ၾကြက္နားရြက္မႈိကိုေတာ့လူတိုင္းသိၾကမွာပါ။ ကၽြန္မတို႔ၿမန္မာ့ရိုးရာအစားစာလိုၿဖစ္ေနတဲ့
ၾကာဇံဟင္းခါးမွာမပါမၿဖစ္ထည့္သံုးၾကတတ္တယ္ေလ။ မ်ားေသာအားၿဖင့္အေၿခာက္ေတြ
ကိုေရစိမ္ၿပီးခ်က္တတ္ၾကတယ္။ မႈိစိုက္တဲ့ေနရာေရာက္ေတာ့လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ႔
လို႔၀ယ္ခဲ့ၿပီး အရည္ေသာက္ခ်က္ပါတယ္။
ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ၾကက္သား fillet၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္
သြန္မိတ္.. ငံၿပာရည္ (နည္းနည္း)၊
ေရေႏြးဆူရင္ေတာ့ၾကက္သား (အသားေတြခ်ည္း) ကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ဂ်င္း
နဲနဲထည့္ၿပီးၿပဳပ္ပါတယ္။
ႏူးေလာက္ပီဆိုရင္ေတာ့ၾကက္သြန္နီလွီးၿပီးထည့္၊ ၾကက္နားရြက္မိႈေလးေတြလွီးထည့္၊ၿပဳပ္
ၿပီးအခြံႏႊာထားတဲ့ငံုးဥေလးေတြထည့္၊ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေတာင္ထပ္တည္။
အရသာအေပါ့ငံၿမည္းငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္
Knorr ၾကက္သားခဲေလး (၅ပံု၁ပံု)ေလာက္ကိုထည့္၊ ၿပီးရင္ေတာ့အားလံုးက်က္ေလာက္ပီ
ဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလွီးထည့္၊ ငံုးဥေလးေတြထည့္၊မီးပိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္
ေကာင္းမႈန္႔ေလးထည့္ေမႊလိုက္ရင္ ၾကြက္နားရြက္မႈိဟင္းခ်ိဳေလးတစ္ခြက္ရပါပီ။
မႈိအေၿခာက္ကအနံ႕ေလးတစ္မ်ိဳးရွိလို႔လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကပိုၿပီးအရသာရွိသလို
soup ေသာက္ရင္းမိႈေလးေတြ တက်ိက်ိက်ိ၀ါးစားရတာလဲအရသာတစ္မ်ိဳးပါဘဲ။
လုပ္ထားတာ ေသာက္ခ်င္စရာေလး။ အဲဒီမႈိ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ တခါမွ မေတြ႔ဖူးေသးဘူး။
ReplyDeleteစြပ္ႏဲ ့ထမင္းျဖဴတပြဲေပးပါရွင္
ReplyDeleteၾကြက္နားရြက္မ်ားဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္ရတယ္လို ့ ကူးကူးရယ္။
ReplyDeleteအုိး ေကာင္းမွေကာင္း။ ခ်ဳိေနတာပဲ။ ၾကြက္နားရြက္ကုိ အခ်ဥ္သုပ္စားလဲ ရေသးတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ကေတာ႔ ပြေၾကာေတြႀကီးပဲ။ တအိမ္ၿပီး တအိမ္လွည္႔စားမယ္။ :D
ReplyDeleteၾကြက္နားရြက္မိႈ ဟင္းခ်ိဳေလးလာျမည္းရင္း
ReplyDeleteကူးကူး
ႏွစ္သစ္မွာ ေဘာ္ဒါ သစ္ေလးနဲ႔
မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ၊၊
http://www.co2zenith.co.cc/2009/04/blog-post_12.html