Pages

Thursday, July 9, 2009

မႏၱေလးမုန္႔တီသုပ္+ဟင္းခါး

မႏၱေလးမွာေနတုန္းကေတာ့မုန္႔တီကိုႏွစ္ႏွစ္ျခိဳက္ျခိဳက္စားခဲ့ဖူးေပမယ့္ရန္ကုန္ေျပာင္းပီးကတည္းကမစားျဖစ္တာၾကာ ေနပီ။ အရသာကစိတ္တိုင္းမက်ဘူးျဖစ္ေနတာပါ။ ကၽြန္မျမန္မာျပည္ကထြက္လာေတာ့ဟင္းခ်က္စာအုပ္ႏွစ္အုပ္ မာမီက၀ယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္အုပ္ကသတ္သတ္လြတ္၊ တစ္အုပ္ကေတာ့ မလြတ္၊ မုန္႔တီဖတ္ကိုျမင္ရဖို႔ အိမ္မက္ေတာင္မမက္ရဲပါဘူး၊မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေတာင္အေျခာက္ထုပ္ကိုအသဲသန္ရွာ၀ယ္ရတဲ့ေတာမွာေနရေတာ့။ Spagettiလုပ္တဲ့ေခါက္ဆြဲလံုးေလးေတြကိုမ်က္စိက်ေနတာၾကာပီ၊အရသာကလဲမုန္႔တီဖတ္ကိုေပါ့ေတာ့ေတာ့ရယ္ ဆိုေတာ့ သူ႔ကိုဘဲျပဳပ္ပီးမုန္႔ဖတ္လုပ္လိုက္ပါတယ္။ မုန္တီသုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ စာအုပ္ကိုလွန္ရပါတယ္။ မႏၱေလး မုန္႔တီသုပ္တဲ့... နည္းအတိုင္းမွန္ခ်င္မွမွန္မယ္၊ အစာပလာေတြေတာ့အကုန္စံုမယ္ထင္တာဘဲ။ ပဲပင္ေပါက္ေတာ့မရွိလို႔မထည့္ျဖစ္ေပမယ့္ပဲပင္ေပါက္အစားၾကက္သြန္မိတ္အၾကီးစားအပင္ေတြလွီးထည့္ပါတယ္။ မုန္႔တီအတြက္ကေတာ့
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ပဲမႈန္႔
ၾကက္သား
သံပုရာရည္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
နံနံပင္ (ၾကိဳက္ရင္)
ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ပါ။
၁။ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳပ္ထားပီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအၾကီးတစ္လံုးကိုပါထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
၂။ ဆီခ်က္သတ္ဖုိ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကိုအခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ ၾကက္သားကိုေတာ့ အရိုးေတြကို ဟင္းခါးအိုးထဲထည့္ျပဳပ္လိုက္ပီး၊ အသားေတြကိုေတာ့ ခ်န္ထားပါတယ္။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံႏႊာလို႔ရပီဆိုရင္ အိုးထဲကထုတ္ပီးအခြံႏႊာေတာက္ေတာက္စင္းထားပါတယ္။
၅။ ဆီခ်က္အရင္သတ္လိုက္ပီးေတာ့ခြက္ထဲထည့္ထားပါတယ္။ က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ၾကက္သားကုိထည့္လံုးလိုက္ပီး
၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ငံၿပာရည္နဲ႔သတ္သတ္ထပ္ဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းခါးအိုးအတြက္ျပင္ဆင္ရပါတယ္။ ျမန္မာျပည္က ဟင္းဂလာ အရြက္လို႔ေခၚမလား၊ (ၾကက္သဟင္းရြက္လို႔ c-box မွာျပင္သြားေပးတယ္.. ေက်းဇူး) အရသာကေတာ့ခပ္ဆင္ဆင္ပါ.. ေအာက္တြင္ရႈ ေရေႏြးအိုးပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းတာကိုထည့္လိုက္ပါတယ္၊
၂။ စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္နဲ႔ ငံျပာရည္ခပ္လိုက္ ပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔အရသာသင့္တင့္ေအာင္ထည့္၊
၃။ အရြက္ေတြကိုေနာက္ဆံုးမွာထည့္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးရင္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းေလးထပ္ခပ္လိုက္အံုး... ရႈးရွဲအစပ္ျပင္းျပင္းနဲ႔ဟင္းခါးအဆင္သင့့့္ျဖစ္ပါသည္။
ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကိုေရစစ္ပီး၊ခြက္ထဲထည့္၊ၾကက္သား၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊ပဲမႈန္႔၊သံပုရာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္မိတ္အားလံုးေရာပီးသမေအာင္ေမႊပီးရင္ မုန္႔တီသုပ္နဲ႔ဟင္းခါး စားလို႔ ရပါပီ။ ကၽြန္မထိုင္စားတာ တစ္ပန္းကန္လံုးကုန္ပါတယ္။ း)

13 Comments:

Anonymous said...

ဟီးးးးးးးးးးးးးး
ျမူဴးေလးပထမေနာ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးဟြန္ ့
စားမယ္ေနာ္ကူးးးးးကူးးးးးးးးး
စားျပီးေလာက္ျပီထင္တယ္
မမမိုးေကာင္းသူေလးမလာခင္စားသြားမယ္
တ့ာတာ
ခင္တဲ့
ျမဴးေလး

rose of sharon said...

မႏ ၱေလးမုန္႔တီစားခ်င္တယ္... ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ ရွယ္ဘဲ.. အိမ္နီးရင္လာေတာင္းစားမွာ....

khin oo may said...

ပ်စ္ပ်စ္နစ္နစ္ကေလးပါလား. တကယ္မနး္ဒေလးထင္တယ။္ စားခ်င္ပါသည္။

PAUK said...

ေ၀းးး..
မန္းေလးမုန္႔တီ စားခ်င္တယ္..
ၾကက္သြန္နီစိမ္းေလးထည့္သုပ္..
ေကာင္းမွေကာင္း..
မန္းေလးက စိုးစိုး မုန္႔တီကိုလြမ္းလိုက္တာ..
ခိုေတာင္မုန္႔တီ ဘယ္လိုလုပ္ရလဲ..သိလား..ကူးကူး
ေျပာျပပါ...

subuueain said...

လြမ္းသြားၿပီေနာ္......
မုန္ ့တီေတြအကုန္စားသြားၿပီ

ေမေလး said...

နန္းၾကီးသုတ္ ဟုတ္ဝူးးလားး
ဘာၿဖစ္ၿဖစ္ စားသြားပီ။

မိုးေကာင္းသူ said...

မႏၱေလးမုန္႔တီသုပ္ နဲ႔ ဟင္းခါးနဲ႔ လုိက္မွလုိက္ပဲ။ ဟင္းခါးကုိလဲ ေအာက္တြင္ရွဳသြားတယ္။ အဲ........... ေသာက္သြားတယ္လုိ႔။ နည္းနည္းေတာင္ေနာက္က်သြားၿပီ။

ဖိုးစိန္ said...

မုန္ ့တီသုပ္ေလးႀကိဳက္တယ္

စားခ်င္စရာႀကီးေနာ္


ခ်စ္ခင္စြာၿဖင့္

ဖိုးစိန္

မိုးစက္အိမ္ said...

မကူးရယ္ စားခ်င္လိုက္တာ
အူေတြ လိမ္.သြားတာဘဲ
ကြန္ၿပဴတာထဲကေန ယူစားလို.
ရရင္လဲေကာင္း သားဗ်ာ...:)

မီးမီးခ်စ္ said...

ကြန္ျပဴတာ ထဲ ကသာယူစားလို့ရုရင္ အိမ္မွာ မခ်က္ေတာ့ ဘူး .. တေန့ တအိမ္ လို္ကစားမွာ း)) ဟိ

Rita said...

ႏွိပ္စက္ရက္ပါေပ့ကြယ္

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

စားခ်င္စရာ မန္းေလးမုန္ ့တီသုတ္ကို အားရပါးရ လာစားသြားတယ္ေနာ္။

ဟင္းခါးေလးကလဲ ဂြတ္တယ္ရွင္။
း)

ႏြယ္ရိုး said...

ေကာင္းလိုက္တာ၊ မစားရတာေတာင္ ၾကာ...........

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger