Skip to main content

ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး

ရန္ကုန္လမ္းေဘးမွာ ကုလားအကိုၾကီး/ဦးေလးၾကီးေတြ စင္ေလးနဲ႔ အိုးေလးနဲ႔ေၾကာ္ေရာင္းတဲ့ ဗယာေၾကာ္မြစိ ေလးေတြနဲ႔ ပါပရာေၾကာ္၊ ဆမူဆာပိစိ ေၾကာ္ေလးေတြအျမဲ၀ယ္၀ယ္စားခဲ့ဖူးတယ္။ သူတို႔ေၾကာ္ေနတဲ့ ဆီေတြ ဘယ္ႏွစ္ရက္ေလာက္ျပန္ေၾကာ္လဲ လဲစိတ္မ၀င္စားခဲ့သလို အခ်ဥ္ေရကိုေရသန္႔ဗူးၾကီးနဲ႔ထည့္ပီး ထားတာကို လဲ အားရပါးရေတာင္းပီး စားခဲ့ေသးတယ္။ အေၾကာ္ဆိုတာအခ်ဥ္ေရေလးနဲ႔မွ စားလို႔ေကာင္းတာကိုး။ ကိုယ္တိုင္ ေတာ့ အျဖစ္ရွိေအာင္မေၾကာ္တတ္ေပမယ့္ အေၾကာ္သည္ေဘးမွာထိုင္ပီး သူတို႔ေၾကာ္တာၾကည့္ေတာ့လြယ္ မလိုလိုဘဲ၊ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္မွ တူးတဲ့ဟာကတူး၊ မက်က္တဲ့ဟာနဲ႔ ဆီေပါက္လို႔ထြက္ေျပးတာနဲ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုျဖစ္ေန တာ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ အဆင္သင့္အထုပ္ေလးနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ပဲဗယာေၾကာ္ေလးလုပ္စားဖို႔အတြက္၀ယ္ထားတဲ့ေမႊးဘယာေၾကာ္အမႈန္႔ထုပ္ကိုေဖာက္၊ေရထည့္ပီးဇြန္းနဲ႔သမေအာင္ ္ေမႊပီး၊ ေရထဲမွာဘဲ(၁) နာရီေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္တဲ့အခါ ဘယာေၾကာ္ပဲမႈန္႔ေတြလဲပြလာပီး အဆင္သင့္ျဖစ္လာပီ ဆိုရင္ေတာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္အေျခာက္( အေျခာက္ဘဲရွိလို႔ပါ) ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထည့္ပါတယ္။ ဂ်င္းလဲနဲနဲ ေထာင္းထည့္ပါေသးတယ္။ အမႈန္႔က ရယ္ဒီမိတ္ဆိုေပမယ့္ဂ်င္းပါမပါမသိလို႔ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ဆားေလးအေနေတာ္ ထည့္ေမႊပီးဇြန္းေလးနဲ႔ခပ္၊ ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္၊ ရယ္ဒီမိတ္သံုးေတာ့အဲကလို..အဲကလို..
ကုလားပဲရွိတယ္ဆိုရင္လဲလုပ္ဖို႔မခက္ပါဘူးေနာ္
ကၽြန္မအရင္အေဆာင္မွာေနတုန္းကအမၾကီးတစ္ေယာက္ဆိုအျမဲလုပ္ေကၽြးေတာ့ သူလုပ္တာၾကည့္ထားတာ၊ ပဲကိုေရတစ္ညစိမ္၊ ေနာက္ေန႔ငရုတ္ဆံုမွာ ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ႕ဂ်င္း၊ ဆား၊ ပ်ဥ္းေတာ္ သိမ္အရြက္ထည့္ျပီးေထာင္း၊ ပီးရင္လက္နဲ႔ ဆုပ္လံုးပီးေၾကာ္လိုက္တာဘဲ.. ေျပာတာေတာ့လြယ္ပါတယ္။ ပဲေထာင္း ရတာမသက္သာလွပါဘူး။ း)
အခ်ဥ္ေရအတြက္ေတာ့လြယ္လြယ္နဲ႔အဆင္ေျပမယ့္
သံပုရာသီး (၁)လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴေတာက္ေတာက္စင္း
ဆား
ငရုတ္သီးစိမ္းအကြင္းလိုက္လွီး.. အားလံုးေရာလိုက္ရင္ ဘယာေၾကာ္ေလးနဲ႔တြဲစားဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ပီေလ..

ပူတီနံရြက္ကဘယ္ကေရာက္လာလဲဆိုေတာ့ ျခံထြက္လို႔ေျပာရေအာင္ျခံလဲမရွိဘူး၊ ပန္းအိုးထဲထည့္စိုက္ထားတဲ့ ပန္းအိုးထြက္ ပါ။ ငရုတ္သီးလဲ အတူတူဘဲ.. ေရာစိုက္ထားတာ..

Comments

  1. လုပ္စားၾကည္႔ခ်င္တယ္... ဘာပဲနဲ႔လုပ္တာလဲ... ကုလားပဲလား?

    ReplyDelete
  2. အစ ားအေသာက္မိီးလိုေတာက္တဲ့သူဆိုေတာ့ ေရွ့ဆံုးက ဗယာေၾကာ္အားၾကီးၾကိဳက္ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ေၾကာ္စားဖူးဘူး သုတ္စားလည္းၾကိဳက္တယ္ ဒီတိုင္းစားလည္းၾကိဳက္တယ္ အေၾကာ္ထဲမွာ ဗယာေၾကာ္အၾကိဳက္ဆံုး ဗူးသီးေၾကာ္အမုန္းဆံုူး မမကူးႏိႈ္က္စားသြားတယ္ေနာ္ ေက်းဇဴး :)

    ReplyDelete
  3. ဒီမွာေတာ့ ready made အမႈန့္နဲ့ဘဲေၾကာ္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီး၊ပူစီနံေလးရယ္နဲ့လိုက္တယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  4. ဗယာေၾကာ္ပူပူေလးလာစားသြားတယ္
    အရမ္းေကာင္းတာပဲ။

    ReplyDelete
  5. ဗယာေၾကာ္ အရမ္းၾကိဳက္တာ။။မ်ားၾကီး မ်ားၾကီး စားသြားတယ္။။။။ငရုတ္သီးပင္ ပူတီနံပင္ေတြ စိုက္တယ္ဆို။။။မ်ိဳးေစ႔ေတြ ဘယ္မွာ ၀ယ္တာလဲဟင္။ တို႔လဲ စိုက္ခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  6. ေကာင္းလိုက္တဲ. ဘယာေၾကာ္ ...
    ရွယ္ဘဲ ... ဘယာေၾကာ္ ပူပူေလးဆိုေတာ.
    လမ္းေဘးမွာ ေအာ္ေရာင္းတဲ. ကုလားၾကီး
    ေၿပးၿမင္မိတာ ဟီးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  7. စႏၵကူးရဲ႕ ဘယာေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလး။
    အေၾကာ္ဆို အကုန္ႀကိဳက္တယ္။
    ငယ္ငယ္ကဆို ထမင္းပူပူနဲ႔ အေၾကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္နဲ႔ စားတာ။
    လမ္းေဘးက ဘယာေၾကာ္ ကုလားႀကီးဆီကလဲ စားတာပဲ။
    သန္႔လား မသန္႔လား ၾကည့္မေနပါဘူး။ သူတို႔ေၾကာ္တာ ပိုအရသာရွိတယ္ေတာင္ ထင္ေသး။ :)

    ReplyDelete
  8. ရုတ္သီးေတြက စပ္မယ္႔ပုံပဲ။ ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး နဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ ေကာင္းလုိက္တာဗ်ိဳ႕။ ေရေႏြးၾကမ္းေတာ႔ အိမ္က သယ္လာရတာေပါ႔ေလ။

    ReplyDelete
  9. အာေရ႕...အမၾကီး
    ဘရာေၾကာ္ ၁၀ ဖိုးေလာက္ေပးပါဦး
    း)

    ReplyDelete
  10. ခ်စ္ကူးကူးေရ

    အင္မတန္ၾကိဳက္ အေသအလဲၾကိဳက္ ဗယာေၾကာ္ကို။ ဒါမယ့္ကုလားမၾကိဳက္ဘူးေနာ္

    အဟီးးးးးးး

    ပန္းကန္လိုက္မသြားတယ္ေနာ္

    ဒီေလာက္ခ်စ္တဲ့
    အိတ္ေလး

    ReplyDelete
  11. ကိုယ္ၾကားဖူးတာ တခုပါ။ အိႏၵိယ ဘယာေၾကာ္ကို င႐ုတ္သီး အိႏၵိယေအာ္ နဲ႔ တြဲေရာင္းတဲ့ အိႏၵိယႀကီးတစ္ေယာက္ သရက္သီး အိႏၵိယတည္ေတြစားၿပီး ပက္လက္ အိႏၵိယထိုင္ေပၚမွာ အိႏၵိယေသ အိႏၵိယေမာ အိပ္ေပ်ာ္ေနတယ္တဲ့။

    ဟားဟား ဘာမွေတာ့ မဆုိင္ပါဘူး။ ရီရတာေလး ေျပာျပတာ။

    ဗမာျပည္မွာတုန္းကေတာ့ ကုလားပဲ ဘယာေၾကာ္ထက္ မတ္ပဲဘယာေၾကာ္ကို ပိုႀကိဳက္တယ္။ ခုေတာ့ ငတ္ေနလို႔လား မသိဘူး။ ဘာျမင္ျမင္ စားခ်င္ေနေတာ့တာ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ