ဒီတစ္ခါေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစိမ္းကိုသုပ္စားရေအာင္...
ခါးတာေၾကာက္တဲ့သူေတြတြက္ေတာ့စြန္႔စားနည္းတစ္ခုဘဲ...
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေသးေသးေလးေတြဘုေလးေတြအမ်ားၾကီးနဲ႔အသီးေတြကသာ
အရမ္းကိုခါးတာ။ အၾကီးေတြကေတာ့အဲေလာက္မခါးလွပါဘူး။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
သုပ္ဖို႕႕အတြက္အရင္ဆံုးၿပင္ဆင္ထားရမွာက ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုလွီးၿပီးဆား
နဲ႔ဖြဖြနယ္၊ တစ္ေရေလာက္ေဆးၿပီးတာနဲ႔ရွလကာရည္မွာ ၃ နာရီေလာက္စိမ္ထား
လိုက္ပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမမွည့္တစ္မွည့္
ေၿမပဲမႈန္႔
ဆား
ႏွမ္း
ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ထူထူလွီးၿပီးေရေဆးထားပါ။စိမ္ထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုအရည္စစ္
ၿပီးပုဂံလံုးခပ္ၾကီးၾကီးမွာထည့္ထားၿပီး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုအစိေတြမပါေအာင္ေလးကအသား
ေတြကိုဘဲေလးေတာင့္အတုံးေလးေတြရေအာင္တုံးပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေပၚမွာ
ေလာင္းထည့္ၿပီး ေၿမပဲမႈန္႔ထည့္၊ ဆားထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ ဇြန္းနဲ႔ေမႊေနာ္။ ရွလကာရည္
နဲ႔စိမ္ထားေတာ့သိပ္မခါးေတာ့ဘူး.. စားခါနီးမွ ႏွမ္းေလးၿဖဴးလိုက္ရင္ရၿပီ...
ခါးတာေၾကာက္တဲ့သူေတြတြက္ေတာ့စြန္႔စားနည္းတစ္ခုဘဲ...
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေသးေသးေလးေတြဘုေလးေတြအမ်ားၾကီးနဲ႔အသီးေတြကသာ
အရမ္းကိုခါးတာ။ အၾကီးေတြကေတာ့အဲေလာက္မခါးလွပါဘူး။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
သုပ္ဖို႕႕အတြက္အရင္ဆံုးၿပင္ဆင္ထားရမွာက ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုလွီးၿပီးဆား
နဲ႔ဖြဖြနယ္၊ တစ္ေရေလာက္ေဆးၿပီးတာနဲ႔ရွလကာရည္မွာ ၃ နာရီေလာက္စိမ္ထား
လိုက္ပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမမွည့္တစ္မွည့္
ေၿမပဲမႈန္႔
ဆား
ႏွမ္း
ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ထူထူလွီးၿပီးေရေဆးထားပါ။စိမ္ထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကိုအရည္စစ္
ၿပီးပုဂံလံုးခပ္ၾကီးၾကီးမွာထည့္ထားၿပီး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုအစိေတြမပါေအာင္ေလးကအသား
ေတြကိုဘဲေလးေတာင့္အတုံးေလးေတြရေအာင္တုံးပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေပၚမွာ
ေလာင္းထည့္ၿပီး ေၿမပဲမႈန္႔ထည့္၊ ဆားထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ ဇြန္းနဲ႔ေမႊေနာ္။ ရွလကာရည္
နဲ႔စိမ္ထားေတာ့သိပ္မခါးေတာ့ဘူး.. စားခါနီးမွ ႏွမ္းေလးၿဖဴးလိုက္ရင္ရၿပီ...