Pages

Monday, September 29, 2008

ပဲထမင္း

ထမင္းရိုးရိုးစားရတာပ်င္းလာတဲ့ကၽြန္မ..ဒီတစ္ခါႏႈတ္ဆက္ပြဲေလးမွာေတာ့ပဲထမင္း
ခ်က္ဖို႔စိတ္ကူးရလိုက္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကလဲ ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ကိုဟိုလွန္
ဒီလွန္နဲ႔ ပဲထမင္းခ်က္နည္းလဲေတြ႔ေတာ့စိတ္၀င္စားသြားတယ္။ ပဲနီေလးကလဲ
အိမ္မွာအဆင္သင့္ရွိေနတာနဲ႔ဆိုပါေတာ့။ ပဲနီေလးက၀ယ္ခ်င္းတိုင္း၀ယ္လို႔မရဘူး။
ဒီမွာကရွားတယ္။ ကားနဲ႕သြားရင္ ၂ နာရီေလာက္ေ၀းတဲ့ေနရာမွာရွားရွားပါးပါးကုလား
ဆိုင္တစ္ဆိုင္ရွိတယ္။ ပဲနီေလး၊ ကုလားပဲ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ဆိတ္သား၊ ပါပရာ၊ အေရာင္
တင္မႈန္႔၊မဆလာ အဲဒါေတြအဲဒီဆိုင္မွာဘဲ၀ယ္လို႔ရတယ္။ ပဲထမင္းခ်က္ဖို႔ၿပင္ဆင္ထား
တဲ့အရာေတြကေတာ့
ဆန္ေကာင္းေကာင္း (jasmine rice)
ပဲနီေလး
ၾကက္သြန္နီ
ကရေ၀းေခါက္
ေနာက္တစ္ခုေတာ့နာမည္မသိ..ၾကယ္လိုအပြင့္ေလး
ေထာပတ္ဆီ
ပဲနီေလးကိုေရ(၄) နာရီေလာက္စိမ္ထားပါတယ္။ ထမင္းကိုခပ္မာမာေလးခ်က္ၿပီး။ ပဲကိုေထာပတ္
ဆီ၊ ၾကက္သြန္နီအနဲငယ္ႏြမ္းရံု၊ ကရေ၀းေခါက္နဲ႔ၾကယ္လိုအပြင့္ေၿခာက္ေလးအကုန္ထည့္ၿပီးေတာ့
နဲ႔ဆီသတ္ပါတယ္။ဆီသတ္တာၿပီးတာနဲ႔ထမင္းအိုးခလုတ္ေၿပာင္းတာနဲ႔ခ်က္ခ်င္းပဲဆီသတ္ထားတာ ကိုထည့္ၿပီးေမႊၿပီးထမင္းအိုးကိုႏွပ္ပါတယ္။ ထမင္းေကာင္းေကာင္းက်က္ေလာက္တဲ့ အခ်ိန္ဆိုရင္
ပဲလဲက်က္ပါၿပီ။ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးနဲ႔စားလို႔ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။

 
Powered by Blogger