Pages

Wednesday, February 18, 2009

ကေလာရြက္သုပ္ (ပီေလာပီနန္ရြက္)

ပီေလာပီနံရြက္၊(သို႕) ကေလာပီနန္ရြက္ကိုသုပ္စားတယ္။ အရသာကမဆိုစေလာက္ေလးခါး
သက္သက္ႏိုင္တယ္။ ကေလာပင္ရြက္ႏုေလးေတြကိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူးၿပီးၿပဳပ္၊ တို႔စရာ
အေနနဲ႔ၿဖစ္ၿဖစ္၊ အခုလိုသုပ္စားတာၿဖစ္ၿဖစ္၊အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ အရြက္က ေရနဲ႔ထိ
ႏူးအိသြားတာမ်ိဳးမၿဖစ္လို႔သေဘာက်တာလဲပါတယ္။ ဒီမွာကေတာ့ကေလာဥေတြအၿမဲလိုလို
ရတတ္တယ္။ သူတို႔ကေတာ့အခြံႏႊာ၊ၿဖစ္ၿပီးေတာ့ casava cake ဆိုၿပီးေရာင္းၾကတယ္။ တစ္
ခ်ိဳ႕ကေတာ့စပါးလင္၊ သၾကားနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီးသေရစာအၿဖစ္စားၾကတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့အရြက္ကို
ေစ်းက၀ယ္လာၿပီးၿပဳပ္ၿပီးသကာလ၊ ေၿမပဲဆန္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းႏွစ္၊ ငရုတ္
သီးစိမ္းနဲ႔ေကာင္းေကာင္းၾကီးကိုသုပ္စားပစ္တာပါဘဲ။
မွတ္ခ်က္။ နဲနဲၾကာၾကာၿပဳပ္ရပါတယ္၊ ၿပီးတာနဲ႔ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီးအရည္ညွစ္သုပ္စားပါ။

9 Comments:

khin oo may said...

စိတ္ဝင္စားစရာဘဲ။ ေကာင္းမဲ႕႔ပံဳ

Shinmin said...

တခါမွ မစားဖူးဘူး ကူးကူးေရ၊ အသုပ္ဆိုစားခ်င္ေနတယ္။

စႏၵကူးေမ said...

စားလို႔အရမ္းေကာင္း.. လုပ္စားၾကည့္

Co2zenith said...

တစ္ညလံုး မအိပ္ျဖစ္လို ့မိုးလင္းကတည္းက ဗိုက္ထဲမွာ ဆႏၵျပေနတာ ေကာ္ဖီပဲေဖ်ာ္တတ္လို ့ မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနတာေလ
ခု မစႏၵကူးေမ အိမ္ေရာက္ေတာ့ မရေတာ့ဘူး... :P
ကြိဳင္စျပီ။

Anonymous said...

collardနဲ႔တူလားဟင္..အရြက္ေလးၾကည္႔ရတာ ဆင္ေနလို႔။
အဲဒီအရြက္ေလးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္။

Anonymous said...

how to call for this leaf?

စႏၵကူးေမ said...

အဂၤလိပ္လိုေတာ့ Cassava Leaves.. လို႔ေခၚပါတယ္။

sin dan lar said...

တစ္ခါမွ မျမင္ဖူးဘူး အဲဒီအရြက္က ခြ်ဲသလားဟင္... စကားေျပာခြ်ဲ(ႏြဲ႕) တဲ့သူကို
"ပီေလာပင္ ပက္က်ိတက္"လို႕ ေျပာေလ့ရွိလုိ႕

စႏၵကူးေမ said...

မခၽြဲပါဘူး..၀ါးလို႔ေကာင္းပါတယ္.. နဲနဲမွကိုမခြ်ဲတာ..

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger