ွွဆူရွီကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္စားဖို႔အၾကံရွိတာေတာ့ၾကာပီ၊ ဒါေပမယ့္အရမ္းခက္မယ္ထင္
လို႔တစ္ခါမွမစမ္းၾကည့္ဘူးဘူး။ ဒီညေနေတာ့တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ကိန္းေအာင္ေနတဲ့အ
ၾကံအေကာင္ထည္ေဖာ္ၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။
သတ္သတ္လြတ္ဆူရွီအတြက္.. ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး.. စိတ္ကူးေပါက္
တာေလးေတြ စမ္းတမ္းအဆင့္ပါ...
- ခါၾကက္ဥနီ
- သခြားသီး
- ငရုတ္သီးအပြ (ပန္းငရုတ္)
- ၾကက္ဥေၾကာ္ (ၾကက္ဥကိုဆီနဲနဲနဲ႔ၿပားၿပားေလးရေအာင္ေၾကာ္ရင္ရပါပီ)
- ပဲေတာင့္ရွည္ (ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အခ်ဥ္ေရ နဲနဲစိမ္ထားလိုက္တယ္)
အားလံုးကိုအေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္လွီးထားၿပီးရင္ေတာ့၊ လိပ္မယ့္၀ါးယင္းကို ပလတ္စ
တစ္ပတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရညွိအၿပား (ဆူရွီအတြက္သတ္သတ္ေရာင္းတာရွိတယ္)
ကို၀ါးယင္းၿပားေပၚတင္၊ ထမင္းကိုနဲနဲထပ္အပူေပးၿပီးဇြန္းရွည္ေလးနဲ႔ ေရညွိၿပားေပၚလိုက္ကပ္၊
ၿပီးရင္ေတာ့လွီးထားတဲ့အသီးႏွံေလးေတြကိုစီထည့္ၿပီး၀ါးယင္းေလးနဲ႔အသာလိပ္လိုက္ရင္ေတာ့
ဆူရွိလိပ္ကေလးရပါပီ။ ဓားနဲ႔ထက္၀က္ပိုင္း (ဓားထက္ထက္ေလးဆိုပိုေကာင္းမွာကၽြန္မဓား
ေတြကသိပ္မထက္လို႔သိပ္မလွဘူး)၊ ထက္၀က္ပိုင္းထားတာေတြကိုထက္၀က္ၿပန္ပိုင္း.........
ၿပီးရင္ေတာ့အပ်င္းေၿပလဲၿဖစ္၊ ဗိုက္လဲၿပည့္တဲ့ဆူရွိအလိပ္ေလးေတြရပါပီ။ အရသာေတာ့ေပါ့
ရႊတ္ရႊတ္ၿဖစ္ေနမွာပါ.. ေဆာ့စ္ ေလးလုပ္ၿပီးတို႔စားရင္ရွယ္ပါဘဲ။
ေဆာ့စ္ကေတာ့ကိုယ္တိုင္ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးစပ္ထားတာပါ.. ပိုအရသာရွိတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္
ပါတယ္...
(ရန္ကုန္က ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းအ၀င္ေတာင္ကုန္းေလးေပၚမွာဆူရွိခဏခဏသြားစားၿဖစ္တယ္၊
ေစ်းကလဲၾကီးေသး.. ၿပီးေတာ့ဒီအရသာပါဘဲ )
ဆန္ကေတာ့ဘယ္ဆန္ၿဖစ္ၿဖစ္ရပါတယ္။ ကၽြန္မကဒီဆန္ရွိပီးသားမို႔အဲဒီဆန္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္။
တစ္ပတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရညွိအၿပား (ဆူရွီအတြက္သတ္သတ္ေရာင္းတာရွိတယ္)
ကို၀ါးယင္းၿပားေပၚတင္၊ ထမင္းကိုနဲနဲထပ္အပူေပးၿပီးဇြန္းရွည္ေလးနဲ႔ ေရညွိၿပားေပၚလိုက္ကပ္၊
ၿပီးရင္ေတာ့လွီးထားတဲ့အသီးႏွံေလးေတြကိုစီထည့္ၿပီး၀ါးယင္းေလးနဲ႔အသာလိပ္လိုက္ရင္ေတာ့
ဆူရွိလိပ္ကေလးရပါပီ။ ဓားနဲ႔ထက္၀က္ပိုင္း (ဓားထက္ထက္ေလးဆိုပိုေကာင္းမွာကၽြန္မဓား
ေတြကသိပ္မထက္လို႔သိပ္မလွဘူး)၊ ထက္၀က္ပိုင္းထားတာေတြကိုထက္၀က္ၿပန္ပိုင္း.........
ၿပီးရင္ေတာ့အပ်င္းေၿပလဲၿဖစ္၊ ဗိုက္လဲၿပည့္တဲ့ဆူရွိအလိပ္ေလးေတြရပါပီ။ အရသာေတာ့ေပါ့
ရႊတ္ရႊတ္ၿဖစ္ေနမွာပါ.. ေဆာ့စ္ ေလးလုပ္ၿပီးတို႔စားရင္ရွယ္ပါဘဲ။
ေဆာ့စ္ကေတာ့ကိုယ္တိုင္ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးစပ္ထားတာပါ.. ပိုအရသာရွိတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္
ပါတယ္...
(ရန္ကုန္က ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းအ၀င္ေတာင္ကုန္းေလးေပၚမွာဆူရွိခဏခဏသြားစားၿဖစ္တယ္၊
ေစ်းကလဲၾကီးေသး.. ၿပီးေတာ့ဒီအရသာပါဘဲ )
ဆန္ကေတာ့ဘယ္ဆန္ၿဖစ္ၿဖစ္ရပါတယ္။ ကၽြန္မကဒီဆန္ရွိပီးသားမို႔အဲဒီဆန္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္။
ကူကူးေရ..........
ReplyDeleteဆူရွီလာစားျပီ..အရမ္းၾကိဳက္တယ္..စားမားရိုလ္းနဲ ့ကယ္လီဖိုးနီးရာရိုလ္ပါလုပ္ေကြ်းေနာ္
၀ါဆားဘီနဲ ့ဆိုရာေစာစ့္ပါေရားေပးေနာ္။။။။။။။
က်န္ရင္လဲအိမ္ပို ့ေပး...စိတ္ဆိုးဘူး။။။။။။။။။။။။
ဆူ႐ီွလုပ္နည္း ခုမွပဲ ျမင္ဖူးတယ္။ ေတာ္လိုက္တာကြယ္ ကူးကူးရယ္။
ReplyDeleteLooks great and seems to be good too.
ReplyDeleteActually, the best rice for Sushi is short-grain one. Never use long-grain.
If you are interested in some recipes follow this link (http://www.thesushibar.com/ssushi_recipes.shtml).
Enjoy!!!!
Happy Burmese New Year!
ဆူရွီ နဲ ့ အတူစားတဲ့ ခ်င္းႏု လုပ္နည္း။ http://japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/r/gari.htm
ReplyDelete