Skip to main content

ေပါင္မုန္႔ပန္းကန္လံုး


အလုပ္မရွိအလုပ္ရွာလို႔ေတာ့မထင္ပါနဲ႔...စြပ္ (soup) ဒီတိုင္းေသာက္လဲရရဲ႕သားနဲ႔နဲနဲ
ေလးအတြန္႔တက္ရမွေက်နပ္တဲ့ idea ကို French Stone ဆိုင္ေရာက္ေတာ့ခိုးလာခဲ့ပါ
တယ္။ Menu ကိုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔ ထဲကို soup ထည့္ထားတာေတြ႔လို႔ သေဘာက်ၿပီး ေပါင္မုန္႔တစ္လံုး ၀ယ္လာခဲ့တယ္ 65 cent. ေလာက္ေတာ့က်တယ္။ ေပါင္မုန္႔ထိပ္ကို
ၿဖတ္၊ အသားေတြလက္နဲ႔ဆြဲထုတ္ၿပီးေဘးမွာထား၊(အဲဒါလဲစားလို႔ရတယ္ေလ)............
ေနမေကာင္းေတာ့ ဆန္ၿပဳပ္ soup အရည္သာေသာက္ေနရေတာ့ အဲဒီအရည္ေတြကို
ေပါင္မုန္႔ထဲေလာင္းထည့္ၿပီး ဆြဲထုတ္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔အလယ္သားေတြနဲ႔တို႔စား...တစ္
ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းေပါင္မုန္႔ကိုဖဲ႔ creamy soup နဲ႔တို႔စား..ေပါင္မုန္႔အသားေတြထဲ soup အ
ရသာေလးကစိမ့္၀င္ေနေတာ့ေပါင္မုန္႔ေတာင္မွေတာ္ေတာ္အရသာရွိတယ္။ အၿမဲေတာ့
မဟုတ္ဘူးေလ..တစ္ခါတစ္ေလေပါ့... ဘိုစာကေနမေကာင္းမွသာအဆင္ေၿပတာ...း)
Knorr Cream soup (mushroom) အထုပ္ေလးေတြရွိပါတယ္ အဆင္သင့္ေရေႏြးတည္
ထည့္ေမႊလိုက္ရံုပါဘဲ။ ခါၾကက္ဥနီေလးေတြနဲ႔ အၿခားသီးႏွံေလးေတြေသးေသးတံုးၿပီးထည့္
ၿပဳပ္လိုက္ရင္အရသာရွိတဲ့ creamy yummy soup ေလးရပါတယ္။

Comments

  1. ျမဴးသွ်ရီApril 20, 2009 at 6:14 PM

    ကူကူးေရ........
    ေပါင္မႈန္ ့စြပ္ေလးေသာက္ခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ ဒီလုိ စြပ္ေသာက္ခ်င္ေနတာ။ အေတာ္ပဲ အဲလုိေလးလုပ္စားၾကည္႔မယ္။ လုပ္တတ္လုိက္ေလေနာ္။

    ReplyDelete
  3. ေပါင္မုန္႕ထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စြပ္ ထည့္ထားတာေတာ့ ေသာက္ဖူးတယ္။ စင္ကာပူမွာေတာ့ Cathay Cinleisure ထဲက ဆိုင္မွာ ရတယ္။

    ReplyDelete
  4. ကိုယ္လဲ မေန႕က အစာမေၾကျဖစ္လို႕ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ေသာက္ရတယ္။ ဆန္ျပဳတ္ကို ျပဳတ္ၿပီးကာမွ ထမင္းစားခ်င္လိုက္တာ ဆိုတာ...
    ဒါေပမယ့္ ဘာမွ မတတ္ႏိုင္ဘူး။ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ရွိေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ေသာက္ရေတာ့တာေပါ့။ အဲဒီထဲကို ဆိတ္သားေျခာက္ရယ္၊ corn flake ေတြရယ္၊ Pringles အာလူးေတြရယ္ ထည့္ၿပီး တီးလိုက္တာ (အစာမေၾကလို႕ပဲ) ၿပီးသြားမွပဲ သတိရေတာ့တယ္။ ဓါတ္ပံု မရိုက္လုိက္ရဘူး။
    ကြာ... post တစ္ခု ဆံုးသြားတယ္။

    ReplyDelete
  5. လာလည္ပါလို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ