Pages

Thursday, September 25, 2008

အာလူးအစာသြပ္ယုန္

အာလူးကတ္သလစ္ေၾကာ္က..အပ်င္းေၿပစားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္.. ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္စားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္စားလို႔ေကာင္း
ပါတယ္။ ကၽြန္မသူမ်ားေၾကာ္ထားတာသာစားဖူးတာတစ္ခါမွကိုယ့္ဘာသာကိုယ္မေၾကာ္ဖူးဘူး။ ဒီ
တစ္ခါေတာ့စမ္းၾကည့္အံုးမွဆိုၿပီးေတာ့လုပ္နည္းကရိုးပါတယ္။ အဆန္းထြင္ခ်င္တဲ့ကၽြန္မသာပင္ပန္း
ေညာင္းခ်ိေနေအာင္လုပ္ရတာ...
အာလူး - အလံုးၾကီး (၆) လံုး
ငါး
ေရႊပဲသီး
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္ဥ
ဆား၊ မဆလာ
ပထမဆံုးၾကက္သြန္နီကိုေတာက္ေတာက္စင္းထားလိုက္ပါတယ္။ ေရႊပဲသီးကိုလဲေသခ်ာေခြ်ၿပီးေရေဆး
ေတာက္ေတာက္စင္း၊ ငါးကိုၿပဳပ္ၿပီးအသားခ်ည္းႏႊာထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီကိုဆီနဲနဲေလး
နဲ႔ႏြမ္းရံုေလာက္လိွမ့္ၿပီးငါးကိုဆီသတ္ၿပီး ေရႊပဲသီးကိုလဲႏြမ္းရံုေလာက္ဆီသတ္၊ အာလူးၿပဳတ္ထားတာ
ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ့ေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ (ေထာင္းရမွာပ်င္းလို႔) အာလူးေတြကိုအခြံႏႊာၿပီးပါးပါးလွီး၊ လက္အိပ္
စြပ္ၿပီးအေသကိုနယ္ပါတယ္။ ဂ်ဳံနယ္သလိုေပါ့.. ၿပီးေတာ့အလံုးေလးေတြလံုး လုပ္ထားတဲ့အစာေတြကို
သြပ္...လုပ္ေနရင္းနဲ႔စိတ္မရွည္ေတာ့တာနဲ႔ အစာေတြအကုန္အာလူးနယ္ထဲအကုန္ေရာေမႊၿပီးစီးေန
ေအာင္ထပ္နယ္ၿပီး ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ပံုစံေလးေဖာ္ၿပီး ၾကက္ဥကိုဆားနဲနဲ၊ မဆလာနဲ႔နာနာ ေခါက္ထား တဲ့အထဲမွာတစ္ခ်က္ေလာက္ႏွစ္၊ ၿပန္ဆယ္ၿပီး ဆီနဲနဲမွာအိုးကပ္ေၾကာ္ရံုပါဘဲ။ ဆီေတာ္ေတာ္စုပ္ပါ
တယ္။ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ဆီစုပ္စကၠဴေပၚတင္ထားလိုက္ရံုပါဘဲ။ ကၽြန္မကေတာ့ယုန္ခ်စ္တဲ့သူဆိုေတာ့
အာလူးကတ္သလစ္ကယုန္ပံုေလးေပါ့..ဟိဟိ

 
Powered by Blogger