Pages

Wednesday, July 29, 2009

ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး

ရန္ကုန္လမ္းေဘးမွာ ကုလားအကိုၾကီး/ဦးေလးၾကီးေတြ စင္ေလးနဲ႔ အိုးေလးနဲ႔ေၾကာ္ေရာင္းတဲ့ ဗယာေၾကာ္မြစိ ေလးေတြနဲ႔ ပါပရာေၾကာ္၊ ဆမူဆာပိစိ ေၾကာ္ေလးေတြအျမဲ၀ယ္၀ယ္စားခဲ့ဖူးတယ္။ သူတို႔ေၾကာ္ေနတဲ့ ဆီေတြ ဘယ္ႏွစ္ရက္ေလာက္ျပန္ေၾကာ္လဲ လဲစိတ္မ၀င္စားခဲ့သလို အခ်ဥ္ေရကိုေရသန္႔ဗူးၾကီးနဲ႔ထည့္ပီး ထားတာကို လဲ အားရပါးရေတာင္းပီး စားခဲ့ေသးတယ္။ အေၾကာ္ဆိုတာအခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔မွ စားလို႔ေကာင္းတာကိုး။ ကိုယ္တိုင္ ေတာ့ အျဖစ္ရွိေအာင္မေၾကာ္တတ္ေပမယ့္ အေၾကာ္သည္ေဘးမွာထိုင္ပီး သူတို႔ေၾကာ္တာၾကည့္ေတာ့လြယ္ မလိုလိုဘဲ၊ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္မွ တူးတဲ့ဟာကတူး၊ မက်က္တဲ့ဟာနဲ႔ ဆီေပါက္လို႔ထြက္ေျပးတာနဲ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုျဖစ္ေန တာ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ အဆင္သင့္အထုပ္ေလးနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ပဲဗယာေၾကာ္ေလးလုပ္စားဖို႔အတြက္၀ယ္ထားတဲ့ေမႊးဘယာေၾကာ္အမႈန္႔ထုပ္ကိုေဖာက္၊ေရထည့္ပီးဇြန္းနဲ႔သမေအာင္ ္ေမႊပီး၊ ေရထဲမွာဘဲ(၁) နာရီေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္တဲ့အခါ ဘယာေၾကာ္ပဲမႈန္႔ေတြလဲပြလာပီး အဆင္သင့္ျဖစ္လာပီ ဆိုရင္ေတာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္အေျခာက္( အေျခာက္ဘဲရွိလို႔ပါ) ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ဂ်င္းလဲနဲနဲ ေထာင္းထည့္ပါေသးတယ္။ အမႈန္႔က ရယ္ဒီမိတ္ဆိုေပမယ့္ဂ်င္းပါမပါမသိလို႔ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ဆားေလးအေနေတာ္ ထည့္ေမႊပီးဇြန္းေလးနဲ႔ခပ္၊ ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္၊ ရယ္ဒီမိတ္သံုးေတာ့အဲကလို..အဲကလို..
ကုလားပဲရွိတယ္ဆိုရင္လဲလုပ္ဖို႔မခက္ပါဘူးေနာ္
ကၽြန္မအရင္အေဆာင္မွာေနတုန္းကအမၾကီးတစ္ေယာက္ဆိုအျမဲလုပ္ေကၽြးေတာ့ သူလုပ္တာၾကည့္ထားတာ၊ ပဲကိုေရတစ္ညစိမ္၊ ေနာက္ေန႔ငရုတ္ဆံုမွာ ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ႕ဂ်င္း၊ ဆား၊ ပ်ဥ္းေတာ္ သိမ္အရြက္ထည့္ျပီးေထာင္း၊ ပီးရင္လက္နဲ႔ ဆုပ္လံုးပီးေၾကာ္လိုက္တာဘဲ.. ေျပာတာေတာ့လြယ္ပါတယ္။ ပဲေထာင္း ရတာမသက္သာလွပါဘူး။ း)
အခ်ဥ္ေရအတြက္ေတာ့လြယ္လြယ္နဲ႔အဆင္ေျပမယ့္
သံပုရာသီး (၁)လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴေတာက္ေတာက္စင္း
ဆား
ငရုတ္သီးစိမ္းအကြင္းလိုက္လွီး.. အားလံုးေရာလိုက္ရင္ ဘယာေၾကာ္ေလးနဲ႔တြဲစားဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပီေလ..

ပူတီနံရြက္ကဘယ္ကေရာက္လာလဲဆိုေတာ့ ျခံထြက္လို႔ေျပာရေအာင္ျခံလဲမရွိဘူး၊ ပန္းအိုးထဲထည့္စိုက္ထားတဲ့ ပန္းအိုးထြက္ ပါ။ ငရုတ္သီးလဲ အတူတူဘဲ.. ေရာစိုက္ထားတာ..

11 Comments:

rose of sharon said...

လုပ္စားၾကည္႔ခ်င္တယ္... ဘာပဲနဲ႔လုပ္တာလဲ... ကုလားပဲလား?

avocado said...

အစ ားအေသာက္မိီးလိုေတာက္တဲ့သူဆိုေတာ့ ေရွ့ဆံုးက ဗယာေၾကာ္အားၾကီးၾကိဳက္ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ေၾကာ္စားဖူးဘူး သုတ္စားလည္းၾကိဳက္တယ္ ဒီတိုင္းစားလည္းၾကိဳက္တယ္ အေၾကာ္ထဲမွာ ဗယာေၾကာ္အၾကိဳက္ဆံုး ဗူးသီးေၾကာ္အမုန္းဆံုူး မမကူးႏိႈ္က္စားသြားတယ္ေနာ္ ေက်းဇဴး :)

subuueain said...

ဒီမွာေတာ့ ready made အမႈန့္နဲ့ဘဲေၾကာ္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီး၊ပူစီနံေလးရယ္နဲ့လိုက္တယ္ေနာ္

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

ဗယာေၾကာ္ပူပူေလးလာစားသြားတယ္
အရမ္းေကာင္းတာပဲ။

မဟာဆန္ said...

ဗယာေၾကာ္ အရမ္းၾကိဳက္တာ။။မ်ားၾကီး မ်ားၾကီး စားသြားတယ္။။။။ငရုတ္သီးပင္ ပူတီနံပင္ေတြ စိုက္တယ္ဆို။။။မ်ိဳးေစ႔ေတြ ဘယ္မွာ ၀ယ္တာလဲဟင္။ တို႔လဲ စိုက္ခ်င္တယ္။

မိုးစက္အိမ္ said...

ေကာင္းလိုက္တဲ. ဘယာေၾကာ္ ...
ရွယ္ဘဲ ... ဘယာေၾကာ္ ပူပူေလးဆိုေတာ.
လမ္းေဘးမွာ ေအာ္ေရာင္းတဲ. ကုလားၾကီး
ေၿပးၿမင္မိတာ ဟီးးးးးးးးးးးးးး

Maydarwii said...

စႏၵကူးရဲ႕ ဘယာေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလး။
အေၾကာ္ဆို အကုန္ႀကိဳက္တယ္။
ငယ္ငယ္ကဆို ထမင္းပူပူနဲ႔ အေၾကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္နဲ႔ စားတာ။
လမ္းေဘးက ဘယာေၾကာ္ ကုလားႀကီးဆီကလဲ စားတာပဲ။
သန္႔လား မသန္႔လား ၾကည့္မေနပါဘူး။ သူတို႔ေၾကာ္တာ ပိုအရသာရွိတယ္ေတာင္ ထင္ေသး။ :)

မိုးေကာင္းသူ said...

ရုတ္သီးေတြက စပ္မယ္႔ပုံပဲ။ ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး နဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ ေကာင္းလုိက္တာဗ်ိဳ႕။ ေရေႏြးၾကမ္းေတာ႔ အိမ္က သယ္လာရတာေပါ႔ေလ။

မ်က္မွန္ေလး said...

အာေရ႕...အမၾကီး
ဘရာေၾကာ္ ၁၀ ဖိုးေလာက္ေပးပါဦး
း)

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ခ်စ္ကူးကူးေရ

အင္မတန္ၾကိဳက္ အေသအလဲၾကိဳက္ ဗယာေၾကာ္ကို။ ဒါမယ့္ကုလားမၾကိဳက္ဘူးေနာ္

အဟီးးးးးးး

ပန္းကန္လိုက္မသြားတယ္ေနာ္

ဒီေလာက္ခ်စ္တဲ့
အိတ္ေလး

Rita said...

ကိုယ္ၾကားဖူးတာ တခုပါ။ အိႏၵိယ ဘယာေၾကာ္ကို င႐ုတ္သီး အိႏၵိယေအာ္ နဲ႔ တြဲေရာင္းတဲ့ အိႏၵိယႀကီးတစ္ေယာက္ သရက္သီး အိႏၵိယတည္ေတြစားၿပီး ပက္လက္ အိႏၵိယထိုင္ေပၚမွာ အိႏၵိယေသ အိႏၵိယေမာ အိပ္ေပ်ာ္ေနတယ္တဲ့။

ဟားဟား ဘာမွေတာ့ မဆုိင္ပါဘူး။ ရီရတာေလး ေျပာျပတာ။

ဗမာျပည္မွာတုန္းကေတာ့ ကုလားပဲ ဘယာေၾကာ္ထက္ မတ္ပဲဘယာေၾကာ္ကို ပိုႀကိဳက္တယ္။ ခုေတာ့ ငတ္ေနလို႔လား မသိဘူး။ ဘာျမင္ျမင္ စားခ်င္ေနေတာ့တာ။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger