Skip to main content

ပုလဲခ်စ္သူမ်ား

ပုလဲခ်စ္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ပါ။ ကၽြန္မေတာ့ပုလဲမၾကိဳက္ဘူး။ ေစ်းၾကီးၾကီးေပး၀ယ္ပီး အလွဆင္ေနတဲ့သူ ေတြလဲအ့ံၾသတယ္..အထူးသျဖင့္ ႏိုင္ငံျခားသားေတြပါ။
ကၽြန္မနဲ႔ေက်ာင္းေနဖက္သူငယ္ခ်င္း သူကေတာ့ senior ပါ သူအလုပ္လုပ္ေနတဲ့ မေလးက ဟိုတယ္တစ္ခု ဆီ ေရာက္သြားပါတယ္။ သူက ပုလဲဆိုင္မွာ တစ္ေယာက္တည္း... ကၽြန္မလဲ၀င္သြားေတာ့ သူက ပုလဲေလးေတြ သီေနတယ္.. ေရာင္းလဲသူဘဲ၊ ရွင္းျပလဲသူဘဲ..အကူလဲမရွိ...အေစာင့္လဲမရွိ..
ကၽြန္မက လိုက္ေမးၾကည့္ေတာ့ သူ႔ဆိုင္မွာရွိတဲ့ပုလဲေတြ အနည္းဆံုး ရင္းဂစ္ (၆၀) ကေနစတယ္... အမ်ားဆံုးေတာ့ ရင္းရစ္ (၄၀၀၀၀) ေက်ာ္ထိရွိတယ္.. မ်က္လံုးေတာင္နဲနဲျပဴးသြားတယ္..
နင့္ကို သူမ်ား ဒျမလာတိုက္ရင္ဘယ္လိုလုပ္မလဲလို႔၊ သူကေျပာတယ္.. ဒီလိုဘဲဆုေတာင္းပီးေနရတာေပါ့တဲ့...  ပါသြားလဲကိစၥမရွိဘူး.. ငါ့ပစၥည္းေတြမွမဟုတ္တာတဲ့ေလ.. (သူကအရင္ကတည္းက ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေနတတ္တယ္ 
သူကေျပာတယ္.. ငကူး..နင္သိလား ငါတို႔ေက်ာက္ဖ်ာသြားတုန္းကေလ..ဒီပုလဲေတြဆို ၁၀၀ က်ပ္နဲ႔ ရတယ္ တဲ့။ ပီးေတာ့ ခရုေတြဆို အလကားလိုက္ေကာက္ေတာင္ရတယ္...တဲ့ေလ...
သူ႔သူေဌးက စီးပြားေရးလုပ္တာအရမ္းေတာ္တဲ့အေၾကာင္း... ပုလဲေတြကို ပင္လယ္ကမ္းစပ္ေတြမွာ လိုက္ ၀ယ္ပီး အေရာင္တင္..ဒီဇိုင္းထြင္ပီး ဆိုင္ေပၚေရာက္ေတာ့ ေစ်းက ေျမာက္ေရာ....
ေမြးပုလဲ၊ သဘာ၀ပုလဲ၊ ပုလဲနက္..ဘယ္လိုခြဲရတယ္ဆိုတာလဲရွင္းျပတယ္..  သူကေတာင္ကၽြန္မက အကူေခၚ လိုက္ေသးတယ္..နင္ခဏရွိတုန္း ႏုိင္ငံျခားသားေတြလာရင္ ငါ့ကိုကူရွင္းျပေပးေနာ္တဲ့.. 
ဟိုတယ္ကအေပၚထပ္မွာရွိေတာ့ ၀င္လာလိုက္တဲ့ ႏိုင္ငံျခားသားေတြ... စိတ္၀င္တစ္စား၀ယ္ၾကတယ္..
စီးပြားေရးမ်ားလုပ္တတ္ရင္ေတာ့ အျမတ္ကေတာ့နဲတာမဟုတ္ဘူး...  ခရုခြံေတြဆိုလဲ ဘာမွတန္ဖိုးရွိတာ မဟုတ္ေပမယ့္ အေရာင္တင္ပီး မွန္ေဘာင္ေအာက္ေရာက္သြားေတာ့ တန္ဖိုးရွိ သဘာ၀ပစၥည္းျဖစ္ သြားေရာ။  ကၽြန္မကိုလဲ သူကိုယ္တိုင္သီထားတဲ့ပုလဲတစ္ကုံးလက္ေဆာင္ေပးတယ္..  ဆိုင္မွာတင္ေရာင္း တဲ့ေစ်းက ရင္းဂစ္ ၄၀၀ ေက်ာ္မို႔မယူဖို႔ျငင္းေပမယ့္ သူအတင္းေပးလို႔ယူလာလိုက္ရတယ္..သူကေျပာတာ  နဂို အရင္းေစ်းကဘယ္ေလာက္မွမရွိဘူးတဲ့... း)... ဒါေပမယ့္ေလကၽြန္မပုလဲနဲ႔မတဲ့ဘူး... လည္ပင္းေတြနီရဲလာပီး ေနလို႔ထိုင္လို႔မေကာင္းေတာ့လို႔ ေနာက္ေန႔ျဖဳတ္ထားရတယ္။။

Comments

  1. မစႏၵကူး ေရ

    သိပ္လွတဲ႔ ပုလဲ ေလးေတြ နဲ႔ ခရုခြံ ေလးေတြ အတြက္ ေက်းဇူးဘဲေနာ္

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္

    ReplyDelete
  2. ဘယ္သူ့လည္ပင္းေလးလဲမသိဘူး လွလွ

    ReplyDelete
  3. ပုလဲေလးေတြလွတယ္ေနာ္။
    လည္တုိင္ႏုႏုမွ ပုလဲလံုးေလးေတြ ဆင္ထားေတာ့ အရမ္းကုိ လွသြားတာပဲ။
    ကူးကူးေရ ႕ ႕ ႕ မမလုက ၁၀ ရက္ေန႕ထိေတာ့ ရွိမယ္လုိ႕ အခုခ်ိန္ထိ အၾကမ္းဖ်ဥ္းသိထားရတာပဲေနာ္။ ရက္နီးရင္ ထပ္ခ်ိတ္ၾကမယ္ေလေနာ္။

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    ဆြဲႀကိဳးေလးလွတယ္...

    ReplyDelete
  5. @shwezinu... ပံုၾကည့္တာနဲ႔တင္ေက်းဇူးတင္ခံရေတာ့ ၀မ္းသာပါတယ္ေနာ္.. း)
    @subuu... လည္ပင္းလွပါ၀ူးစုဘူးရယ္.. အနီကြက္ေတြျဖစ္လာတာကိုျပတာ.. းP...
    မမလုလု... ၁၀ ရက္ေလာက္ဆိုမွီမယ္ထင္တယ္မမ.. ကူးကူး ၉ ရက္ညမွ bandung ကျပန္ဆင္းလာမွာ..
    moe ေရ.. ၾကိဳးေလးေတြအရမ္းလွတာေတာ့ ဟုတ္တယ္.. ဒါေၾကာင့္ေလ ပံုေတြေသခ်ာရိုက္လာခဲ့ တာ..

    ReplyDelete
  6. မကူးေရ ေအာက္ဆံုကေကာင္မေလး၀တ္ထားတဲ ့ပုလဲအတြဲေလး
    အလွဆံုးဘဲဟာ

    ReplyDelete
  7. ပုလဲအေႀကာင္းေလး ဖတ္သြားပါတယ္။ ပံုေလးေတြနဲ႕ တင္ေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ