Pages

Monday, August 31, 2009

အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္


နံရိုးစြပ္ျပဳပ္လုပ္ေသာက္ဖို႔အတြက္ အမဲ နံရိုးႏုေလးေတြကို ၁ နာရီေလာက္ကားေမာင္းရတဲ့ ေတာင္ေပၚတက္ ပီး သြား၀ယ္ရပါတယ္။ စူပါမားကတ္ေတြနဲ႔၊ အသားဆိုင္ေတြမွာလဲေရာင္းေပမယ့္ ၀က္သားနဲ႔ တြဲတြဲထားလို႔ ကၽြန္မစား လုိ႔မရတာေၾကာင့္မ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး။ အသားစားခ်င္ရင္တစ္ကူးတစ္က ေတာင္ေပၚမွာသြားသြား၀ယ္ရပါတယ္။
အဲဒီမွာေတာ့ အမဲသားအကုန္သီးသန္႔ေရာင္းတာမို႔ ေခါင္းကေန အျမီးအဆံုး အကုန္၀ယ္လို႔ရပါတယ္... ၀က္သားေတြ ေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ ၀က္နားရြက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔ဖူးတယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူေျပာခဲ့ဖူးတဲ့ ႏြားနရြက္ သုပ္စားခ်င္တယ္ စကားေၾကာင့္ ဒီလို စံုတဲ့ေနရာမွာ ႏြားနားရြက္ေလးမ်ားေရာင္းတာရွိမလားလို႔ မ်က္လံုးေ၀့ လိုက္ ရွာၾကည့္ေသးတယ္။ မရွိဘူး။ အျမီးေတာ့ေတြ႔တယ္.. း) ေခါင္းအေရခြံေတြလဲေတြ႔တယ္.. ရာဘာလိုအျပားေတြ...
ကဲဒါနဲ႔ဘဲ လိုရင္းကမေရာက္ဘူး။ ရင္ႏူးရိုး၁ ကီလို၀ယ္လိုက္တယ္။ အရိုးကေလးေတာ့ ၁ကီလိုကနဲနဲဘဲရပါတယ္။
အသားေတြလဲ ကပ္ပါေနေသးတယ္... ေနာက္ေတာ့ အသားနဲနဲထပ္၀ယ္ပီး ျပန္လာခဲ့တယ္...
ေရနဲ႔ေသခ်ာေဆး..အခၽြဲအသားေလးေတြလွီးထုပ္ပီး... ဆားနဲ႔ နယ္ပီး ၅ မိနစ္ေနာက္ထားထားလိုက္တယ္။ ေနာက္မွ ျပဳပ္မယ့္အိုးကို ပူေအာင္တည္ပီး အရိုးတံုးေတြထည့္ အေရခြံတင္းလာေအာင္ခဏ ေမႊလိုက္ပါတယ္။
ဲပီးရင္ေတာ့ ေရ ထည့္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ အတုံးၾကီးလွီး ပီ ေတာ့ ထည့္ျပဳပ္ပါတယ္။
မီးေအးေအးနဲ႔ အခ်ိန္ၾကာၾကာျပဳပ္ေတာ့ ဆီထည့္စရာမလို အဆီထြက္ပါတယ္... ၾကက္သြန္နီေတြလဲႏူး..
စြပ္ျပဳပ္အရသာေမႊးလာပီဆိုရင္ေတာ့ ကၽြန္မအၾကိဳက္.. ကုလားပဲနဲနဲေရစိမ္ထားတာ ထည့္ပီး ၁ နာရီေလာက္ ထပ္ျပဳပ္လိုက္ပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ေမႊးၾကိဳင္ပီး အရသာ နင့္ ေနေအာင္ ေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္ေလးတစ္ခြက္ ရပါပီ..... ငရုတ္ေကာင္းေလးနဲ႔ ပူတီနံေလး ေသာက္ခါနီးမွာခပ္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုး... း)

11 Comments:

စူးႏြယ္ said...

ေကာင္းလိုက္တာ
လိုက္လုပ္ေသာက္ဦးမွ

subuueain said...

အမဲသားမစားဘူး။ ဆိတ္ေၿခေထာက္ကလည္း ေစ်းၾကီး။ အင္း ဒုကၡဒုကၡ ငမ္းၿပီးၿပန္ၿပီ။

မိုးေကာင္းသူ said...

နံရုိးစားဖုိ႔ ေတာ္ေတာ္ေ၀းေ၀းသြား၀ယ္ရတယ္ေနာ္။ အသားထက္အရုိးေတြကုိ ပုိႀကိဳက္တယ္။ အကုန္စားတယ္။ :D ပူတီနံထပ္ခပ္ဖုိ႔မသိဘူးေတာ႔။ ငရုတ္ေကာင္းေတာ႔ ထည္႔ခပ္တတ္ပါတယ္။

rose of sharon said...

ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးပါထည္႔စားလိုက္မယ္ေနာ္

Anonymous said...

ကူကူးးးးးးးးးးစ ္္ ္ ္္ ္ ္္ ္္ ္ ္ ္

ၾကိဳက္ပါ့ေတာ္ ရွင္ေလးက ျမဴးးးးးစ ္ ္္ ္ ္ေလး
အၾကိဳက္သိပါ့ စြပ္ျပဳပ္ၾကိဳက္တယ္သိလား

ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလးးးးးးးးးးးးးစ ္ ္္ ္ ္ ္ ္

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

ကူးေလးရဲ့အမဲ့ဆြတ္ေလးေသာက္လိုက္လို႔
မမဂ်ာမုန္းအားရွိသြားျပီ။
အရမ္းေကာင္းတယ္သိလား။
ခ်စ္တဲ့မမ

Anonymous said...

ရင္နွဴးရိုး ဆိုတဲ့ အေခၚအေ၀ၚေလးနဲ႔ ေ၀းေနရတာ ၾကာပါျပီ..
ကူးကူးတိူ႔အဆင္ေျပလိုက္တာ..
အမဲရိုး အမဲသား လတ္ဆတ္တာ၀ယ္စားရတယ္..။
ေရခဲရိုက္မဟုတ္ဘးူ


ေပါက္

ေတာင္ေပၚသား said...

အမေရ အလည္လာတာ ဟင္းနဲ႕ လာတုိးသြားတယ္။ း) ပူတီနံလား က်ေနာ့္တုိ႕ဆီမွာေခၚတာကေတာ့ ပူစီနံဆုိလား သိဘူးပဲ

ေလးစားလ်က္
ေတာင္ေပၚသား

Andy Myint said...

အမဲ႐ိုးနဲ႔ ဟင္းအိုးမွ အားမနာ ေျပာရေအာင္လည္း အမဲ႐ိုးေလးေတြက ႏုႏုထြတ္ထြတ္ေလးနဲ႔။ ၁ နာရီေလာက္ ကားေမာင္းသြားရက်ိဳး နပ္မွာပါေလ။ အမဲ႐ိုး စြတ္ျပဳတ္ ခ်က္နည္းလည္း လိုခ်င္ေသးတယ္။ ရန္ကုန္က ဆိုင္ေတြမွာ ေရာင္းသလို အ႐ိုးအႀကီးႀကီးေတြေလ။ အထဲက ခ်ဥ္ဆီေတြ စုတ္စားလို႔ ေကာင္းတယ္။

Everest said...

ဓါတ္ပံုရိုက္ခ်င္လိုက္တာ ျပင္ဆင္ထားလိုက္တာမ်ား။
အယ္...။ စားလည္း စားခ်င္တယ္ေနာ္။

ကုိေအာင္(ပ်ဴႏုိင္ငံ) said...

ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လာဖတ္တယ္၊ အကိုကေတာ့ ဟင္း
မခ်က္တတ္သေလာက္ပဲ၊ အိမ္က မိန္းမ ခ်က္ေကြ်းတာပဲ
စားတယ္၊ အားေပးလ်က္ပါ ညီမေရ။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger