Pages

Monday, February 9, 2009

ေကာ္ၿပန္႕ မလိပ္တလိပ္ေၾကာ္

ေကာ္ၿပန္႕ေၾကာ္လို႔ေခၚရင္ေကာင္းမလား၊ ေကာ္ေၾကမႊေၾကာ္လို႔ေခၚရမလားေတာ့မသိဘူး။
စားပြဲတိုင္းမွာအေခ်ာင္းေလးေတြေသသပ္သပ္ေလးလိပ္ေၾကာ္ထားတာေတြ႔တိုင္းသေဘာ
က်တာနဲ႔စမ္းၾကည့္မယ္ဆိုၿပီး ဒီမွာေတာ့ Lumpia လို႔ေခၚတယ္။ wrapper ..လိပ္တဲ့အရြက္
ေတြ၀ယ္လာၿပီး အစာပလာအတြက္ဆန္ၾကာဇံ၊ ေၿပာင္းဖူးနဲ႔မုန္လာဥနီေတြၿပင္ဆင္ေၾကာ္
ၿပီးေတာ့စလိပ္တာနဲ႔စတာ၊ ခြာရတာခက္လို႔ အပူေပးလဲမရ၊ေရဆြတ္လဲမရ၊ အားလံုးေပါက္
ၿပဲကုန္တာနဲ႔ေလးငါးရြက္ေပါင္းၿပီးတစ္လိပ္လုပ္လိုက္တာတစ္ထုပ္လံုးကိုအေၾကာ္ငါးေခ်ာင္း
ဘဲရပါတယ္။ အဲေလာက္ေတာ့ခက္မယ္မထင္ဘူး၊ နည္းလမ္းေတာ့ရွိမွာပါ။ ဆရာမၿပနည္း
မက်ဆိုသလို youtube မွာၾကည့္ေတာ့လြယ္လိုက္တာ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ
မယ့္မလွဘူးေလ။ အစားေသာက္မွာၿပင္ဆင္တာအေရးၾကီးတယ္မဟုတ္လားေနာ္။ ရုပ္
ဆိုးဆိုးၾကီးဆိုေတာ့သိပ္ေတာ့ဘ၀င္မက်လွဘူး။ ေနာက္မွထပ္ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။



7 Comments:

khin oo may said...

အာ..ဟ.. :P

subuueain said...

ၾကာဇံေတြက အမ်ားၾကီးပါလား

စႏၵကူးေမ said...

ရီပါ..မမKOM ရီပါ.. း( ဟီးဟီး

စႏၵကူးေမ said...

ဟုတ္တယ္စုဘူးအိမ္ေရ..
မခန္႔မွန္းတတ္ေတာ့အမ်ားၾကီးၿဖစ္သြားတယ္။...
နည္းနည္းေလးသာထည့္လိပ္ရတာေနာ္အမွန္ဆိုရင္..
ခုေတာ့စားမကုန္..အလဟသၿဖစ္..း(

Tea said...

Seems Delicious :P

Mae said...

ခြာတာ လြယ္ခ်င္ရင္ လက္သုပ္ပဝါကုိ ေရစြတ္ ၿပီးေတာ့ ေရကုန္ေအာင္ညွစ္ၿပီး အေပၚမွာ အုပ္ထားပါ၊ တစ္ခ်ပ္ခ်င္းဆီယူၿပီး ျပန္အုပ္ထားပါ၊

အမေတာ့ အစာကုိ အသားစင္းေကာလဲ ထည့္တယ္၊ သက္သတ္လြတ္ဆုိရင္ေတာ့ ေဂၚဖီနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ဥနီနဲ႔ ျခစ္ၿပီးထည့္ပါတယ္၊ က်စ္က်စ္လိပ္ရင္ မေပါက္ဘူး၊

Sandakuu said...

Mae ေရ.. အုပ္ထားတယ္..ရဘူး..ခြာလို႔... မလုပ္တတ္လို႔ျဖစ္မွာ.. း(

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger