Skip to main content

ငပိရည္က်ိဳ တို႔စရာခ်ိဳ

ကၽြန္မတို႔အၾကိဳက္ငပိရည္ ကိုစားတဲ့ေနရာမွာ အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားခဲ့ဖူးပါတယ္။ အရင္ကေတာ့ ငပိရည္ထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳပ္/ဖုတ္ ေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မထည့္မေနရလို႔ မွတ္ထားခဲ့ေပမယ့္ ေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားဖူးလာပါတယ္။ အဲဒီအထဲကမွတ္မိသေလာက္ေလးေတြေျပာျပခ်င္တာပါ။ ကၽြန္မစားဖူးတဲ့သိတဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးေတြနဲ႕သူငယ္ခ်င္းေတြေကာမန္႔မွာခ်န္ထားေပးတဲ့နည္းေလးေတြပါ။

ငပိရည္က်ိဳကို၊ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထည့္ပီးစားတယ္။
ငပိရည္က်ိဳကို၊ ထမင္းေပၚေလာင္းခ်ပီး၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲျဖဴး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နီရဲေအာင္ထည့္နယ္စားဖူးတယ္။
ငပိရည္က်ိဳကို၊ ပူပူေလးအိုးကအခ်မွာ ၾကက္ဥျပဳတ္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ပီး ထမင္းနဲ႔နယ္စားဖူးတယ္။ (ဒါကေတာ့သူငယ္ခ်င္းနီလာရဲ႕ နည္းေလးပါ)
ငပိရည္က်ိဳကို၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ျဖဴး၊ ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္းထည့္ပီး စားဖူးတယ္။
ငပိရည္က်ိဳ ထဲမွာ ငါးျပဳပ္ အသားေတြ ႏႊာပီးထည့္ထားတာလဲစားဖူးတယ္။
ငပိရည္က်ိဳကို၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တံစို႔ထိုးပီးကင္၊ ခရမ္းသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမီးဖုတ္ ေထာင္းထည့္တာကို အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။
ငါးခူကိုမီးဖုတ္ အသားႏြင္ ငါးရုတ္သီးမီကင္ေထာင္း နဲ. ငါးပိရည္ကိ်ဳေရာက်ိဳ ဆူရင္ နံနံပင္ေတြအုပ္ vista said...
ပုစြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ပဲ အလြယ္ေဖ်ာ္လိုက္တယ္ စူးႏြယ္ said...
ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန့္ထည့္ၿပီးက်ိဳ။ ငါးမီးဖုတ္၊ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေလွာ္ေထာင္းထည့္။ ငရုတ္သီးအနီမႈန့္ထပ္ၿဖဴးၿပီးစားတယ္။ တခ်ိဳ့က ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးဖုတ္ၿပီးထည့္တယ္။ နံနံကင္ေလးအုပ္တယ္။ subuueain said...

တို႔စရာအျဖစ္နဲ႔ကေတာ့

သခြားသီး
ရဲယိုရြက္ျပဳတ္
မုန္ညွင္းစိမ္းျပဳတ္
မုန္ညွင္းျဖဴျပဳတ္
ေဂြးေတာက္ရြက္ျပဳတ္
ဘူးသီးျပဳတ္
ဇီးျဖဴသီး
ဖန္ခါးသီး
ခရမ္းကၽြတ္သီး
ျမင္းခြာရြက္
ကန္ဇြန္းနီ အစိမ္း
ကန္ဇြန္းရြက္ျပဳပ္
ေၾကာင္လွ်ာသီးဖုတ္
မွ်စ္ျပဳပ္
ဒညင္းသီးျပု
(နဲအသီးရြက္စံု)

ဒီေရာက္ေတာ့ ငပိရည္စားဖို႔မလြယ္ဘူး။ က်ိဳရင္လဲ အနံ႕က လက္နဲ႔ကာလို႔မရ၊ ေလစုပ္ပန္ကာလဲမႏိုင္၊ ဒီၾကားထဲၾကိဳျဖစ္ေအာင္ၾကိဳပါေသးတယ္။အိမ္ကအထပ္ထပ္ထုပ္ဗူးထဲထည့္ယူလာတဲ့ငပိေတြလဲေခၽြတာစား ရတယ္။ အမ်ားၾကီးလဲမစားရဲဘူး။ အစားေသာင္းၾကမ္းတတ္ေပမယ့္ ကိုယ့္ေရာဂါ ေသြးတိုးေလးကိုငဲ့ေနရေသးတယ္ေလ။ စင္ကာပူ ေရာက္ျဖစ္ရင္ေတာ့ ထိုင္းကငပိပုလင္းေတြ ယူလာျဖစ္တယ္။ သယ္ရတာလြယ္တယ္၊ အနံ႕လဲမထြက္ဘူး၊ သူတို႔ကေသခ်ာအလံုပိတ္ထားတာကိုး။ သူတို႔ငပိေတြက က်ိဳလဲအေကာင္ကေၾကမသြားဘူး၊ သူတို႔ကေတာ့အဲလိုဘဲစားတယ္။ ဘန္ေကာက္ ကအစားစာေတြကၽြန္မနဲ႔ခံတြင္းမေတြ႔တာအမွန္ပါ။ အနံ႔ေရာ..အီလည္လည္ျဖစ္ေနတာေရာပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္း ေတြကေျပာတယ္။ စင္ကာပူေရာက္ရင္ ေရႊအင္းေလးမွာဘာလို႔ သြားသြားစားေနလဲတဲ့..ဒီေလာက္ညံ့တဲ့ဆိုင္၊ ဆက္ဆံေရးကလဲ အဆင္မေျပဘူးတဲ့...
ကၽြန္မကေတာ့စားေကာင္းတယ္ထင္တာဘဲ..အလုပ္သမားေတြက ေထာ္ေလာ္ကန္႔လန္႔ႏိုင္ေပမယ့္ ျမန္မာခ်င္းခ်င္းဆိုေတာ့ သီးခံနားလည္ေပးလို႔ရပါတယ္ေလ.. အျခားလူမ်ိဳးေတြသာဆိုရင္ေတာ့ အဲလိုဆိုင္ေ၀းေ၀းေရွာင္မယ္။
ျမန္မာဆိုင္ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ေလးရွိတာအဲဒီဆိုင္ဘဲသိေတာ့ အဲဆိုင္ ဘဲသြားရတာေပါ့၊ အစားေသာက္ကေတာ့ ကိုယ့္ျမန္မာအစားစာဆိုေတာ့ အျခားလူမ်ိဳးအစားေတြ မၾကိဳက္ဘဲ သြားစားေနမယ့္အစား.. စားလိုက္တာပါဘဲ။
မေလးေရာက္ေတာ့ ေဇယ်ာဆိုင္မွာ ဟင္းမက်က္ေသးခင္.. (မနက္ ၁၀နာရီမွလားမသိသူတို႔ထမင္းစေရာင္းတာ) သြားထိုင္ေစာင့္ေနတာ.. အႏၵိယအစားစာေတြလဲ ၾကိဳက္ပါတယ္။ ေရြးဆိုရင္ေတာ့ေနာက္ဆံုးမေကာင္းရင္ေတာင္ ျမန္မာဆိုင္ဘဲေရြးစားျဖစ္တာ။ အဓိကကေတာ့ ငပိရည္ေလး၊ ငပိသုပ္ေလး ခ်ေပးတာ ကိုစားခ်င္တာ။
ရန္ကုန္ျပန္ေရာက္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းက ကၽြန္မကိုထမင္းလိုက္ေကၽြးမယ္ဆိုပီး ဓႏုျဖဴေဒၚႏု ဆိုလား၊ နာမည္ေမ့ေန ပီ။ ေခၚသြားပါတယ္။ ကၽြန္မမစားတဲ့အစားေတြမ်ားေတာ့ ခ်က္ထားပီးသားဟင္းေတြလဲ ၾကည့္ရတာအဆင္မေျပ တာနဲ႔၊ စိတ္ထဲမွာ ညစ္ပတ္သလိုဘဲခံစားရတာနဲ႔ မစားဘဲ ျပန္ထြက္လာခဲ့ပါတယ္။ အားေတာ့နာတယ္.. မဆီမဆိုင္ စားပြဲထိုးေလးကို ေခါင္းတညိမ့္ညိမ့္နဲ႔ အားနာပါးနာျပန္ထြက္ရင္းႏႈတ္ဆက္ေနရတဲ့ကိုယ့္အျဖစ္ကိုယ္ ျပန္ေတြးရင္းရီခ်င္တယ္။
Boracay သြားတုန္းကေတာ့ အစားေသာက္ေတြကအရမ္းေကာင္းတယ္။ ေကာင္းတယ္ဆိုတာကလဲ ေနာက္မွ chef က ရွင္းျပတယ္၊ local ေတြအၾကိဳက္အစားေသာက္စီမံတာမဟုတ္ပါဘူး၊ Koreans နဲ႕ foreigner ေတြဘဲ လာတာ 99% မို႔အစားေသာက္ေတြကို ပံုစံေျပာင္းထားတဲ့အေၾကာင္း၊ သူတို႔မွာလဲ ငပိရွိတယ္။ ဘယ္လိုလုပ္လဲ ေတာ့မသိဘူး၊ ဒါေပမယ့္ မွ်င္ငပိသုပ္လိုမ်ိဳးေလး... ခြက္ေလးေတြနဲ႔ခ်ခ်ထားေပးတယ္။...အရသာေတာ့ ခပ္ဆင္ ဆင္ရယ္ပါ။ အရမ္းလဲစပ္တယ္။
အိမ္မွာေတာ့ညီမေလးက ငပိရည္နံလို႔တဲ့ သူကမစားဘူး။ ကၽြန္မနဲ႔ ေမာင္ေလးကစားတယ္။ မာမီက တစ္ခါတစ္ခါ ဇလံုၾကီးမွာ ထမင္းထည့္ပီး အစံုေရာနယ္... ငပိရည္လဲပါတယ္.. အဲလိုခ်ိန္ဆိုရင္ေတာ့ ညီမေလးက ဇြန္းတစ္ ေခ်ာင္းကိုင္ပီး မာမီ့ေနာက္မွာလာလာကပ္ေနတတ္ပါတယ္.. ကၽြန္မတို႔ ကသြား ငပိရည္ပါတယ္ လာမစားနဲ႔ ဆိုေတာ့ သူက မာမီနယ္ထားတဲ့ငပိရည္ဘဲစားမယ္ဆိုပီ အတြန္႔တက္ပါတယ္...
ကၽြန္မငပိရည္အရမ္းၾကိဳက္ပါသည္။ အခုေတာ့ ၃လ တစ္ခါေလာက္သာစားျဖစ္ပါေတာ့တယ္။

Comments

  1. ငါးခူကိုမီးဖုတ္ အသားႏြင္ ငါးရုတ္သီးမီကင္ေထာင္း နဲ. ငါးပိရည္ကိ်ဳေရာက်ိဳ ဆူရင္ နံနံပင္ေတြအုပ္ အဲဒါနဲ. ဗူးရြက္ၿပုတ္ .. ပဲရြက္အစိမ္း ေရွာက္ရြက္ လယ္ထဲကရတဲ.ဟိုအရြက္ဒီအရြက္အစံုနဲ.စားလိုက္ရ ရွယ္ပဲ ကူးကူးေရ

    ReplyDelete
  2. ကြယ္...မမ vista ေျပာတာေရာ.... ကူကူးေရးတာေရာ...ေပါင္းျပီး....စားခ်င္လုိက္တာေလ.....

    ReplyDelete
  3. မမလဲငပိရည္ၾကိဳက္တယ္ ကူးကူးေရ... နည္းမ်ိဳးစံုနဲ႔ကိုေဖ်ာ္စားတာ... အဲဒီမွာ သရက္ကင္းေလးေတြရလား... ဒီမွာမရဘူး... အၾကီးၾကီးေတြဘဲရွိတယ္

    ReplyDelete
  4. ငါးပိရည္ကိုနႏြင္းမႈန့္ထည့္ၿပီးက်ိဳ။ ငါးမီးဖုတ္၊ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴေလွာ္ေထာင္းထည့္။ ငရုတ္သီးအနီမႈန့္ထပ္ၿဖဴးၿပီးစားတယ္။ တခ်ိဳ့က ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးဖုတ္ၿပီးထည့္တယ္။ နံနံကင္ေလးအုပ္တယ္။ ဘယ္လိုၿဖစ္ၿဖစ္ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ ကူးလိုဘဲ တက္စာေတြစားၿပီး ေခါင္းေနာက္တက္လို ့သိပ္မစားရဲဘူး။ အတို့ကေတာ့ အေလ့က်ေပါက္တဲ့ေဘာစကိုင္းရြက္(အေဝရာလို့လည္းေခၚၾကတယ္)နဲ့စားခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  5. အ႐ွည္ႀကီးမန္႔ထားတာေတြ ဘယ္ေရာက္ကုန္လဲမသိေတာ႔ဘူး.....
    တို႔ေတာ႔ ပုစြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ပဲ အလြယ္ေဖ်ာ္လိုက္တယ္
    ေပါက္ပန္းျဖဴ႐ြက္နဲ႔ တို႔တာလည္း ႀကိဳက္တယ္
    ဒီတခါ ရန္ကုန္ျပန္ရင္ ေအာင္သုခမွာ သြားစားၾကည့္ပါလား

    ReplyDelete
  6. အင္.....
    မေျပာခ်င္ေပမယ့္.... ေျပာရအံုးမယ္..
    တကယ္ႏွင္ၿပီလား .. ခေလးရယ္ ရင္ထဲကစကားး)))))

    ေအာ္....... ေရာကုန္ၿပီး
    အာရားရားရား....... သြားေတြေတာင္က်ိန္းသြားတယ္..

    Lather ေတြလည္းက်လာတယ္
    မမစႏၵကူးေရ..

    ခင္မင္စြာျဖင့္
    စည္သူ။

    ReplyDelete
  7. ႏွိပ္စက္လုိက္တာကြယ္။ တုိ႔စရာေတြကလဲ စံုပါ့။ အိမ္ကိုေတာင္ လြမ္းလာၿပီ။

    ReplyDelete
  8. ကူးကူးေရ
    ငါးပိရည္မပါရင္ ထမင္းတစ္နပ္ေတာင္ မစားႏုိင္တဲ့သူက မမလုပါ။ ငါးပိရည္က်ဳိရယ္ ရာသီေပၚတုိ႕စရာအစံု (အခုအခ်ိန္ဆုိ စာကေလးေျခေထာက္၊ ေကာက္ရုိးႏြယ္၊ ေရသရက္ကင္း၊ ဖားကေပါင္ရြက္ အုိ စံုလုိ႕ စံုလုိ႕ပါကြယ္)
    ျပည္ပသြားလည္း ငါးပိရည္ေန႕တုိင္းစားတယ္။ အိမ္ကေန ငါးပိရည္ကုိ ပ်စ္ခဲေနေအာင္က်ဳိ၊ စိမ္းစားငါးပိလုိ အခဲျဖစ္ေအာင္လုပ္သြားျပီး စားခါနီးက်ရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ေလးနဲ႕ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ေလးထည့္ေဖ်ာ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ေလွာ္ျပီးပဲ ေဖ်ာ္ေဖ်ာ္ ၾကိဳက္တယ္။
    ငါးပိရည္ ဘယ္သူေတြ ဘယ္ေလာက္နံတယ္ေျပာေျပာ လုလုအတြက္ကေတာ့ ေမႊးေနတာပဲ။ ေျပာရင္းသြားရည္ေတြ မ်ဳိခ်ေနရတယ္။
    အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႕ တုိ႕စရာခ်ဳိ။
    စားခ်င္လာျပီဗ်ဳိ႕

    ReplyDelete
  9. ငပိေရကအရသာေတာ့ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ေနာက္ဆုံးတေခါက္စားတုန္းက တအိမ္လုံးမွာရွိတဲ့သူေတြ မ်က္ႏွာေပၚမွာအဖုအနီေတြနဲ႕ ဝက္ျခံေတြထြက္လာျပီးကတည္းက ေဝရာမနိ ေရွာင္က်င္ခဲ့ရတယ္။ ဘာမသန္႕တဲ့ chemicals ေတြပါမွန္းမသိဘူးေလ။ ေရရွည္ခံေအာင္သုံးတဲ့ရမ္းစိမ္းအမ်ားၾကီးပါလို႕ကေတာ့အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ဖို႕နီးစပ္တယ္ေလ။ ကိုယ္တိုင္အိမ္မွာ လုပ္ထားတာဆိုရင္ေတာ့စိတ္ခ်ရတာေပါ့။ ဒါလဲလက္ေတြ႕မွာနဲနဲခက္မယ္ထင္တယ္။

    ReplyDelete
  10. စားမွာပဲ.. စားမွာပဲ ငါ့ကိုလာမတားနဲ႕
    စားမွာပဲ စားမွာပဲ.. အဖုထြက္ေအာင္စားမယ္...။

    ReplyDelete
  11. က်န္းမာေရးပညာသက္သက္ပါ။ လက္ခံခ်င္လဲရတယ္။ လက္မခံခ်င္လဲ သေဘာပါဘဲ။ တကမာၻလုံးမွာရွားေပမဲ့ တရုတ္ျပည္ေတာင္ပိုင္းမွာ ႏွာေခါင္းနဲ႕အာေခါင္ကင္ဆာ (nasopharyngeal cancer)ျဖစ္တာေတြေတြ႕ေတာ့ ေလ့လာတဲ့အခါ ကေလးဘဝမွာ salted, partially rotten fish စားတာနဲ႕ အဲဒီကင္ဆာနဲ႕ သြားစက္စပ္ေနတာကိုေတြ႕ရပါတယ္။ Google key word " Salted fish cancer " ကို႐ိုက္ရင္ေတြအမ်ားၾကီးထြက္လာပါလိမ့္မယ္။

    ReplyDelete
  12. ကူးေရ နင္လုပ္တာနဲ႔ နာ႔မေနႏိုင္လို႔ စီေဘာက္မွာေအာ္ၿပီး ငပိ သြားက်ိဳရတယ္.။
    ေကာင္းခ်က္ေအ။
    ငပိကို ဆႏြန္းမွဳန္႔ ထည္႔က်ိဳ အၿမွဳပ္ေတြခပ္ထုတ္
    ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အာဘမ္ထဲထည္႔ ၃ မိနစ္အပူေပး(အလြယ္ေလ။ ပ်င္းခ်က္) ရလာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းရယ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴရယ္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္ရယ္ ထည္႔ေထာင္း ငပိက်ိဳထားတာေလာင္းထည္႔။

    ထမင္းၾကမ္းေပၚဆမ္း ငရုတ္သီးအက်က္မွဳံ ထပ္ထည္႔ (စပ္သလားမေမးနဲ႔။အေသစပ္)
    လက္နဲ႔ေသခ်ာနယ္။ပီးမွ တေန႔ကေၾကာ္ထားတဲ႔ ငါးေၿခာက္ ေပါက္စနေတြၿဖဴးပီး နယ္စားတာ။
    (ဝါးးးးးးးးးးး ေကာင္းခ်က္ေအ။ကူးေရ ၾကက္ေၾကာ္နဲ႔မလဲႏုိင္။ ပီဇာနဲ႔မလဲႏုိင္)

    အေတာ္ဘဲေအ. ေန႔လည္စာဘာစားရမွန္း မသိလို႔ ပ်င္းေနတာ ကူးလုပ္မွ နာ႔သိသြားတယ္။
    ထုေတာ႔ ဗိုက္ၿပည္႔ေနပီ

    ReplyDelete
  13. ကူးကူးေရ

    ငါးပိရည္ဆို ၾကိဳက္မွၾကိဳက္ ။ သူမ်ားေတံက ငါးပိရည္ကို တို ့စားတာ။ ေက်ာပိုးအိတ္က ရႊဲေနေအာင္ စမ္းစားတာ။

    တို ့စရာအစံုအလင္မ်ားပါလို ့ကေတာ့ အသားဟင္းနဲ ့ေတာင္ မလဲႏိုင္ေပါင္။
    း)

    ဒီပို ့စ္ေလးကိုေလ မန္ ့ျပီးျပီမွတ္တာ။ မန္ ့ရေသးဘူးေတာ့။
    း)

    ခ်စ္တဲ့
    ေက်ာပိုးအိတ္

    ReplyDelete
  14. အားလံုးေက်းဇူးတင္ပါတယ္..

    steve Evergreen .. မတည့္ရင္မစားတာေကာင္းပါတယ္.. က်မ္းမာေရးထက္အေရးၾကီးတာဘာမွမရွိပါဘူး..ငပိဆိုတာကိုယ္တိုင္မလုပ္ႏိုင္ရင္ သူမ်ားဘယ္လို ထုေခ်တက္နင္းလဲဆိုတာ ကိုယ္မွမေတြ႔ႏိုင္တာဘဲေလ.. ငပိရည္မစားလဲ အျခားစားစရာေတြရွိပါတယ္ေနာ္.. း)

    ေက်ာပိုးအိတ္... ေသခ်ာတယ္.. ကူးစ္ ္ ္ ္ လဲ အဲဂလိုဘဲ...

    ေမေလးစ္္္ ္္ ္္ ္ ္ ္ ....ျပန္လာပီလား... အဓိက က ငရုတ္သီးး စပ္စပ္ေလး.. ငပိနဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ စပ္စပ္ေလးမွလိုက္တာေနာ္.. ဟုတ္တယ္..

    မမလုေရ... ေက်းဇူးပါ.. မလုေျပာမွတုိ႔စရာအစံုလင္ျဖစ္ေတာ့မယ္တူရဲ႔.. း)

    Vista.. ေမဇင္.. Rose of sharon..ko boyz စည္သူ...စူးႏြယ္.. စုဘူး...
    အခုလိုနည္းလမ္းေလးေတြလာေပးလို႔ေက်းဇူးပါေနာ္..

    ReplyDelete
  15. ငါးပိရည္က်ိဳ နဲ႔ အတုိ႔ကေတာ႔ ေျပာစရာမလုိေအာင္ ႀကိဳက္တယ္ကြယ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ