Skip to main content

ပဒတ္စာ တာလေပါ့

ပဒတ္စာ(စာလံုးေပါင္းမွန္မမွန္မသိပါ)၊ မာလာဖူး အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ ပါးပါးလာေတာ့
မာမီကဌက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုပ္ပီးပို႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္ရက္ေလယဥ္ႏွစ္ဆင့္စီးလာရတဲ့အတြက္
ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့နဲနဲေတာ့ႏြမ္းခ်င္ခ်င္ၿဖစ္ေနတာေၾကာင့္အရင့္ဖတ္ေလးေတြေၿခြၿပီးအႏုေလး
ေတြနဲ႔ပန္းပြင့္ေလးေတြကိုေတာ့ေရေဆးၿပီးေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္မွာေပးခဲထားလိုက္ပါတယ္။
အခုတစ္ေလာေတာ့အလုပ္ကိစၥေတြကတစ္ဖက္၊ လူမႈေရးဘာညာေတြကတစ္ဖက္ေၾကာင့္မခ်က္
အားေသးတာမို႔ပါ။ တစ္ရက္ေတာ့အခ်ိန္ေလးနဲနဲရတာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ကိုေလွာ္၊ အမႈန္႔ၾကိတ္၊ ငါးကို
ငံၿပာရည္နဲ႔ၿပဳပ္၊အသားေတြခ်ည္းႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီအားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..
၁။ ေရေႏြးကိုပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၂။ ဆန္မႈန္ေတြကိုေရေအးေလးနဲ႔ႏွံ႕ေအာင္ေဖ်ာ္
၃။ ေရေႏြးဆူဆူထဲကိုၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္းထားတာထည့္
၄။ ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာကိုထည့္ (အိုးမကပ္ေအာင္သတိထားေမႊေပးရတယ္)
၅။ ငါးအသားႏႊာထားတာကိုထည့္
၆။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲနဲထည့္ (အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ပါ)
၇။ ပဒတ္စာေတြကိုထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္
၈။ ဆန္မႈန္႔ေတြလဲပြ၊ ပဒတ္စာအနံ႕ေလးသင္းလာၿပီဆိုရင္ေတာ့
၉။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးၿဖဴး၊ အေပါ့ငံတြက္ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ၿပီး
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ မစားရတာအရမ္းၾကာလို႔ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။
ပဒတ္စာတာလေပါ့ ေပါ့။ ကၽြန္မအဘြားတို႔ရြာသြားရင္အၿမဲလိုလိုတာလေပါ့ခ်က္ေလးေသာက္
ရတာအလြမ္းေၿပေလးပါ။ ပဒတ္စာအစား မွ်စ္ႏုေလးေတြ နဲ႔လည္းခ်က္တတ္ေသးတယ္။
ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ထမင္းၿမိန္စရာဟင္းရည္ေကာင္းတစ္ခြက္ပါ။

ဒါဘဲလားဆိုေတာ့..မၿပီးေသးပါဘူး။ အခုတစ္ေလာအိမ္မွာပါးပါးရွိေတာ့ဧည့္သည္ေတြကခဏခဏ
လာလည္တတ္ၾကတယ္ေလ။ နဲနဲေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ကၽြန္မကဧည့္သည္ေတြလာရင္
ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ဧည့္ခံဖို႔အတြက္ ပန္းသီး + ကီ၀ီသီ + သရက္သီးစိမ္းတစ္ၿခမ္း + ပူနီနံရြက္ နဲနဲ
အားလံုးကို သၾကား၊ ႏို႔ဆီနဲနဲ နဲ႔ေရာၿပီးဘလန္ဒါနဲ႔ညက္ေအာင္ေမႊၿပီးဗူးၾကီးထဲထည့္အေအးခံထား
လိုက္တယ္။ ဟုတ္ေနတာဘဲ။ ဧည့္သည္ေတြကၾကိဳက္ၾကလို႔။ ပူတီနံရြက္နဲနဲေလးထည့္ထားေတာ့
ေဖ်ာ္ရည္အနံ႕ေလးကသင္းေနတာ.. ၾကိဳက္တတ္ရင္စမ္းၾကည့္ေပါ့.. း)

Comments

  1. စားခ်င္စရာေလး ေကၽြးမလားဟင္

    ReplyDelete
  2. တာလေပါ့လာစားသြားတယ္.........
    ေဖ်ာ္ရည္ေလးစမ္းလုပ္ေသာက္ၾကည့္အံုးမယ္

    ReplyDelete
  3. ဟင္းသစ္ တမ်ဳိးရၿပီ။ တာလေပါ႔ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာ။ လုပ္စားအုံးမွ။
    မာလာဖူးကုိ အိမ္မွာ မီးကင္ၿပီး ေထာင္းစားတတ္တယ္။

    ReplyDelete
  4. ေကၽြးတယ္..စားသာစား.. စုဘူးေရ..
    ေဖ်ာ္ရည္ကေကာင္းတယ္.. အသားရည္လဲလွလာမယ္ ဟိဟိ ထင္တာ... ၿမဴးေရ
    အင္း..မာလာဖူးတစ္ခါမွမေထာင္းစားဖူးဘူး..ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္ မိုးေရ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ