Skip to main content

ထမင္းဘူး ကိုဖြင့္

အသက္ (၄)ႏွစ္မွာေက်ာင္းစတက္ေတာ့ မွတ္မွတ္ရရလြယ္အိတ္ေလးတစ္လံုး၊ ထမင္းဗူးေလးတစ္ခုနဲ႔ ေအာ္ငိုတာ ေျဗာင္းဆန္ေနေအာင္ပါဘဲ။ အမွတ္(၁၆) အထက၊ မႏၱေလးမွာေပါ့။ ေက်ာင္းတံခါးၾကီး ဂ်ိန္း ဆိုပီးပိတ္သံနဲ႔အတူ ကၽြန္မနဲ႔ ကေလးမ်ားေပါင္းစံုေအာ္ငိုသံကဆူညံသြားခဲ့တာအမွန္ဘဲ.. အဲဒီထဲမွာအဆိုးဆံုးက ကၽြန္မ။ ဆရာမေတြ လိုက္ဖမ္း၊ ကၽြန္မကထြက္ေျပး၊ မုန္႔ဆိုင္ေတြဆီပတ္ေျပး၊ ေက်ာင္း၀င္းသံတိုင္နားမွာတစ္ခ်ိန္လံုးရပ္ပီးထေစာင့္ေနတဲ့ ပါးပါး ဆီကိုေျပးတာ၊ ပါးပါးက ဒီကေနလွမ္းၾကည့္ေနမယ္။ ေက်ာင္းခန္းထဲသြား၀င္လို႔ေျပာတယ္။ ေက်ာင္းခန္းျပတင္းေပါက္နားမွာထိုင္ပီး ငိုယိုပီး ျခံစည္းရိုးနားမွာရပ္ေနတဲ့အေဖ့ကိုလွမ္းၾကည့္ရင္းနဲ႔ တစ္လေက်ာ္ၾကာတဲ့အခါ ေက်ာင္းေပ်ာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ငယ္ငယ္တည္းက မုန္႔ဖိုးဆိုတာေတာင္းဖို႔စိတ္မ၀င္စားသလို၊ အျခားအတန္းေဖာ္ ကေလးေတြမုန္႔စားဆင္းခ်ိန္ မုန္႔ဆိုင္ေျပးတဲ့အခ်ိန္ကၽြန္မကေတာ့ အိမ္ကထည့္ေပးတဲ့ထမင္းဘူးကို၀ါးတီးဖြင့္ေန ခဲ့ပါတယ္။ ထမင္းစားဆင္းခ်ိန္ ဆိုရင္ေတာ့ အိမ္ကိုျပန္ပီးထမင္းစားတယ္။ ပိန္လွီလွီေလးနဲ႔ကၽြန္မ ထမင္းေတာ့ အမ်ားၾကီးစားပါတယ္။ တစ္ရက္ ၅ ခါေလာက္ပံုမွန္ကိုစားတယ္။ ေက်ာင္းဆင္းတာနဲ႔ အိမ္ကသိပ္မေ၀းေတာ့ အိမ္ျပန္ထမင္းစားပါတယ္။ ထမင္းစားျပီးရင္ေတာ့ အေမက စက္ဘီးနဲ႔ ေနာက္ခံုကိုကၽြန္မကိုတင္ပီး ေဆးရံု ေခၚေခၚသြားပါတယ္။ ေန႔တိုင္းဘဲ။ နန္းတြင္းထဲက စစ္ေဆးရံုကိုေခၚသြားတယ္။ ေဆးထိုးပီးျပန္လာရင္ တစ္လမ္း လံုးစက္ဘီးေနာက္မွာထိုင္ပီး ေအာ္ငိုလာတယ္။ ေဆးထိုးထားတဲ့တင္ပါးကိုလဲလွန္ၾကည့္ေသးတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ရွက္ရမွန္းလဲမသိပါဘူး။ အိမ္ေရာက္ရင္အန္တီေလးက ေရေႏြးကိုပုလင္းထဲထည့္ ပီး ေဆးထိုးထားတဲ့ေနရာကိုလိွမ့္ေပးတယ္။ ေန႔တိုင္းေဆးထိုးရေတာ့တင္ပါးႏွစ္ဖက္လံုးအပ္ရာေတြနဲ႔ေလ။
မုန္႔စားဖို႔စိတ္မ၀င္စားခဲ့ေပမယ့္ မုန္႔ဆိုင္တန္းကေရခဲျခစ္ကိုေတာ့အရမ္းစားခ်င္တယ္။ ႏို႔ဆီကိုေရခဲျခစ္အလယ္ ေလးမွာဘဲ ဖ်န္းေပးရင္ေစ်းသက္သာတယ္၊ ေရခဲျခစ္တစ္ျခမ္းလံုးအျပည့္ဖ်န္းရင္ပိုေစ်းၾကီးတယ္။ ပါးပါးက တစ္ခါတစ္ေလမုန္႔ဖိုးေပးတယ္။ ကၽြန္မေက်ာင္းတက္တုန္းကအိက်ိီကမိန္းကေလးအိက်ီလဲမဟုတ္ဘူး၊ အိတ္ကပ္ ႏွစ္ဖက္နဲ႔၊ အဲဒီအိတ္ထဲမွာ မုန္႔ဖိုးေလးေတြထည့္ထည့္ထားတယ္။ မိန္းကေလးအိက်ိီစ၀တ္တာ ၆ တန္းေရာက္ မွပါ။ ထမီနဲ႔ အိက်ိီနဲ႔။ ေက်ာင္းမသြားခင္ထမင္းအ၀စားပီး ထမင္းခ်ိဳင့္လဲ မာမီကထည့္ေပးတယ္။ မုန္႔စားဆင္းခ်ိန္ ဆိုထမင္းခ်ိဳင့္ဖြင့္စားတယ္။ ထမင္းခ်ိဳင့္ကိုကၽြန္မအရမ္းႏွစ္သက္တယ္၊ အထူးသျဖင့္ဘာထည့္ေပးလိုက္လဲ မသိရင္ ပိုစိတ္၀င္စားပီး ထမင္းစားခ်ိန္ေရာက္ဖို႔ဘဲစိတ္ေစာေနေတာ့တာပါဘဲ။ ရန္ကုန္ေျပာင္းပီးကၽြန္မမိဘေတြ နဲ႔ခြဲအေဆာင္မွာေနေတာ့ ေက်ာင္းခ်ိန္ေတြၾကားမွာ ထမင္းစားခ်ိန္ရွိေတာ့ ထမင္းဘူးဆိုတာအလွမ္းေ၀းေပါ့။ အလုပ္၀င္ေတာ့လဲ အိမ္နဲ႔နီးေတာ့့ထမင္းျပန္စားျဖစ္တယ္။ ေနာက္ပိုင္းတစ္ေယာက္တည္းေနေတာ့ ထမင္းခ်ိဳင့္ ေလးထည့္ပီးရံုးသြားတယ္။ ကၽြန္မနဲ႔ထမင္းအတူစားေဖာ္ကေတာ့ကြန္ျပဴတာဆရာမလုပ္ေနတဲ့ အေထြး ေပါ့။ သူကလဲ တစ္ခါတစ္ေလကၽြန္မၾကိဳက္တာေတြခ်က္ခ်က္လာေပးတယ္။ ဥပမာ ဒညင္းသီးေၾကာ္၊ အမဲအူျပဳတ္၊ စသည္ျဖင့္၊ ပါးပါးနဲမာမီတို႔က ေျမာက္ဒဂံုဖက္ကိုေျပာင္းသြားေပမယ့္တစ္ရက္တစ္ခါ ကၽြန္မရွိတဲ့ရံုးကို တစ္ေယာက္ ပီးတစ္ေယာက္ပံုမွန္ေရာက္လာတတ္ပါတယ္။ ထမင္းခ်ိဳင့္လာလာပို႔ေပးတာပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ ရက္မ်ားဆို ကၽြန္မနဲ႔အေထြးထမင္းျမိန္ရည္ရွက္ေရ၀ါးေနတုန္း အေဖေရာက္လာလို႔စားေနတာေတြအသဲသန္ ဖြက္ထားရတာလဲရွိတယ္။ အေထြးကိုအေမတို႔ကမွာထားတယ္၊ သူနဲ႔မတည့္တာေတြမခ်က္လာပါနဲ႔၊ ခ်က္လာ ရင္တစ္ေယာက္တည္းစားပါ သူ႔ကိုမေကၽြးပါနဲ႔လို႔ မွာထားေပမယ့္ ကၽြန္မက အရမ္းစားခ်င္ေတာ့ အေထြးကလဲ သနားလို႔ေကၽြးပါတယ္။ း) ကၽြန္အေ၀းတစ္ေနရာအလုပ္နဲ႔ထြက္သြားပီးေနာက္မွာေတာ့ ထမင္းဘူးဆိုတာ မရွိ ေတာ့သလို၊ ထမင္းဗူးထဲမွာဘာပါမလဲဆိုပီး ရင္ခုန္ေနရတဲ့အရသာလဲ မရွိေတာ့ပါဘူး။
အခုခ်ိန္မွာေတာ့ ဒီက local ျပည္တြင္းအလုပ္သမားေတြက အျပင္မွာေနက်ေတာ့ ထမင္းဘူးထည့္ရတာသူတို႔ အတြက္အလုပ္တစ္ခုလိုျဖစ္ေနတယ္။ function hallမွာစုပီးစားၾကတယ္။ ကၽြန္မေတာ့အိမ္ျပန္စားတယ္။ ပီးခဲ့ တဲ့ ၃ပတ္ေလာက္က ေျပာင္းသြားတဲ့ african မိသားစု အိမ္မွာအလုပ္လုပ္တဲ့ အန္တီၾကီးက အလုပ္မရွိေတာ့ တာနဲ႔ထမင္းဘူးေလးထည့္ပီး ေရာင္းပါတယ္။ မနက္ ၈း၃၀ဆိုထမင္းဗူးေလးေတြလိုက္လိုက္ေ၀တယ္။ တစ္ဗူး ကို ၂ေဒၚလာေလာက္ဘဲက်ပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့အစားေရြးတတ္လို႔၊ ပီးေတာ့သူတို႔အစားေတြလဲ ခံတြင္းမေတြ႔ ျဖစ္လို႔ ထမင္းဗူးထဲဒီေန႔ဘာခ်က္လဲ ဆိုတာေခ်ာင္းၾကည့္တာကလြဲပီး မမွာစားၾကည့္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။
အရင္တစ္ပတ္ကေတာ့သူငယ္ခ်င္းကခရီးထြက္သြားေတာ့ သူမွာထားတဲ့ထမင္းဗူးေလးေတြ ေန႔တိုင္းကၽြန္မဆီ ေရာက္ေရာက္လာပါတယ္။ ကၽြန္မလဲ အိမ္ယူယူလာပီး ဘူးေလးထဲကအတိုင္းစားပါတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းက ဘ၀ ကိုသတိရတယ္၊ ထမင္းဘူးထဲကိုထည့္ပီးျပင္ဆင္ေပးတဲ့ အေမတို႔ကိုလဲ သတိရတယ္၊ ထမင္းဘူးထဲ ကိုယ္စားခ်င္ တာေလးေတြခ်က္ခ်က္လာေပးတဲ့သူငယ္ခ်င္းကိုလဲသတိရတယ္။။ ထမင္းဘူးထဲမွာ ခံစားခ်က္ေတြ အမ်ားၾကီးပါတယ္။ ကၽြန္မတစ္ခါမွမျမင္မိခဲ့ဘူး။ အြန္လိုင္းဘေလာ့တစ္ခုမွာ အမတစ္ေယာက္သူ႔ေယာက်္ားကို ထမင္းဘူးေလးထည့္ေပးတာအျမဲတင္တင္ထားတတ္တယ္။ ကၽြန္မသြားသြားၾကည့္တယ္၊ ၾကည့္ပီး ဒီေန႔သူ ဘာမ်ားခ်က္ေပးမလဲ ဘာေတြထမင္းဘူးထဲပါမလဲဆိုပီး ရင္ခုန္ေနရတဲ့အရသာေလးကိုၾကိဳက္တယ္။ ဘူးထဲကို ဘာထည့္ေပးရင္ေကာင္းမလဲ၊ ဘယ္လိုေလးခ်က္ထည့္ေပးမယ္ဆိုပီး စိတ္ကူးေလးနဲ႔ပံုေဖာ္ေနတဲ့ ခ်က္ေပးသူ ရဲ႔ ရင္ခုန္သံေတြကိုလဲ ထမင္းဘူးထဲမွာ ခံစားလို႔ရပါတယ္။

ပဲျပားလံုးေလးေတြနဲ႔ ေဆာ့စ္၊ ပဲသီး၊ ငရုတ္သီးအရြက္နဲ႔ ေရႊဖရံုသီးကို ေျမပဲအႏွစ္နဲ႔ခ်က္ထားတာပါ။
အစိမ္းေၾကာ္နဲ႔ အသားတုအျပားကိုေၾကာ္ပီးအထဲမွာ cheese နဲ႔ သခြားသီးအေခ်ာင္းေလးေတြကိုလိပ္ထားတာပါ။

Comments

  1. ငယ္ငယ္ကထမင္းဘူး ထည့္ရတာၾကိဳက္သလို၊ ထမင္းဘူး ေတြလည္းအမ်ားႀကီး႐ွိခဲ့ဘူးတယ္။ အခုေတာ့
    ထမင္းဘူးအစား ေပါင္မုန္ ့ဘူးေတာ့ အျမဲလိုလို သယ္သြားတတ္ေနတယ္။ ဘူးေတာ့ဘူးပါပဲ။
    ထမင္းဘူးေလးေတြကိုေတာင္လြမ္းသြားၿပီ။

    ReplyDelete
  2. ထမင္းဘူးေတာ့မစားရတာေတာင္ၾကာၿပီ။ ငယ္ငယ္က သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ့ ဟင္းလဲစားရတာသတိရတယ္ :)
    ကူးကူးငယ္ငယ္က ၁၆ ေက်ာင္းမွာေနဖူးတယ္လား

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးးစ ္္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္္

    ထမင္းဘူးေလးစားခ်င္စရာေနာ္
    ပိစိေလးေကြ်းစားပါလား

    း)
    ခ်စ္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  4. သတိရလြမ္းစရာစာေလးလာဖတ္သြားတယ္
    ထမင္းဘူးကိုဖြင္႔ၾကည္႔လိုက္ေတာ႔
    အားလံုးကစားခ်င္စရာ။
    ဗိုက္ဆာရင္ငပိနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္အ၀ကိုသီးခဲ့ဘူးပါတယ္။
    ခင္တဲ့အစ္မ
    ဂ်ာမုန္း

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ

    ေရခဲျခစ္တဲ့လား။ အားပါးပါး ငယ္ငယ္တုန္းကဆို အရမ္းစားတာ။

    ခုေတာ့ထမင္းေလးစားသြားတယ္ေနာ္

    ခ်စ္တဲ့
    ေက်ာပိုးအိတ္

    ReplyDelete
  6. မမကူးေရ.... မမရဲ႕ငယ္ဘ၀ ကိုျမင္မိပါတယ္... ပါးပါး ေက်ာင္းေပါက္၀မွာ ထုိင္ေစာင့္ေနတယ္ဆိုလုိ႕ ေဖေဖ့ကို လြမ္းတယ္..။ေဆးေန႕တိုင္းထုိးရတယ္ဆိုလုိ႕ ကိုယ္ခ်င္းစာ စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိတယ္..

    ReplyDelete
  7. ထမင္း ဘူးေလးထဲေတာင္ ရင္ခုန္သံေတြ
    ထည္.ေပးတယ္ဆိုတာေတာ. ကဗ်ာ
    ဆရာ ရံႈးသြားၿပီဗ်ာ ... အဲထမင္းဘူး
    ကေသးတယ္ဗ်ာ အေနာ္က အစားၾကီးတယ္ဗ် :)

    ReplyDelete
  8. ရွင္ေလး၊ စုဘူး၊ ျမဴးစ္ ္ ္ ္၊ မမဂ်ာမုန္း၊ ေက်ာပိုးအိတ္၊ ေမဇင္ နဲ႔မိုးစက္.. ေက်းဇူးပါ..
    ရင္ခုန္သံခ်င္းတူေနၾကလို႔.. း)..
    မိုးစက္.. မေလာက္ရင္ႏွစ္ဗူးလံုးယူသြား :P

    ReplyDelete
  9. ေရခဲၿခစ္စားခ်င္လုိက္တာ ကူးရာ
    အရမ္းၾကိဳက္မွၾကိဳက္

    ReplyDelete
  10. ကူးကူးေရ..
    ငယ္တုန္းက ထမင္းဘူးမယူဖူးဘူးး
    အိမ္ျပန္စားေနက်မိုပ..
    သူမ်ားေတြ ထမင္းဘူးယူတာ သိပ္အားက်တယ္..
    ဒီကိုေရာက္ေတာ့ ထမင္းဘူးစားရတာ သေဘာမက်ဘူး။။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  11. ကူးကူးထမင္းဗူး ဒီေန႔မွ လာစားတယ္။ ဒါနဲ႔ ကူးကူးက အမွတ္-၁၆ အထက မႏၲေလးေက်ာင္းထြက္လား။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ