Skip to main content

စားပြဲ၀ါးပြဲ

အခုတစ္ေလာမွာဘာမွန္းမသိတာေတြနဲ႔ကိုအလုပ္ရႈပ္တာလားအရႈပ္ေတြလိုက္လုပ္
မိေနတာလားေတာ့မသိဘူး...ရာသီဥတုကမမွန္၊ မိုးကအၿမဲဖြဲဖြဲရြာေနေတာ့ထီးကိုင္
ရမွာပ်င္းတာတစ္ေၾကာင္း..ထီးေမ႔က်န္ခဲ့ရတာတစ္ေၾကာင္း..အမွန္ကေတာ့အိတ္
ထဲမွာထီး၊ ဓာတ္မီး (ေတာင္ကီ ေၾကာက္လို႔)၊ calculator နဲ႔ေဆးေတြ၊ ပံုမွန္ထည့္
ေလ့ရွိေပမယ့္တစ္ခါတစ္ေလထီးသံုးၿပီးစိုလို႔လွမ္းထားၿပီးရင္ ၿပန္ေခါက္ထည့္ဖို႔ေမ့
တာမ်ားတယ္..ဟိုနားဒီနားဆိုေၿပးသြားလိုက္တာဘဲ။ ကိုယ့္အေၾကာင္းလဲကိုယ္သိ
တယ္။ ဖ်ားေတာ့မယ္ဆိုတာသိတာနဲ႔ Biogesic တစ္လံုးေလာက္ဆိုပီးပီ။ ဒီတစ္
ခါေတာ့တစ္ကယ္ကိုဖ်ားေတာ့တာ.. ဖ်ားၿပီးက်န္ခဲ့တာေခ်ာင္းဆိုးႏွာစီး.. ႏွာစီးတာ
သက္သာသြားေပမယ့္ေခ်ာင္းဆိုးတာကေတာ့အခုထိက်န္ခဲ့တုန္း။ ေခ်ာင္းဆိုးတာ
ေလာက္စိတ္ပ်က္တာမရွိဘူး။ ေဆးမွန္သမွ်လဲအကုန္ေသာက္တာဘဲ. Dry cough
ွSore throat ငံုေဆး၊ ေသာက္ေဆး.. အိမ္ကိုဖုန္းဆက္ေတာ့မာမီကထိန္းထားတဲ့
ၾကားကေခ်ာင္းဆိုးမိသြားတာၾကားလို႔ ပို႔ေပးလိုက္တဲ့ဗမာေဆးေတြလဲစား၊ သံပုရာ
နဲ႔ပ်ားရည္လဲေသာက္၊ သံပုရာနဲ႔လွ်က္ဆားလဲေရာစား၊ ေၿဗာင္းဆန္ေနတာ။ အခု
ထိကိုမေပ်ာက္ၿခင္ေသးဘူး။ အဆုတ္ေရာဂါမ်ားရေနလားမသိဘူး။ အဟြတ္.အဟြတ္
ဒီတစ္ေလာအတြင္းမွာရံုးက ဒါရိုက္တာႏွစ္ေယာက္ကတစ္ၿခားေနရာကေခၚလို႔
ေၿပာင္းရေတာ့မယ္။ တစ္ေယာက္က ႏိုင္ဂ်ီးရီးယား၊ တစ္ေယာက္ကမြန္ဂိုးလီးယား
ကိုသြားၾကမွာ..အေအးဆံုးနဲ႔အပူဆံုးႏိုင္ငံေပါ့..ထံုစံအတိုင္းႏႈတ္ဆက္ပြဲလုပ္ေတာ့
တစ္ေယာက္တစ္မ်ိဳးခ်က္ၾကနဲ႔ပါတီေပါ့။ အသစ္တစ္ေယာက္လဲေၿပာင္းလာတဲ့လို႔
သူ႔အတြက္ေတာ့ၾကိဳဆိုပြဲေပါ့... ဘာေတြစားၾကသလဲဆိုတာေအာက္မွာၾကည့္...

ကိတ္မုန္႔... ဒါကေတာ့ဆိုင္က၀ယ္တဲ့ကိတ္မုန္႕ပါ

ဒါကေတာ့ ကၽြန္မဆရာ့ဇနီးကိုယ္တိုင္ဖုတ္ထားတဲ့မုန္႔ပါ..အရသာပိုေကာင္းတယ္။
ဒါကေတာ့အသီးရြက္စံုေၾကာ္၊ ငံုဥပါပါတယ္.. ဒီမွာေတာ့ ေခ်ာ့ပ္ဆိြဳင္း လို႔ေခၚတယ္
ဒါကေတာ့ေခါက္ဆြဲေၾကာ္.. ၿမန္မာၿပည္ကေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကိုေတာ့မမွီဘူးေလ..

ဒါကေတာ့သီးစံုခ်က္။ ဘာေတြပါလဲဆိုတာပံုထဲမွာၾကည့္.. အရသာကေတာ့ခ်ိဳအီအီ..
စိတ္ပ်က္ဖို႔ေကာင္းတယ္။

ဒါကေတာ့လာဆားနီးယား... ပ်စ္ခြ်ဲေနတဲ့ေခါက္ဆြဲဖတ္ၿပားၿပားၾကီးေတြကို ခ်ီစ္..နဲ႔ေရာသမ
ေမႊ..

ဒါကေတာ့ အသုပ္..အရြက္အသီးစံုသုပ္..အေပၚမွာမုန္႔ၾကြတ္ေလးေတြၿဖဴးထားတာ..

ဒီပဲဟင္းေလးကေတာ့ ကေနးဒီးယန္း အန္တီတစ္ေယာက္ခ်က္ထားတာ.. ၿမန္မာၿပည္မွာ
ေတာ့ ပဲနီေလး၊ ပဲ၀ါေလး.ဒါေပမယ့္ဒီပဲေလးေတြကအလံုးနဲနဲပိုၾကီးတယ္ၿပီးေတာ့အခြံမခၽြတ္
ထားဘူး။
ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္.. အထဲမွာထည့္လိပ္ထားတာကအသားတုေတြ၊ မုန္လာဥနီေတြ..
ဒါကေတာ့ကၽြန္မစားတဲ့ပန္းကန္ပါ။ ထမင္းရယ္၊ မုန္ညွင္းစိမ္းၿပဳတ္ရယ္၊ ပိန္းႏွဲသီးကိုအုန္းႏို႔နဲ႔
ခ်က္ထားတာရယ္။ ပဲၿပားကိုစြံပလြံသီးနဲ႔ခ်က္ထားတာ၊ၿပီးေတာ့ အသီးစံုကိုအသားတုနဲ႔ေၾကာ္
ထားတာ။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ