Pages

Saturday, August 30, 2008

ေကာက္ရိုးမႈိခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္၊ မႈိဟင္းခါး

အစားစံု..အစံုစားသတၱ၀ါထဲမွာကၽြန္မလဲပါလိမ့္မယ္..အထူးသၿဖင့္မဟုတ္ကဟုတ္က ကိုယ္နဲ႔
မတည့္တဲ့အစာေတြဆိုစားခ်င္တာေသေတာ့မယ္။ အခုလဲမႈိ၊ မႈိေတာင္မွခါတိုင္းစားတဲ့ေငြႏွင္းမႈိ
မဟုတ္ဘူး။ ေကာက္ရိုးမႈိ၊ အဲဒါကဒီမွာမေရာင္းဘူး၊ တစ္ခါတစ္ေလေတာင္ေပၚတက္တဲ့ေက်ာင္း
သားေတြခူးလာေပးမွရတာ.. ၿမန္မာၿပည္ကေနခြဲကတည္းကေကာက္ရိုးမႈိကိုစားရတာဒါပထမ
ဆံုးအၾကိမ္ပါဘဲ။ မႈိေလးေတြကေတာင့္တင္းလတ္ဆတ္ေနတာ..သဲေတြနဲနဲေပေနေတာ့ေသခ်ာ
ဖြဖြေလးသြားပြတ္တံနဲ႔ၿခစ္ေဆးရတယ္။ ေနာက္ေတာ့အဖတ္မွ်င္ေလးေတြလုပ္ထားၿပီး......
ေကာက္ရိုးမႈိၾကီးၾကီး - ၅ ပြင့္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၄ မႊာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး (မမွည့္တစ္မွည့္)
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ရွည္ - ၁ ေတာင့္
ဆီပူပူမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဓါးၿပာရိုက္ထည့္လိုက္ၿပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲမခြံႏႊာထည့္ပါတယ္။ နဲနဲ
ေလးမ်ားခ်ဥ္မလားလို႔၊ ၿပီးေတာ့ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ရွည္ကိုအေၿမာင္းလိုက္လွီးထည့္ၿပီး သန္႔စင္ၿပီး
မႈိေတြထည့္ဆားနဲငယ္ထည့္ၿပီး ခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲထည့္၊ မထည့္လဲခ်ဳိေနၿပီ။ ၿပီးရင္ေမႊ..က်က္ေလာက္ပီဆိုရင္
ေကာက္ရိုးမႈိငရုတ္ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္တစ္ခြက္ရပါပီ။
ဒါဘဲလားဆိုေတာ့မပီးေသးပါဘူး။ မုန္လာထုတ္ကိုလက္တစ္ဆစ္စာေလာက္လွီးၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ မွ်င္
ငပိ၊ ငရုတ္ေကာင္းႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္ပါေသးတယ္။ က်က္ခါနီးပြက္ပြက္ဆူမွေငြႏွင္းမႈိေလး
ေတြခတ္လိုက္ရံုပါဘဲ။ အရမ္းကိုေသာက္လို႔ေကာင္းတဲ့ မႈိမုန္လာထုပ္ဟင္းခါးပါ။...ယံု၀ူးဆိုစမ္းၾကည့္....
ေနာက္ဆံုးေတာ့....ေဖ်ာ္ရည္..နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္မွာ ပူတီနံရြက္ေလးခတ္ထားတာပါ။ အနံ႔ေလးကသင္း
ေနပီးအရမ္းကိုေသာက္လို႔ေကာင္းပါတယ္။ ေဖ်ာ္ရည္မၾကိဳက္တတ္တဲ့ကၽြန္မေတာင္ (၃)ခြက္ အသာေလး
ဘဲ။

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger