Pages

Saturday, February 21, 2009

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္

ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသြပ္ခ်က္ပါတယ္။ အစာသြပ္ခ်က္နည္းေတြထဲမွာအၾကိဳက္ဆံုးက
ေတာ့ဗံုလံုသီးပါ။ ဒီမွာေတာ့မရွိဘူး၊ေရာင္းလဲမေရာင္းပါဘူး။ တစ္ခ်ိဳ႕ဆိုၿမင္ေတာင္မၿမင္
ဖူးဘူး။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး (native) သီးမဟုတ္တဲ့ဟာေတြကသိပ္မခါးဘူး။ အစာအတြက္
ၿပင္ဆင္ရတာလဲမ်ားမ်ားစားစားေတာ့မရွိပါဘူ..
ၾကက္သြန္နီ (ေတာက္ေတာက္စင္း)
ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲကအေစ့ႏုေလးေတြ (ေတာက္ေတာက္စင္း)
မုန္လာဥနီ (အမွ်င္ေသးေသးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ၿခစ္ထား)
ပုဇြန္ေၿခာက္အေကာင္ေသး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုး၊ ဆားနဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ အားလံုးတို႔ကိုသမေအာင္ေရာေမႊၿပီး
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုအပိုင္းၿဖတ္လွီးအထဲကအဖတ္ေတြကိုဓားေလးနဲ႔လွည့္ထုတ္ၿပီးေရာေမႊ
ထားတဲ့အစာေတြထည့္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီနဲ႔ငရုတ္သီးမႈန္႕ကိုေတာ့ဆီခ်က္သတ္ဖို႔သပ္သပ္
ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ပါတယ္၊ ၿပီးရင္ေတာ့အစာသြပ္ထားတဲ့ၾကက္
ဟင္းခါးသီးေတြကိုစီထည့္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔ႏူးေနေအာင္ႏွပ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့စားဖို႔အဆင္
သင့္ၿဖစ္ေနပါၿပီ။ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳနဲ႔အရမ္းလိုက္ပါတယ္။ အထဲကသြပ္ထားတဲ့အစာေတြက
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအခြံထဲအရသာစိမ့္၀င္သြာေတာ့အနည္းငယ္ခါးသက္သက္ေလးသာက်န္
ေတာ့တယ္။

ၾကက္ဟင္ခါးသီးေလးေတြခ်က္ဖို႔တန္းစီ

စားဖို႔အဆင္သင့္ၿပင္လို႔ရပါပီ။

3 Comments:

subuueain said...

ဒီေကာင္မေလး ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတာ့ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္။ အရြက္လည္းေၾကာ္စားေသး။
:)

Anonymous said...

ကူကူး...
ၾကက္ဟင္းခါးသီးလာၾကည့္သေရယိုသြားသည္။
ုျမဴးသွ်ရီ

sin dan lar said...

အိမ္မွာ ေမေမလုပ္ေကြ်းရင္ေတာ့ အလံုးလိုက္ အစာသြတ္တာ..
ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ေတာ့ ဗံုလံုသီး အစာသြပ္ဖူးတယ္....။
ကူးကူးလုပ္နည္း အတိုင္းပဲ....
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို လုပ္ၾကည့္ရေကာင္းမလား စဥ္းစားေနသည္..။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger