Pages

Sunday, February 8, 2009

သရက္သီးစိမ္းရႈးရွဲသုပ္

သရက္သီးစိမ္းေပၚခ်ိန္ေရာက္ပီမို႔၊ သရက္သီးအစိမ္းကုိစပ္စပ္ေလးသုပ္စားရေအာင္။
ဒီမွာေတာ့ေလေတြအရမ္းတိုက္တယ္၊ ေအးလဲေအးတယ္။ ရံုးအားလပ္ရက္မွာတစ္ေယာက္
တည္းဘေလာ့တစ္ကာေလွ်ာက္လည္ရင္းနဲ႔ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ရႈးရွဲစားၿပီးေရေႏြးၾကမ္း
ေသာက္ရတာလဲအရသာတစ္ခုဘဲ။
သရက္သီးစိမ္း - ၁ လံုး
မွ်င္ငပိအနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ရွိရင္အလုပ္ၿဖစ္ပီေလ..
သရက္သီးကိုမႊေနေအာင္ၿခစ္ထားၿပီးေတာ့၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ကိုဆားထည့္ၿပီးညက္
ေနေအာင္ေထာင္း၊ ညက္ပီဆိုမွၾကက္သြန္ၿဖဴႏွစ္မႊာေလာက္ထပ္ထည့္ၿပီးေထာင္း၊ စိမ္းစား
ငပိကိုဇြန္းတစ္ေကာ္စာေလာက္မီးမွာကင္၊ ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့အားလံုးေရာထည့္ၿပီးနယ္
လိုက္တဲ့အခါ...အနံ႕ရတာနဲ႔တင္ကုိသေရက်ခ်င္လာတာ။ သရက္သီးစိမ္းအနံ႕၊ ငရုတ္သီး
စိမ္းအနံ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴ.. တစ္ဇြန္းေလာက္ၿမည္းလိုက္တာနဲ႔စပ္တဲ့အေငြ႔ေတြကခံတြင္းမွာ
လႈိင္တက္သြားတာ။ ေကာင္းမွေကာင္း..

ဒီက Japanese ေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္အတင္းလာလာေကၽြးတဲ့ wasabi စိမ္းပ်စ္ပ်စ္
သြားတိုက္ေဆးအနံ႕နဲ႔သားစိမ္းငါးစိမ္းနဲ႔တြဲစားတဲ့ paste လိုေပါ့.. အဲဒါထက္ေတာ့မ်ားၾကီး
ေကာင္းတယ္။

2 Comments:

subuueain said...

ၾကိဳက္တယ္ ၾကိဳက္တယ္ စားမယ္ :)

khin oo may said...

ေကာင္းတယ။္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger