Skip to main content

ဆူရွိလိပ္စားမယ္


ွွဆူရွီကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္စားဖို႔အၾကံရွိတာေတာ့ၾကာပီ၊ ဒါေပမယ့္အရမ္းခက္မယ္ထင္
လို႔တစ္ခါမွမစမ္းၾကည့္ဘူးဘူး။ ဒီညေနေတာ့တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ကိန္းေအာင္ေနတဲ့အ
ၾကံအေကာင္ထည္ေဖာ္ၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။

သတ္သတ္လြတ္ဆူရွီအတြက္.. ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး.. စိတ္ကူးေပါက္
တာေလးေတြ စမ္းတမ္းအဆင့္ပါ...

  • ခါၾကက္ဥနီ 
  • သခြားသီး
  • ငရုတ္သီးအပြ (ပန္းငရုတ္)
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ (ၾကက္ဥကိုဆီနဲနဲနဲ႔ၿပားၿပားေလးရေအာင္ေၾကာ္ရင္ရပါပီ)
  • ပဲေတာင့္ရွည္ (ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အခ်ဥ္ေရ နဲနဲစိမ္ထားလိုက္တယ္)

အားလံုးကိုအေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္လွီးထားၿပီးရင္ေတာ့၊  လိပ္မယ့္၀ါးယင္းကို ပလတ္စ
တစ္ပတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရညွိအၿပား (ဆူရွီအတြက္သတ္သတ္ေရာင္းတာရွိတယ္)
ကို၀ါးယင္းၿပားေပၚတင္၊ ထမင္းကိုနဲနဲထပ္အပူေပးၿပီးဇြန္းရွည္ေလးနဲ႔ ေရညွိၿပားေပၚလိုက္ကပ္၊
ၿပီးရင္ေတာ့လွီးထားတဲ့အသီးႏွံေလးေတြကိုစီထည့္ၿပီး၀ါးယင္းေလးနဲ႔အသာလိပ္လိုက္ရင္ေတာ့
ဆူရွိလိပ္ကေလးရပါပီ။ ဓားနဲ႔ထက္၀က္ပိုင္း (ဓားထက္ထက္ေလးဆိုပိုေကာင္းမွာကၽြန္မဓား
ေတြကသိပ္မထက္လို႔သိပ္မလွဘူး)၊ ထက္၀က္ပိုင္းထားတာေတြကိုထက္၀က္ၿပန္ပိုင္း.........
ၿပီးရင္ေတာ့အပ်င္းေၿပလဲၿဖစ္၊ ဗိုက္လဲၿပည့္တဲ့ဆူရွိအလိပ္ေလးေတြရပါပီ။ အရသာေတာ့ေပါ့
ရႊတ္ရႊတ္ၿဖစ္ေနမွာပါ.. ေဆာ့စ္ ေလးလုပ္ၿပီးတို႔စားရင္ရွယ္ပါဘဲ။
ေဆာ့စ္ကေတာ့ကိုယ္တိုင္ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးစပ္ထားတာပါ.. ပိုအရသာရွိတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္
ပါတယ္... http://images.zaazu.com/img/shy-shy-female-smiley-emoticon-000469-design.gif
(ရန္ကုန္က ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းအ၀င္ေတာင္ကုန္းေလးေပၚမွာဆူရွိခဏခဏသြားစားၿဖစ္တယ္၊
ေစ်းကလဲၾကီးေသး.. ၿပီးေတာ့ဒီအရသာပါဘဲ )
ဆန္ကေတာ့ဘယ္ဆန္ၿဖစ္ၿဖစ္ရပါတယ္။ ကၽြန္မကဒီဆန္ရွိပီးသားမို႔အဲဒီဆန္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္။

Comments

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 18, 2009 at 7:35 AM

    ကူကူးေရ..........
    ဆူရွီလာစားျပီ..အရမ္းၾကိဳက္တယ္..စားမားရိုလ္းနဲ ့ကယ္လီဖိုးနီးရာရိုလ္ပါလုပ္ေကြ်းေနာ္
    ၀ါဆားဘီနဲ ့ဆိုရာေစာစ့္ပါေရားေပးေနာ္။။။။။။။
    က်န္ရင္လဲအိမ္ပို ့ေပး...စိတ္ဆိုးဘူး။။။။။။။။။။။။

    ReplyDelete
  2. ဆူ႐ီွလုပ္နည္း ခုမွပဲ ျမင္ဖူးတယ္။ ေတာ္လိုက္တာကြယ္ ကူးကူးရယ္။

    ReplyDelete
  3. Looks great and seems to be good too.
    Actually, the best rice for Sushi is short-grain one. Never use long-grain.
    If you are interested in some recipes follow this link (http://www.thesushibar.com/ssushi_recipes.shtml).
    Enjoy!!!!
    Happy Burmese New Year!

    ReplyDelete
  4. ဆူရွီ နဲ ့ အတူစားတဲ့ ခ်င္းႏု လုပ္နည္း။ http://japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/r/gari.htm

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။