Skip to main content

ေၾကာင္လွ်ာသီး craving

အရင္ႏွစ္ပတ္ေလာက္ကဘေလာ့တစ္ကာလိုက္လည္ရင္း ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္၊ ဖုတ္၊ တင္ထားတာေတြ႔ေတာ့ စိတ္ကထိမ္းလို႔မရဘူး.စားခ်င္တာအရမ္းဘဲ။ ဒါ..နဲ႔ဘဲ.. မာမီက လူၾကံဳနဲ႔ဘာထည့္ေပးရမလဲေမးေတာ့ jungle food ေတြထည့္ေပးလိုက္ပါ လို႔.. ေၾကာင္လွ်ာသီးလဲမေမ့ပါနဲ႔လို႔ မွာလိုက္ေတာ့ သတင္းစာရြက္နဲ႔ ထုပ္ထားတဲ့ ေၾကာင္လွ်ာသီး ၂ေခ်ာင္း၊ ဖန္ခါးသီး၊ ဇီးျဖဴသီး၊ ဒညင္း၀က္ေၾကာ္ နဲနဲ နဲ႔ ဆားမပါတဲ့ ေနၾကာေစ့ ေတြေရာက္လာ ပါတယ္။
ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုေတြ႔ေတြ႔ခ်င္းေပ်ာ္လိုက္သည္ျဖစ္ျခင္း၊ ရံုးကိုယူသြားျပီး..သူငယ္ခ်င္းေတြကိုအသီးရွည္နဲ႔ ေနာက္က လိုက္ထုိးပီးစေနတာ.. သူတို႔ကလဲ ဘာအသီးမွန္းမသိေတာ့အရမ္းကိုစိတ္၀င္စားပီး ၀ိုင္းအံုေနၾက တာ။ တစ္ေယာက္ပီးတစ္ေယာက္၀ိုင္းကိုင္လို႔ STOP လို႔ေျပာထားရတယ္။ သူတို႔ကမွ jungly countries.. ေတြက လာၾကာတာ.. :P..
ေၾကာင္လွ်ာသီးေတာ့လူတိုင္းေၾကာ္တတ္ၾကတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္လိုေၾကာ္လဲေတာ့မေရးေတာ့ပါဘူး။
၄ပိုင္းေလာက္ ၁ လက္မအတိုေလးေတြကိုေတာ့ microwave ထဲထည့္ပီး ဖုတ္လိုက္ပါေသးတယ္..
ထမင္းနဲ႔စားမလားလို႔ ဒီတိုင္းဘဲ ကိုက္စားပစ္လိုက္ေတာ့တာပါဘဲ... း)
ေၾကာင္လွ်ာသီးေလးနဲ႔ ထမင္းေလးနဲ႔ ပဲဟင္းပူပူေလးရယ္.. ငရုတ္သီးေထာင္းေလးရယ္နဲ႔ စားရတာ ေကာင္းမွေကာင္းး.. း)
အခုတစ္ေလာ စိတ္ေတြရႈတ္ေနတယ္၊ မနက္ဆိုမထခ်င္ဘူး၊ ညဆိုမအိပ္ႏိုင္ဘူး...
ကၽြန္မသီခ်င္းေလးေတြနဲ႔ ကိုယ့္စိတ္ကိုယ္ ျမွင့္ေလ့ရွိတယ္.. ဟိုၾကည့္ဒီၾကည့္နဲ႔ Blueberry ဆိုလားေကာင္မေလး ေတြ သီခ်င္းဆို၊ အိက်ိီဆင္တူ၀တ္ ပီး က ေနတာေလးက ခ်စ္စရာေလးေတြ... ရုပ္ေတြကခပ္ဆင္ဆင္ ဆိုေတာ့ အမႊာနဲ႔ေတာင္တူတယ္။ (စကားခ်ပ္၊ ကူးကူးေယာက္်ားယူရင္လဲ ကေလးဆို အမႊာဘဲလိုခ်င္ပါတယ္)
ေနာက္ေတာ့ တြင္ကယ္လ္ Twinkle သူ႔အသံေလးကိုၾကိဳက္တယ္၊ ေခ်ာင္းသာသြားခဲ့တုန္းက ေဟာ္တယ္တစ္ခု တည္းမွာ အတူတည္းဖူးတယ္.. ခ်စ္စရာေလး... ပုပုေလး..
ကတာလဲ လံုးလံုးေလးနဲ႔ ခ်စ္ဖို႔ေကာင္းတယ္.. ေတာ္ပါတယ္.. မၾကည့္ရေသးသူေတြအတြက္ ပါတင္ေပးလိုက္ တယ္... (အကသင္ရင္ေကာင္းမလားဘဲ..)

တြင္ကယ္လ္ - သြားလိုရာသြားေပေတာ့

Comments

  1. ကူးကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးစ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္

    ေၾကာင္လွ်ာသီးအရမ္းၾကိဳက္တာပဲ
    ဟင့္ လာပို ့ေပးခုပဲေနာ္ စားခ်င္တယ္သိလား
    အက၀ါသနာပါလား ဟီဟီ
    တူေနျပီ ျမဴးဆိုေဒါသထြက္ ရင္ကတယ္
    ရွကီးရာၾကိဳက္လား ျမူးရဲ႔အၾကိဳက္ဆံုးေပါ့
    ဟီဟီ ေျပားတာမ်ားသြားျပီ သိလား
    ေမြးေန ့က ေအာက္ဆိုဘာ ဘယ္ ၂ရက္လဲ ေျပားအံုးေလ ေမးလ္ခ်န္ခဲ့တယ္သိလား ဟိုေန ့ကေလ



    ခ်စ္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  2. ဟီးးးးးးးးးးးးးးး
    ေမြးေန ့က ေအာက္တိုဘာဘယ္ ၂ ရက္ေန ့လဲေရးတာေနာ္
    ေအာက္ဆိုဘာျဖစ္သြားလို ့ျပန္ျပင္တယ္သိလား


    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  3. ဒီရာသီမွာေတာ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးေတာ္ေတာ္စားၿဖစ္တယ္ ကူးကူးေရ။ ဘယ္လိုၿဖစ္ၿဖစ္ၾကိဳက္တာဘဲ။ အကေလးကို ခံစားသြားတယ္။ သူမ်ားကတာ ၾကည့္တာဘဲေကာင္းပါတယ္။ကိုယ့္ဘာသာကေတာ့ ကဗ်ာလြတ္ေတာင္စည္းဝါးမကိုက္။ ဟီးဟီး

    ReplyDelete
  4. ေၾကာင္လွ်ာသီး ေၾကာင္လွ်ာသီး လာစားပါတယ္။ အကပါ ၀င္ကသြားတယ္။ ဟီးဟီး ......... ကတတ္ပါဘူးေနာ္။ စတာ။

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေလးေရ.... ေၾကာင္လွ်ာသီး မစားရတာၾကာၿပီ.... အလြမ္းေၿပ အၾကာၾကီးေငးသြားတယ္.... တြင္ကယ္လ္ ကိုလည္းၿပီးေအာင္ၾကည္႔သြားတယ္... ၾကည္႔လို႔ေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  6. ညီမရဲ႔ ေၾကာင္လ်ာသီးေၾကာ္က တကယ္ကို စားခ်င္စဖြယ္ပဲ ... စားခ်င္ရက္ လက္တို႔ေတာ႔ၿဖစ္ေနၿပီ ... ေနာက္တစ္ပတ္ ပင္နစူးလားမွာ ၀ယ္လို႔ရရင္ ေၾကာ္စားဦးမယ္ ...

    ReplyDelete
  7. ကူးစ္ ္ ္ ္ ေမေလးကေၾကာင္လွ်ာသီး မစားဘူးဘူးေတာ႔။
    ဘယ္လုိခ်က္ထားတာလဲဟင္။ ရြာမွာတုန္းကေတာ႔ ေၾကာင္လွ်ာသီး ခ်ဥ္ပတ္ထည္႔ထားတာေတာ႔ စားဖူးတယ္။
    သီခ်င္းေလးလဲလာနားေထာင္တယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  8. ဟီးေၾကာင္လွ်ာသီးဆိုလို႕နက္(က)တိုင္လ္ကိုေျပးျမင္တယ္
    တခ်ိန္ (ျပည္ပမွာတုန္းက) သေဘၤာသီးတို႕
    ေၾကာင္လွ်ာသီးတို႕....ပံုးတို႕ေခၚခဲ႕တာေတြအမွတ္တရ

    ReplyDelete
  9. ခုဘဲ ေၾကာင္ရွာသီးခ်ဥ္ဖတ္ သူမ်ားဆီကေန ေတာင္းလာခဲ့တာ။

    ၾကိဳက္တယ္သိလား ေၾကာင္ရွာသီးကိုေလ။ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ခါးသက္သက္ အရသာကိုၾကိဳက္တာ။

    ကူးကူးေလးေတာင္းထားတဲ့ဆုျပည့္ပါေစ။ အမႊာေလးရပါေစရွင္။

    တကယ္ေတာ့ ေက်ာပိုးအိတ္လဲ အမႊာေလးေတြ သိပ္ခ်စ္တာ။ ဆင္တူေလူေတြနဲ ့ၾကည့္ရတာ ေပ်ာ္တယ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ