Skip to main content

အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္


နံရိုးစြပ္ျပဳပ္လုပ္ေသာက္ဖို႔အတြက္ အမဲ နံရိုးႏုေလးေတြကို ၁ နာရီေလာက္ကားေမာင္းရတဲ့ ေတာင္ေပၚတက္ ပီး သြား၀ယ္ရပါတယ္။ စူပါမားကတ္ေတြနဲ႔၊ အသားဆိုင္ေတြမွာလဲေရာင္းေပမယ့္ ၀က္သားနဲ႔ တြဲတြဲထားလို႔ ကၽြန္မစား လုိ႔မရတာေၾကာင့္မ၀ယ္ျဖစ္ပါဘူး။ အသားစားခ်င္ရင္တစ္ကူးတစ္က ေတာင္ေပၚမွာသြားသြား၀ယ္ရပါတယ္။
အဲဒီမွာေတာ့ အမဲသားအကုန္သီးသန္႔ေရာင္းတာမို႔ ေခါင္းကေန အျမီးအဆံုး အကုန္၀ယ္လို႔ရပါတယ္... ၀က္သားေတြ ေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ ၀က္နားရြက္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔ဖူးတယ္။ ကၽြန္မခ်စ္သူေျပာခဲ့ဖူးတဲ့ ႏြားနရြက္ သုပ္စားခ်င္တယ္ စကားေၾကာင့္ ဒီလို စံုတဲ့ေနရာမွာ ႏြားနားရြက္ေလးမ်ားေရာင္းတာရွိမလားလို႔ မ်က္လံုးေ၀့ လိုက္ ရွာၾကည့္ေသးတယ္။ မရွိဘူး။ အျမီးေတာ့ေတြ႔တယ္.. း) ေခါင္းအေရခြံေတြလဲေတြ႔တယ္.. ရာဘာလိုအျပားေတြ...
ကဲဒါနဲ႔ဘဲ လိုရင္းကမေရာက္ဘူး။ ရင္ႏူးရိုး၁ ကီလို၀ယ္လိုက္တယ္။ အရိုးကေလးေတာ့ ၁ကီလိုကနဲနဲဘဲရပါတယ္။
အသားေတြလဲ ကပ္ပါေနေသးတယ္... ေနာက္ေတာ့ အသားနဲနဲထပ္၀ယ္ပီး ျပန္လာခဲ့တယ္...
ေရနဲ႔ေသခ်ာေဆး..အခၽြဲအသားေလးေတြလွီးထုပ္ပီး... ဆားနဲ႔ နယ္ပီး ၅ မိနစ္ေနာက္ထားထားလိုက္တယ္။ ေနာက္မွ ျပဳပ္မယ့္အိုးကို ပူေအာင္တည္ပီး အရိုးတံုးေတြထည့္ အေရခြံတင္းလာေအာင္ခဏ ေမႊလိုက္ပါတယ္။
ဲပီးရင္ေတာ့ ေရ ထည့္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ အတုံးၾကီးလွီး ပီ ေတာ့ ထည့္ျပဳပ္ပါတယ္။
မီးေအးေအးနဲ႔ အခ်ိန္ၾကာၾကာျပဳပ္ေတာ့ ဆီထည့္စရာမလို အဆီထြက္ပါတယ္... ၾကက္သြန္နီေတြလဲႏူး..
စြပ္ျပဳပ္အရသာေမႊးလာပီဆိုရင္ေတာ့ ကၽြန္မအၾကိဳက္.. ကုလားပဲနဲနဲေရစိမ္ထားတာ ထည့္ပီး ၁ နာရီေလာက္ ထပ္ျပဳပ္လိုက္ပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ေမႊးၾကိဳင္ပီး အရသာ နင့္ ေနေအာင္ ေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးစြပ္ျပဳပ္ေလးတစ္ခြက္ ရပါပီ..... ငရုတ္ေကာင္းေလးနဲ႔ ပူတီနံေလး ေသာက္ခါနီးမွာခပ္ဖို႔မေမ့နဲ႔အံုး... း)

Comments

  1. ေကာင္းလိုက္တာ
    လိုက္လုပ္ေသာက္ဦးမွ

    ReplyDelete
  2. အမဲသားမစားဘူး။ ဆိတ္ေၿခေထာက္ကလည္း ေစ်းၾကီး။ အင္း ဒုကၡဒုကၡ ငမ္းၿပီးၿပန္ၿပီ။

    ReplyDelete
  3. နံရုိးစားဖုိ႔ ေတာ္ေတာ္ေ၀းေ၀းသြား၀ယ္ရတယ္ေနာ္။ အသားထက္အရုိးေတြကုိ ပုိႀကိဳက္တယ္။ အကုန္စားတယ္။ :D ပူတီနံထပ္ခပ္ဖုိ႔မသိဘူးေတာ႔။ ငရုတ္ေကာင္းေတာ႔ ထည္႔ခပ္တတ္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  4. ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးပါထည္႔စားလိုက္မယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  5. ကူကူးးးးးးးးးးစ ္္ ္ ္္ ္ ္္ ္္ ္ ္ ္

    ၾကိဳက္ပါ့ေတာ္ ရွင္ေလးက ျမဴးးးးးစ ္ ္္ ္ ္ေလး
    အၾကိဳက္သိပါ့ စြပ္ျပဳပ္ၾကိဳက္တယ္သိလား

    ခ်စ္တဲ့
    ျမဴးေလးးးးးးးးးးးးးစ ္ ္္ ္ ္ ္ ္

    ReplyDelete
  6. ကူးေလးရဲ့အမဲ့ဆြတ္ေလးေသာက္လိုက္လို႔
    မမဂ်ာမုန္းအားရွိသြားျပီ။
    အရမ္းေကာင္းတယ္သိလား။
    ခ်စ္တဲ့မမ

    ReplyDelete
  7. ရင္နွဴးရိုး ဆိုတဲ့ အေခၚအေ၀ၚေလးနဲ႔ ေ၀းေနရတာ ၾကာပါျပီ..
    ကူးကူးတိူ႔အဆင္ေျပလိုက္တာ..
    အမဲရိုး အမဲသား လတ္ဆတ္တာ၀ယ္စားရတယ္..။
    ေရခဲရိုက္မဟုတ္ဘးူ


    ေပါက္

    ReplyDelete
  8. အမေရ အလည္လာတာ ဟင္းနဲ႕ လာတုိးသြားတယ္။ း) ပူတီနံလား က်ေနာ့္တုိ႕ဆီမွာေခၚတာကေတာ့ ပူစီနံဆုိလား သိဘူးပဲ

    ေလးစားလ်က္
    ေတာင္ေပၚသား

    ReplyDelete
  9. အမဲ႐ိုးနဲ႔ ဟင္းအိုးမွ အားမနာ ေျပာရေအာင္လည္း အမဲ႐ိုးေလးေတြက ႏုႏုထြတ္ထြတ္ေလးနဲ႔။ ၁ နာရီေလာက္ ကားေမာင္းသြားရက်ိဳး နပ္မွာပါေလ။ အမဲ႐ိုး စြတ္ျပဳတ္ ခ်က္နည္းလည္း လိုခ်င္ေသးတယ္။ ရန္ကုန္က ဆိုင္ေတြမွာ ေရာင္းသလို အ႐ိုးအႀကီးႀကီးေတြေလ။ အထဲက ခ်ဥ္ဆီေတြ စုတ္စားလို႔ ေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  10. ဓါတ္ပံုရိုက္ခ်င္လိုက္တာ ျပင္ဆင္ထားလိုက္တာမ်ား။
    အယ္...။ စားလည္း စားခ်င္တယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  11. ဟင္းခ်က္နည္းေတြ လာဖတ္တယ္၊ အကိုကေတာ့ ဟင္း
    မခ်က္တတ္သေလာက္ပဲ၊ အိမ္က မိန္းမ ခ်က္ေကြ်းတာပဲ
    စားတယ္၊ အားေပးလ်က္ပါ ညီမေရ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...