Skip to main content

ဒန္႔သလြန္သီးဟင္း

ဒီေန႔ တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူးေန႔၊ ခ်စ္သူမ်ားေန႔...  ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းေတြကေတာ့ သူ႔အစီစဥ္နဲ႔သူ အလုပ္ေတြရႈပ္ ေနၾကတယ္..တစ္ေယာက္ဆီကမွအဆက္သြယ္မရဘူး။ မေန႔ညက Chicken Invader ေဆာ့ေနတာ ညနက္ သြားတယ္။ ႏိုးေတာ့ (၁၀)နာရီထိုးေနပီ။
ေသာၾကာေန႔ညေန ညီမ၀မ္းကြဲက ေတာင္ေပၚကေစ်းဖက္သြားရေအာင္ဆိုလို႔လိုက္သြားတယ္...
ေလေအးေအးနဲ႔ ျပင္ဦးလြင္လိုမ်ိဳးေနရာေပါ့.. ပန္းပင္ေလးေတြလဲလွလိုက္တာ..ပန္းေတြလဲအမ်ိဳးမ်ိဳးဘဲ။
ေတာ္ေတာ္ေရာင္းေကာင္းတဲ့အခ်ိန္ေပါ့။ အသားေတြလဲေရာင္းတယ္၊ အသီးရြက္ေတြလဲမ်ားတယ္...
ထူးထူးဆန္းဆန္း supermarket ေတြမွာ၀ယ္လို႔မရတဲ့ ဒန္႔သလြန္သီးအစည္းလိုက္ေရာင္းေနတာေတြ႔ေတာ့ ၀မ္းသာအားရ၀ယ္ခဲ့တယ္..အသီးရြက္ေစ်းကိုကၽြန္မအရမ္းၾကိဳက္တယ္..ေစ်းသြားလိုက္ရင္စိတ္၀င္စားစရာေတြ ခ်ည္းဘဲ..ခ်က္စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းဘဲ... လမ္းၾကံဳတုန္း၀ယ္လိုက္အံုးမွဆိုပီး ျပန္ေရာက္ရင္သာ မခ်က္ခ်င္ေတာ့တာ..
ဒီေန႔ေတာ့ အိပ္ရာႏိုးေတာ့ ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းခ်က္စားဖို႔စိတ္ကူးလိုက္တယ္..
overtime ရွိလဲ ဒီေန႔ေတာ့ ေပေတပီးေမ့ခ်င္ေယာင္ေဆာင္လိုက္မယ္စိတ္ကူးပီး ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ဒန္႔သလြန္ သီးကို ဓားနဲ႔အစိမ္းေတြျခစ္ထုတ္လိုက္ပီး တစ္ဆင့္စီခ်ိဳး၊ အမွ်င္မာမာေတြခြာထုတ္...
အိမ္ကယူလာတဲ့ငါးရံ႕ေျခာက္ေလးနဲနဲက်န္ေသးတာအေတာ္ဘဲ...
အာလူးေလးကိုေၾကေအာင္ခ်က္၊ ဒန္႔သလြန္သီးရယ္..ငါးေျခာက္ဟင္းရယ္.. သရက္သီးစပ္စပ္သုပ္ေလး ရယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုဆီသတ္ပီးေတာ့ မွ အေရာင္တင္မႈန္႔မရွိေတာ့ဘူးဆိုတာသတိထားမိတယ္။
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ကို အေရာင္တင္အစားသံုးလိုက္ရတယ္.. ဒီမွာလဲအေရာင္တင္မႈန္႔မေရာင္းေတာ့ခက္ တယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ လူၾကံဳနဲ႔အိမ္ကလွမ္းမွာရအံုးမယ္။
ၾကက္သြန္ေတြဆီသတ္ရင္းနဲ႔ မဆလာေလးနဲနဲထည့္၊ ပီးေတာ့ငါးငံျပာရည္ထည့္ပီး အာလူးေလးေတြအရင္ ထည့္ခ်က္လိုက္တယ္..
အာလူးဆိုကၽြန္မေတာ့ႏူးေနမွၾကိဳက္တယ္..ဟင္းအႏွစ္လိုျဖစ္ေနတာမ်ိဳးေပါ့။
အာလူးႏူးေလာက္မွ ဒန္႔သလြန္သီးအဆင္သင့္ေရေဆးထားတာကိုထည့္ပါတယ္။
ငါးေျခာက္ကိုေတာ့ေရခဏစိမ္ထားပီး ဓားနဲ႔ျဖတ္ထားလိုက္တယ္..
ဒန္႔သလြန္သီးနဲ႔ငါးေျခာက္ကို ထည့္ပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ထားပီး..အေပါ့ငံအခ်ိဳ သင့္တင့္ေအာင္ထည့္ပီး ရင္ေတာ့ မဆလာနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ဒန္႔သလြန္သီးငါးေျခာက္ဟင္းေလးရပါပီ။
ဒန္႔သလြန္သီးကိုဘာေၾကာင့္မ်ားအလုပ္ရႈပ္ခံပီးစားၾကလဲေတာ့ကၽြန္မလဲမသိပါဘူး။
ထမင္းစားေနခ်ိန္ေတာင္ အရိုးခံြေတြဖယ္ထုတ္ေနရပါေသးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မေတာ့ အနံ႕ေလးေရာ အရသာေရာ အရမ္းႏွစ္သက္တယ္...
ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းခ်က္ပီး ခ်စ္သူအြန္လိုင္းလာၾကြားမယ္လုပ္ပါတယ္... စားၾကည့္ေတာ့ မက်က္ေသးဘူး...
ဒါနဲ႔ ေနာက္တစ္ေရထပ္ခ်က္မွဘဲ က်က္ေတာ့တယ္.. ေပ်ာ့ျပဲသြားမွာလဲစိုးရေသးတယ္ေလ.. း)

ဒန္႔သလြန္သီး၊အာလူးနဲ႔ငါးေျခာက္ ခ်က္ဖို႔တန္းစီ...


   ကဲ က်က္ပါပီ
 

ခ်စ္သူမ်ားေန႔မွာ ကူးကူးဘေလာ့လာလည္တဲ့သူအေပါင္း ေပ်ာ္ရႊင္ၾကည္ႏူးႏိုင္ၾကပါေစေနာ္.
ကူးကူးေတာ့ ဒန္႔သလြန္သီးဟင္းနဲ႔သာ တစ္ေယာက္တည္း ျဖတ္ေက်ာ္လိုက္ရပါေၾကာင္း ... း)

Comments

  1. ဒန္႔သလြန္သီးကို ႀကိဳက္တယ္ ငါးေျခာက္ေတာ့ ႀကိဳက္ဘူး
    ေရြးၿပီးစားသြား၏ :P

    ﺽŽãửʼnĢ

    ReplyDelete
  2. ညီမေၿပာမွ ဒန္႔သလြန္သီးေတာင္ ခ်က္မစားၿဖစ္တာၾကာၿပီ... အဲလိုေလး ငါးေၿခာက္နဲ႔ ခ်က္စားဦးမယ္ ... ငါးနဲ႔လဲေကာင္းတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  3. အေရာင္တင္မႈန္႕ :O မလုပ္ပါနဲ႕ ကူကူးရယ္ျငဳတ္သီးေျခာက္ကိုေရေႏြးနဲ႕စိမ္ဘလန္ဒါနဲ႕ႀကိတ္ၿပီးဆီသတ္လိုက္ပါေနာ္ အေရာင္တင္မႈန္႕ေတြမေကာင္းေၾကာင္းဥဥမေျပာခ်င္ဘူးကူကူးလိုေက်ာက္ကပ္မေကာင္းတဲ႕သူေတြအတြက္ပိုမသင္႕ေတာ္ဘူးေလ

    ReplyDelete
  4. သိပ္ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ဟင္းပဲ

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ...
    ဒီမွာက ဒန္ ့သလြန္သီး မရွိလို ့မစားရတာၾကာၿပီ...
    စားခ်င္လို ့သြားရည္က်သြားတယ္...

    ReplyDelete
  6. မကူး ေရ

    ဒန္ဒလြန္ သီး ငါးေျခာက္ခ်က္ေလးစားသြားတယ္ဗ်
    စားတဲ႔ အခါ အလုပ္ရႈတ္ မခံခ်င္ရင္ ဒန္ဒလြန္သီး အတြင္းသားေလး ေတြကိုဘဲ ဇြန္းေလး နဲ႔ ျခစ္ၿပီးေတာ႔ ခ်က္ ေကာင္းတယ္..ရွလြတ္..(သားေရ က်သံ)

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  7. ဒန့္သလြန္သီး၊ငါးေၿခာက္၊အာလူး အရမ္းလိုက္ ။ တို့က ၾကက္ဥပါထည့္ခ်က္တယ္ :)

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ