Skip to main content

အာလူးအစာသြပ္ယုန္

အာလူးကတ္သလစ္ေၾကာ္က..အပ်င္းေၿပစားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္.. ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္စားဖို႔ၿဖစ္ၿဖစ္စားလို႔ေကာင္း
ပါတယ္။ ကၽြန္မသူမ်ားေၾကာ္ထားတာသာစားဖူးတာတစ္ခါမွကိုယ့္ဘာသာကိုယ္မေၾကာ္ဖူးဘူး။ ဒီ
တစ္ခါေတာ့စမ္းၾကည့္အံုးမွဆိုၿပီးေတာ့လုပ္နည္းကရိုးပါတယ္။ အဆန္းထြင္ခ်င္တဲ့ကၽြန္မသာပင္ပန္း
ေညာင္းခ်ိေနေအာင္လုပ္ရတာ...
အာလူး - အလံုးၾကီး (၆) လံုး
ငါး
ေရႊပဲသီး
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္ဥ
ဆား၊ မဆလာ
ပထမဆံုးၾကက္သြန္နီကိုေတာက္ေတာက္စင္းထားလိုက္ပါတယ္။ ေရႊပဲသီးကိုလဲေသခ်ာေခြ်ၿပီးေရေဆး
ေတာက္ေတာက္စင္း၊ ငါးကိုၿပဳပ္ၿပီးအသားခ်ည္းႏႊာထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီကိုဆီနဲနဲေလး
နဲ႔ႏြမ္းရံုေလာက္လိွမ့္ၿပီးငါးကိုဆီသတ္ၿပီး ေရႊပဲသီးကိုလဲႏြမ္းရံုေလာက္ဆီသတ္၊ အာလူးၿပဳတ္ထားတာ
ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ့ေနၿပီဆိုရင္ေတာ့ (ေထာင္းရမွာပ်င္းလို႔) အာလူးေတြကိုအခြံႏႊာၿပီးပါးပါးလွီး၊ လက္အိပ္
စြပ္ၿပီးအေသကိုနယ္ပါတယ္။ ဂ်ဳံနယ္သလိုေပါ့.. ၿပီးေတာ့အလံုးေလးေတြလံုး လုပ္ထားတဲ့အစာေတြကို
သြပ္...လုပ္ေနရင္းနဲ႔စိတ္မရွည္ေတာ့တာနဲ႔ အစာေတြအကုန္အာလူးနယ္ထဲအကုန္ေရာေမႊၿပီးစီးေန
ေအာင္ထပ္နယ္ၿပီး ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ပံုစံေလးေဖာ္ၿပီး ၾကက္ဥကိုဆားနဲနဲ၊ မဆလာနဲ႔နာနာ ေခါက္ထား တဲ့အထဲမွာတစ္ခ်က္ေလာက္ႏွစ္၊ ၿပန္ဆယ္ၿပီး ဆီနဲနဲမွာအိုးကပ္ေၾကာ္ရံုပါဘဲ။ ဆီေတာ္ေတာ္စုပ္ပါ
တယ္။ ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႔ဆီစုပ္စကၠဴေပၚတင္ထားလိုက္ရံုပါဘဲ။ ကၽြန္မကေတာ့ယုန္ခ်စ္တဲ့သူဆိုေတာ့
အာလူးကတ္သလစ္ကယုန္ပံုေလးေပါ့..ဟိဟိ

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။