Skip to main content

အခ်ဥ္ကဲမဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္

အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြအတြက္ကေတာ့အခ်ဥ္ကိုမပါရင္ထမင္းမျမိန္တာအမွန္ပါ။ဒီေန႔ေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္ ေလးအေၾကာင္းေရးပါမယ္။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မရွိတဲ့ေနရာမို႔ကၽြန္မခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေလးေတြေနာက္ကပန္းျခံထဲမွာပ်ိဳးထားတာ (၃)ပင္ဘဲအသက္ရွင္က်န္ရစ္ပါတယ္။အဲဒီအပင္ေလးေတြကေတာ့ေတာ္ေတာ္သန္တယ္။အညြန္႔အရြက္ေတြခူးလဲ ဟင္းတစ္ခြက္စာရတာမို႔ မညီမညာေပါက္ေနေပမယ့္မႏုတ္ရက္ေသးဘူး။
၁။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္လက္တစ္ဆုပ္စာေလးကိုပိုခ်ဥ္သြားေအာင္အရင္က်ိဳလိုက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္က်ိဳတာကိုေတာ့အားလံုး သိၾကမွာပါ။ ေရေလးနဲနဲနဲ႔ႏြမ္းရိသြားေအာင္က်ိဳပီးခပ္ထားလိုက္ပါ။
၂။ ပီးရင္ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ ကို အေရာင္ တင္ျပင္းျပင္းနဲ႔ဆီသပ္လိုက္ပါတယ္။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေတာက္ေတာက္စင္းပီးဆီသတ္ထားတဲ့အိုးထဲကိုထည့္ လိုက္ပါ။
၄။ ျပီးတာနဲ႔ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္၊ စိမ္းစားငပိတစ္ဇြန္းထည့္၊ အားလံုးႏြမ္းသြားပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပီဆိုရင္ေတာ့
၅။ က်ိဳ ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ ကိုပါထည့္လိုက္ပီး ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။ အစပ္အတြက္ အာ၀ါးသီးတစ္လံုးအပိုပါပါတယ္။ အားလံုးအခ်ဥ္ကဲတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ငပိခ်က္ေလးနဲ႔ထမင္းျမိန္ၾကပါေစ...

Comments

  1. ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္က ကိုယ္တိုင္စိုက္တာဆိုေတာ့ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္စားလို ့လြယ္တာေပါ့။ ထမင္းၿမိန္တယ္ေနာ္.ငါးေၾကာ္ေလးနဲ့ဆို လိုက္မွာဘဲ

    ReplyDelete
  2. ခ်ဥ္ေပါင္စိုက္ထားတယ္ဆိုလို႔ အားက်တယ္ကြာ။ ခ်ဥ္ေပါင္ကိုအဲလို ေၿခာက္ေနေအာင္ မေၾကာ္တတ္ဘူး။ အရမ္းစားေကာင္းမွာပဲ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းမ်ားမ်ားကုန္မယ္ထင္တယ္။ စိမ္းစားငပိေလးနဲ႔ဆိုေတာ႔ ပိုေကာင္းမွာ။ ဒီမွာ သူမ်ားေတြကို အားနာလို႔ ငပိမခ်က္ရဲဘူး။ အိမ္ကပို႔လိုက္တဲ႔ ငပိဘူးက ၿမင္သာၿမင္ မၾကင္ရ ၿဖစ္ေနတယ္။

    ReplyDelete
  3. အခ်ဥ္ကဲမဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ငါးပိခ်က္လုိ႔ ေခါင္းစဥ္ျမင္သာနဲ႔တင္ တံေတြးအရင္မ်ဳိခ်ရတယ္။ အာ၀ါးသီးေကာ စုိက္ထားတာလား ကူးကူးးး။

    ReplyDelete
  4. ငါးပိခ်က္ဆို အကုန္ၾကိဳက္တယ္။
    ထမင္းပူပူေလးနဲ ့စားလိုက္ရရင္ အရမ္းေကာင္းမွာဘဲေနာ္။

    း)

    ReplyDelete
  5. ဟင္းၾကည္.ၿပီး ပါးစပ္ေတြ က်ိန္းလာၿပီ ကူးကူးေရ
    စားခ်င္လိုက္တာဗ်ာ တခြက္ေလာက္ပို.ေပးပါလား :)

    ReplyDelete
  6. ကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးစ္ ္ ္္ ္ ္ ္ ္ ္

    ငရုပ္သီးေလးစားခ်င္တယ္
    ရံုေလးတို ့ဆီမွာလဲေလ ရတယ္အဲ့ငရုပ္သီးေလ
    ခ်ဥ္ေပါင္ခ်ဥ္၂ေလးေကြ်းပါ

    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  7. အစ္မက ဟင္းေတာ္ေတာ္ ခ်က္တတ္တာဘဲ ... စားေကာင္းမဲ့ပံုေလးဘဲ ေနာက္မွခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္ :)

    SuKyaw

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ