Skip to main content

မုန္႔လံုးေရေပၚ

အတာကူးတဲ့တန္ခူးလမို႔အေ၀းေရာက္ေနေပမယ့္သၾကၤန္အခ်ိန္ေလးမွာစားေနၾကမုန္႔ေလး
ေတြကိုေတာ့တမ္းတေနမိတာအမွန္ပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ မုန္႔ၾကာစိ၊ အဓိကကေတာ့မုန္႔လံုး
ေရေပၚပါ။ ဒီမွာေတာ့တစ္ေယာက္တည္းမုန္႔လံုးေရေပၚကိုစားရေအာင္ၾကံစည္ရပါတယ္။
မလုလုဘေလာ့ကိုေၿပးၿပီးဘယ္လိုလုပ္ရလဲဆိုတာသြားၾကည့္ရေသးတယ္။ ခက္တာကဒီမွာ
မုန္႔ႏွစ္လဲမရွိ၊ ထညက္လဲမရွိ၊ မုန္႔ႏွစ္မရွိလဲေကာက္ညွင္းမႈန္႔၊ ဆန္မႈန္႔ရွိရင္ေတာ္ေသးတယ္။
အဲဒါေတြလဲမွရိွေတာ့ ေကာက္ညွင္းနဲ႕ဆန္ကိုဘလန္ဒါနဲ႔ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္အမႈန္႔လုပ္၊ မုန္႔
ထုတ္ေလးေတြအေဟာင္းထဲကထညက္ခဲေလးေတြလိုက္ရွာၿပီးသကာလ။
ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ဆန္မႈန္႔ကိုဇကာနဲ႔ (၃)ခါေလာက္စစ္ခ်ၿပီးေရေႏြးေလးနဲ႔ေမႊၿပီးနယ္၊ မုန္႔
ေလးေတြလံုး၊ အထဲမွာထညက္ခဲေလးခြဲထည့္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိထည့္၊ လံုးရတာ
တစ္ေယာက္တည္းမို႔အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါတယ္။ ALIAS ၾကည့္ေနရင္းနဲ႔လံုးတာေတာင္
part 4 ၿပီးသြားတယ္။ ၿပီးရင္ေရေပၚေပၚလာတဲအလံုးေလးေတြကိုအုန္းသီးၿခစ္ထည့္ထားတဲ့
ပန္ကန္ထဲထည့္လိုက္ရံုပါဘဲ။ နဲနဲေအးရင္ေတာ့စားလို႔ရပီ။ တစ္ကယ္ေၿပာတာ..............
စားဖူးတဲ့ မုန္႔လံုးေရေပၚထဲမွာဒီတစ္ခါအေကာင္းဆံုးဘဲ.. (ငတ္ေနတာကိုး) အင္းၿဖစ္ႏိုင္တယ္။
အရင္ဆံုးေကၽြးခ်င္တာကၽြန္မခ်စ္သူ။ သူကသၾကၤန္ခ်ိန္ခါမွေမြးတာဆိုေတာ့သၾကၤန္စာမုန္႔လုံး
ေရေပၚလဲၾကိဳက္မွာက်ိန္းေသတယ္။ ကဲေမာသြားၿပီး... စားလို႔လဲ၀ၿပီးး..
ဒီေန႔သၾကၤန္အတက္ေန႔ထင္ပါတယ္.... အားလံုးအတာတန္ခူးမွာေပ်ာ္ၿမဴးႏိုင္ပါေစ........

Comments

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 15, 2009 at 4:19 PM

    ကူကူးေရ.......
    မဂၤလာအေပါင္းနဲ ့ျပည့္စံုတဲ့ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ။
    မုန္ ့လံုးေရေပၚလာစားတယ္...ေရေလာင္းမခံတဲ့
    အိမ္တြင္းပုန္းအပ်ိဳေတြခ်စ္တဲ့သူနဲ ့ညားပါေစေပါ့။။
    လက္ဖ၀ါးရယ္၊ဆံပင္ရယ္၊မ်က္လံုးရယ္၊ငယ္ငယ္က
    ပိေတာက္ေျခာက္ေရာင္နဲ ့ပံုရယ္ျခံဳၾကည့္ျပီးေဗဒင္ေဟားရမယ္ဆိုရင္ေတာ့အင္းးး
    ေခ်ားမွာပဲ.......တကယ့္ကိုေခ်ာမွာေသခ်ာပါတယ္ေလ။

    ReplyDelete
  2. ညီမေရ.. မုန္႔လုံးေရေပၚစားခ်င္ေနတာ ဘာလုပ္ရမွန္းမသိဘူး..ျဖစ္ေနတာ
    ေက်းဇူးပဲေနာ္။ ဒီတုိင္းေရေႏြးေလးနဲ႔ နည္းနည္းခ်င္းထည္႔နယ္ရင္..ျမန္မာျပည္ကလို မုန္႔ႏွစ္လိုျဖစ္လား။
    ထန္းညက္မရိွဘူး ႀကံသကာပဲရိွတယ္။ အျဖစ္ဆုိးေလးစြ။

    ReplyDelete
  3. မုန္႔လုံးေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး။ ဒါနဲ႔ ကူးကူး တာစားသာလားဟင္။ အတက္ေန႔ မုန္႔လုံးေကြ်းလုိ႔။ ရုတ္သီးေတာ႔ ပါပါဘူးေနာ္။ အမ်ားႀကီးစားပလုိက္တယ္။

    ReplyDelete
  4. ၿမဴးေရ... စားသာစား အားမနာနဲ႔..
    တီထြင္ၾကံဆထားတာ.. ေဗဒင္ေတာင္ေဟာသြားေသးတယ္.. နိပ္သဟ....

    ReplyDelete
  5. သု ေရ.. တစ္ကယ္ဒုတ္ခေရာက္တယ္သိလား.. မုန္႔ႏွစ္လိုမၿဖစ္ဘူး.. အမႈန္႔ဆိုေတာ့ေလ..ဟိုကပ္ဒီကပ္နဲ႔..စီးပိုင္ပိုင္မရွိဘူး..
    ေရနဲနဲထပ္ထည့္ၿပီး microwave နဲ႔နဲနဲအပူေပးလိုက္တယ္ မွတ္ကေရာ..ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေတြေပ်ာ့ၿပီးစီးလာမွ ထုတ္ၿပီးလုံးရတာ.. ဟိဟိ

    ReplyDelete
  6. မိုးေကာင္းသူေလးေရ.. ငရုတ္သီးမပါဘူး..စိတ္ခ်.. ရံုးကအမၾကီးေတြကၾကိဳက္လို႔တဲ့ ထပ္လုပ္ခိုင္းေနတယ္.. လုပ္ရတာဘယ္ေလာက္လက္၀င္လဲကိုယ္သာသိ.. ဒါေၾကာင့္ေၿပာလိုက္တရ္ ေနာက္ႏွစ္သစ္ကူးမွလုပ္မယ္လို႔.. း)

    ReplyDelete
  7. ဟီးဟီး ... မဂၤလာပါ မကူးကူးေရ .. မစူးႏြယ္ဆီက မုန္႕လံုးေရေပၚလင့္ေတြ႕လို႕လိုက္လာတာ ... :D ေကၽြးထားတယ္လို႕ေတာ့ ေရးထားတာ မေတြ႕ဘူး .. ဟိုအစ္ကိုႀကီးကိုက် ေကၽြးခ်င္တယ္တဲ့ ... စာဖတ္တဲ့ သူေတြက် မေကၽြးဘူးေပါ့ ဒီလိုလား :D စတာေနာ္ ဒါေပမယ့္ လုစားသြားၿပီ ... ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ကေျပာတယ္ ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားတဲ့ :D ပန္းကန္လိုက္ မသြားၿပီဗ်ိဳ႕ .. ေရလည္းေလာင္းသြားတယ္ ဗြမ္း ဗြမ္း .. တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးဖုိ႕ ... တစ္ဗြမ္းက ကူးကူးခ်စ္ခ်စ္ဖို႕ :D

    ReplyDelete
  8. size စံုပါလား။ မုန္႕လံုးက။
    (မလုပ္တတ္ဘဲ ေလွ်ာက္ေျပာသြားသည္။)
    :P

    ReplyDelete
  9. ခ်စ္အုန္းေဖApril 16, 2009 at 11:21 AM

    လက္ေဆးရဲ ့လား။ ထင္ေတာ့မထင္ပါဘူးေဆးမယ္လို ့။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ