Pages

Sunday, August 24, 2008

အစံုေရာသုပ္တဲ့အသုပ္စံု

ဒီအပတ္ရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့ စိတ္ကူးေပါက္လို႔အသုပ္စံုလုပ္စားမယ္ဆိုၿပီး အနားတစ္၀ိုက္က
သူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္ကိုဖုန္းဆက္ေတာ့သူတို႔လဲစားခ်င္ေနတာအေတာ္ဘဲဆိုၿပီးစားဖို႔ၿပင္
ဆင္ၾကပါေတာ့တယ္။ ကိုယ့္မွာရွိတာေလးေတြကိုယ္ယူလာခဲ့ၾက..အားလံုးဆရာ့အိမ္မွာလုပ္
စားၾကမယ္ေပါ့။ အသုပ္စံုဆိုတာစားေတာ့သာလြယ္တာလုပ္ရတာအမယ္မ်ားေတာ့လက္
၀င္တယ္။ တစ္ေယာက္ ၂မ်ိဳး၃မ်ိဳးခြဲတာ၀န္ယူလိုက္ရင္ေတာ့ၿမန္ပါတယ္။
ထမင္း
အာလူးၿပဳတ္
ေက်ာက္ပြင့္
ေဂၚဖီ
သေဘၤာသီးအစိမ္း
သခြားသီး
ေခါက္ဆြဲ
ဆန္ၾကာဇံ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ပဲၿပားေၾကာ္ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္မိတ္
ေၿမပဲမႈန္႔
ပဲမႈန္႔
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
ငရုတ္သီးမႈန္႔ဆီသတ္ (ထမင္းနဲ႔ေရာေမႊထားဖို႔ပါ)
ငံၿပာရည္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
မန္က်ည္းမွည့္ရည္

အားလံုးၿပင္ဆင္ၿပီးတဲ့အခါ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာအတိုင္း စပ္ဟပ္တည့္ေအာင္သုပ္စားလိုက္
ရံုပါဘဲ။ ကၽြန္မသုပ္ထားတဲ့ပန္းကန္ကိုလာႏႈိက္စားသူေတြကမ်ားတယ္။ ခဏခဏထပ္သုပ္ရ
တယ္။ အရသာစပ္တတ္ဖို႔လဲလိုေပသကိုး..ဟီးဟီး....
ဘူးသီး ကိုၾကက္သြန္ၿဖဴႏိုင္ႏိုင္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ ဟင္းခါးေလးခ်က္ၿပီး၀ိုင္းစားၾကတာ
ဟင္းခါးမေလာက္ေတာ့ေရထပ္ထိုးရတဲ့အထိပါ။ ဒါေပမယ့္ဘူးသီးကမရွိေတာ့တာနဲ႔ ဆရာ့အိမ္
မွာရွိတဲ့ၿမင္းခြာရြက္ကိုဘဲထပ္ထည့္ၿပီးဟင္းခါးထပ္တည္ရတယ္။ ဒါလဲကုန္တာပါဘဲ။

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger