Skip to main content

မႏၱေလးမုန္႔တီသုပ္+ဟင္းခါး

မႏၱေလးမွာေနတုန္းကေတာ့မုန္႔တီကိုႏွစ္ႏွစ္ျခိဳက္ျခိဳက္စားခဲ့ဖူးေပမယ့္ရန္ကုန္ေျပာင္းပီးကတည္းကမစားျဖစ္တာၾကာ ေနပီ။ အရသာကစိတ္တိုင္းမက်ဘူးျဖစ္ေနတာပါ။ ကၽြန္မျမန္မာျပည္ကထြက္လာေတာ့ဟင္းခ်က္စာအုပ္ႏွစ္အုပ္ မာမီက၀ယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ တစ္အုပ္ကသတ္သတ္လြတ္၊ တစ္အုပ္ကေတာ့ မလြတ္၊ မုန္႔တီဖတ္ကိုျမင္ရဖို႔ အိမ္မက္ေတာင္မမက္ရဲပါဘူး၊မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေတာင္အေျခာက္ထုပ္ကိုအသဲသန္ရွာ၀ယ္ရတဲ့ေတာမွာေနရေတာ့။ Spagettiလုပ္တဲ့ေခါက္ဆြဲလံုးေလးေတြကိုမ်က္စိက်ေနတာၾကာပီ၊အရသာကလဲမုန္႔တီဖတ္ကိုေပါ့ေတာ့ေတာ့ရယ္ ဆိုေတာ့ သူ႔ကိုဘဲျပဳပ္ပီးမုန္႔ဖတ္လုပ္လိုက္ပါတယ္။ မုန္တီသုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ စာအုပ္ကိုလွန္ရပါတယ္။ မႏၱေလး မုန္႔တီသုပ္တဲ့... နည္းအတိုင္းမွန္ခ်င္မွမွန္မယ္၊ အစာပလာေတြေတာ့အကုန္စံုမယ္ထင္တာဘဲ။ ပဲပင္ေပါက္ေတာ့မရွိလို႔မထည့္ျဖစ္ေပမယ့္ပဲပင္ေပါက္အစားၾကက္သြန္မိတ္အၾကီးစားအပင္ေတြလွီးထည့္ပါတယ္။ မုန္႔တီအတြက္ကေတာ့
ၾကက္သြန္ဆီခ်က္
ပဲမႈန္႔
ၾကက္သား
သံပုရာရည္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
နံနံပင္ (ၾကိဳက္ရင္)
ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ပါ။
၁။ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳပ္ထားပီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအၾကီးတစ္လံုးကိုပါထည့္ျပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
၂။ ဆီခ်က္သတ္ဖုိ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကိုအခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ ၾကက္သားကိုေတာ့ အရိုးေတြကို ဟင္းခါးအိုးထဲထည့္ျပဳပ္လိုက္ပီး၊ အသားေတြကိုေတာ့ ခ်န္ထားပါတယ္။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံႏႊာလို႔ရပီဆိုရင္ အိုးထဲကထုတ္ပီးအခြံႏႊာေတာက္ေတာက္စင္းထားပါတယ္။
၅။ ဆီခ်က္အရင္သတ္လိုက္ပီးေတာ့ခြက္ထဲထည့္ထားပါတယ္။ က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ၾကက္သားကုိထည့္လံုးလိုက္ပီး
၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ငံၿပာရည္နဲ႔သတ္သတ္ထပ္ဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းခါးအိုးအတြက္ျပင္ဆင္ရပါတယ္။ ျမန္မာျပည္က ဟင္းဂလာ အရြက္လို႔ေခၚမလား၊ (ၾကက္သဟင္းရြက္လို႔ c-box မွာျပင္သြားေပးတယ္.. ေက်းဇူး) အရသာကေတာ့ခပ္ဆင္ဆင္ပါ.. ေအာက္တြင္ရႈ ေရေႏြးအိုးပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းတာကိုထည့္လိုက္ပါတယ္၊
၂။ စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္နဲ႔ ငံျပာရည္ခပ္လိုက္ ပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔အရသာသင့္တင့္ေအာင္ထည့္၊
၃။ အရြက္ေတြကိုေနာက္ဆံုးမွာထည့္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးရင္
၄။ ငရုတ္ေကာင္းေလးထပ္ခပ္လိုက္အံုး... ရႈးရွဲအစပ္ျပင္းျပင္းနဲ႔ဟင္းခါးအဆင္သင့့့္ျဖစ္ပါသည္။
ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကိုေရစစ္ပီး၊ခြက္ထဲထည့္၊ၾကက္သား၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီခ်က္၊ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊ပဲမႈန္႔၊သံပုရာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္မိတ္အားလံုးေရာပီးသမေအာင္ေမႊပီးရင္ မုန္႔တီသုပ္နဲ႔ဟင္းခါး စားလို႔ ရပါပီ။ ကၽြန္မထိုင္စားတာ တစ္ပန္းကန္လံုးကုန္ပါတယ္။ း)

Comments

  1. ဟီးးးးးးးးးးးးးး
    ျမူဴးေလးပထမေနာ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးဟြန္ ့
    စားမယ္ေနာ္ကူးးးးးကူးးးးးးးးး
    စားျပီးေလာက္ျပီထင္တယ္
    မမမိုးေကာင္းသူေလးမလာခင္စားသြားမယ္
    တ့ာတာ
    ခင္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  2. မႏ ၱေလးမုန္႔တီစားခ်င္တယ္... ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႔ ရွယ္ဘဲ.. အိမ္နီးရင္လာေတာင္းစားမွာ....

    ReplyDelete
  3. ပ်စ္ပ်စ္နစ္နစ္ကေလးပါလား. တကယ္မနး္ဒေလးထင္တယ။္ စားခ်င္ပါသည္။

    ReplyDelete
  4. ေ၀းးး..
    မန္းေလးမုန္႔တီ စားခ်င္တယ္..
    ၾကက္သြန္နီစိမ္းေလးထည့္သုပ္..
    ေကာင္းမွေကာင္း..
    မန္းေလးက စိုးစိုး မုန္႔တီကိုလြမ္းလိုက္တာ..
    ခိုေတာင္မုန္႔တီ ဘယ္လိုလုပ္ရလဲ..သိလား..ကူးကူး
    ေျပာျပပါ...

    ReplyDelete
  5. လြမ္းသြားၿပီေနာ္......
    မုန္ ့တီေတြအကုန္စားသြားၿပီ

    ReplyDelete
  6. နန္းၾကီးသုတ္ ဟုတ္ဝူးးလားး
    ဘာၿဖစ္ၿဖစ္ စားသြားပီ။

    ReplyDelete
  7. မႏၱေလးမုန္႔တီသုပ္ နဲ႔ ဟင္းခါးနဲ႔ လုိက္မွလုိက္ပဲ။ ဟင္းခါးကုိလဲ ေအာက္တြင္ရွဳသြားတယ္။ အဲ........... ေသာက္သြားတယ္လုိ႔။ နည္းနည္းေတာင္ေနာက္က်သြားၿပီ။

    ReplyDelete
  8. မုန္ ့တီသုပ္ေလးႀကိဳက္တယ္

    စားခ်င္စရာႀကီးေနာ္


    ခ်စ္ခင္စြာၿဖင့္

    ဖိုးစိန္

    ReplyDelete
  9. မကူးရယ္ စားခ်င္လိုက္တာ
    အူေတြ လိမ္.သြားတာဘဲ
    ကြန္ၿပဴတာထဲကေန ယူစားလို.
    ရရင္လဲေကာင္း သားဗ်ာ...:)

    ReplyDelete
  10. ကြန္ျပဴတာ ထဲ ကသာယူစားလို့ရုရင္ အိမ္မွာ မခ်က္ေတာ့ ဘူး .. တေန့ တအိမ္ လို္ကစားမွာ း)) ဟိ

    ReplyDelete
  11. ႏွိပ္စက္ရက္ပါေပ့ကြယ္

    ReplyDelete
  12. စားခ်င္စရာ မန္းေလးမုန္ ့တီသုတ္ကို အားရပါးရ လာစားသြားတယ္ေနာ္။

    ဟင္းခါးေလးကလဲ ဂြတ္တယ္ရွင္။
    း)

    ReplyDelete
  13. ေကာင္းလိုက္တာ၊ မစားရတာေတာင္ ၾကာ...........

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ