးစားရတာလဲအရသာတစ္မ်ိဳးပါဘဲ။

5 Comments:

စူးႏြယ္ said...

လုပ္ထားတာ ေသာက္ခ်င္စရာေလး။ အဲဒီမႈိ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ တခါမွ မေတြ႔ဖူးေသးဘူး။

ျမဴးသွ်ရီ said...

စြပ္ႏဲ ့ထမင္းျဖဴတပြဲေပးပါရွင္

ဦးေဖႀကီး said...

ၾကြက္နားရြက္မ်ားဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္ရတယ္လို ့ ကူးကူးရယ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

အုိး ေကာင္းမွေကာင္း။ ခ်ဳိေနတာပဲ။ ၾကြက္နားရြက္ကုိ အခ်ဥ္သုပ္စားလဲ ရေသးတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ကေတာ႔ ပြေၾကာေတြႀကီးပဲ။ တအိမ္ၿပီး တအိမ္လွည္႔စားမယ္။ :D

Co2zenith said...

ၾကြက္နားရြက္မိႈ ဟင္းခ်ိဳေလးလာျမည္းရင္း
ကူးကူး
ႏွစ္သစ္မွာ ေဘာ္ဒါ သစ္ေလးနဲ႔
မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ၊၊

http://www.co2zenith.co.cc/2009/04/blog-post_12.html

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger