Pages

Saturday, April 18, 2009

ဆူရွိလိပ္စားမယ္


ွွဆူရွီကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္စားဖို႔အၾကံရွိတာေတာ့ၾကာပီ၊ ဒါေပမယ့္အရမ္းခက္မယ္ထင္
လို႔တစ္ခါမွမစမ္းၾကည့္ဘူးဘူး။ ဒီညေနေတာ့တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ကိန္းေအာင္ေနတဲ့အ
ၾကံအေကာင္ထည္ေဖာ္ၿဖစ္ခဲ့ပါတယ္။

သတ္သတ္လြတ္ဆူရွီအတြက္.. ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္အဆင့္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး.. စိတ္ကူးေပါက္
တာေလးေတြ စမ္းတမ္းအဆင့္ပါ...

  • ခါၾကက္ဥနီ 
  • သခြားသီး
  • ငရုတ္သီးအပြ (ပန္းငရုတ္)
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ (ၾကက္ဥကိုဆီနဲနဲနဲ႔ၿပားၿပားေလးရေအာင္ေၾကာ္ရင္ရပါပီ)
  • ပဲေတာင့္ရွည္ (ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အခ်ဥ္ေရ နဲနဲစိမ္ထားလိုက္တယ္)

အားလံုးကိုအေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္လွီးထားၿပီးရင္ေတာ့၊  လိပ္မယ့္၀ါးယင္းကို ပလတ္စ
တစ္ပတ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရညွိအၿပား (ဆူရွီအတြက္သတ္သတ္ေရာင္းတာရွိတယ္)
ကို၀ါးယင္းၿပားေပၚတင္၊ ထမင္းကိုနဲနဲထပ္အပူေပးၿပီးဇြန္းရွည္ေလးနဲ႔ ေရညွိၿပားေပၚလိုက္ကပ္၊
ၿပီးရင္ေတာ့လွီးထားတဲ့အသီးႏွံေလးေတြကိုစီထည့္ၿပီး၀ါးယင္းေလးနဲ႔အသာလိပ္လိုက္ရင္ေတာ့
ဆူရွိလိပ္ကေလးရပါပီ။ ဓားနဲ႔ထက္၀က္ပိုင္း (ဓားထက္ထက္ေလးဆိုပိုေကာင္းမွာကၽြန္မဓား
ေတြကသိပ္မထက္လို႔သိပ္မလွဘူး)၊ ထက္၀က္ပိုင္းထားတာေတြကိုထက္၀က္ၿပန္ပိုင္း.........
ၿပီးရင္ေတာ့အပ်င္းေၿပလဲၿဖစ္၊ ဗိုက္လဲၿပည့္တဲ့ဆူရွိအလိပ္ေလးေတြရပါပီ။ အရသာေတာ့ေပါ့
ရႊတ္ရႊတ္ၿဖစ္ေနမွာပါ.. ေဆာ့စ္ ေလးလုပ္ၿပီးတို႔စားရင္ရွယ္ပါဘဲ။
ေဆာ့စ္ကေတာ့ကိုယ္တိုင္ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴကို
ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးစပ္ထားတာပါ.. ပိုအရသာရွိတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားၾကည့္ႏိုင္
ပါတယ္... http://images.zaazu.com/img/shy-shy-female-smiley-emoticon-000469-design.gif
(ရန္ကုန္က ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းအ၀င္ေတာင္ကုန္းေလးေပၚမွာဆူရွိခဏခဏသြားစားၿဖစ္တယ္၊
ေစ်းကလဲၾကီးေသး.. ၿပီးေတာ့ဒီအရသာပါဘဲ )
ဆန္ကေတာ့ဘယ္ဆန္ၿဖစ္ၿဖစ္ရပါတယ္။ ကၽြန္မကဒီဆန္ရွိပီးသားမို႔အဲဒီဆန္နဲ႔ခ်က္ပါတယ္။

4 Comments:

ျမဴးသွ်ရီ said...

ကူကူးေရ..........
ဆူရွီလာစားျပီ..အရမ္းၾကိဳက္တယ္..စားမားရိုလ္းနဲ ့ကယ္လီဖိုးနီးရာရိုလ္ပါလုပ္ေကြ်းေနာ္
၀ါဆားဘီနဲ ့ဆိုရာေစာစ့္ပါေရားေပးေနာ္။။။။။။။
က်န္ရင္လဲအိမ္ပို ့ေပး...စိတ္ဆိုးဘူး။။။။။။။။။။။။

စူးႏြယ္ said...

ဆူ႐ီွလုပ္နည္း ခုမွပဲ ျမင္ဖူးတယ္။ ေတာ္လိုက္တာကြယ္ ကူးကူးရယ္။

ေအာင္သာငယ္ said...

Looks great and seems to be good too.
Actually, the best rice for Sushi is short-grain one. Never use long-grain.
If you are interested in some recipes follow this link (http://www.thesushibar.com/ssushi_recipes.shtml).
Enjoy!!!!
Happy Burmese New Year!

Anonymous said...

ဆူရွီ နဲ ့ အတူစားတဲ့ ခ်င္းႏု လုပ္နည္း။ http://japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/r/gari.htm

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger