Skip to main content

ေၾကးအိုးပူပူေလး

ေၾကးအိုးစားခ်င္တဲ့ေရာဂါကေတာ္ေတာ္ဆိုးပါတယ္။ ဘယ္ေလာက္ထိလဲဆို ရန္ကုန္ျပန္ဖို႔လက္မွတ္ေခ်ာင္း ေနတဲ့အထိပါဘဲ။ ခရီးစဥ္ေတြကလဲ ရန္ကုန္နဲ႔ဘယ္လိုမွမအပ္စပ္လို႔ျငိမ္ေနရေပမယ့္ google မွာ ေၾကးအိုး လို႔ ရိုက္ပီး သူမ်ားစားထားတာေတြလိုက္ငမ္းေနတာတစ္ပတ္ရွိပီ။
ေၾကးအိုးကို ၀က္သားနဲ႔ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးဘဲလို႔ေျပာၾကတယ္။ ကူးကူးရန္ကုန္မွာတုန္းက ေၾကးအိုး YKKO မွာသြားစားတယ္.. The Prome မွာစားတယ္...  YKKO ေၾကးအိုးကိုေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ...
သူတို႔ကေတာ့ ေၾကးအိုးစပယ္ရွယ္လစ္ ဆိုေတာ့ ပိုေကာင္းတာလားေတာ့မသိဘူး။ The Prome မွာတုန္းက သူငယ္ခ်င္းကစတယ္... အရည္က ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႔အတူတူဘဲတ့ဲ... အျဖစ္က ဆိုင္မန္ေနဂ်ာကိုေတာင္ေခၚ ပီး ေသခ်ာေမးယူရတယ္... သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔လုပ္တယ္ေျပာတာပါဘဲ။
မေန႔ကေတာ့ အြန္လိုင္းမွာ မမလုလု ကို သူလုပ္ျပထားတဲ့ေၾကးအိုးကုိ ၾကက္သားနဲ႔ revised လုပ္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုရပါတယ္... သူကလဲစိတ္ရွည္လက္ရွည္ရွင္းျပေပးပါတယ္...
ၾကက္ရိုး ကေနစတယ္... ၾကက္ကဒီမွာအရိုးခ်ည္းဘဲ၀ယ္လို႔မရဘူး.. ေပါင္တစ္ျခမ္းလံုးကိုယ္တစ္ျခမ္းလံုး၀ယ္ လဲ အရိုးသတ္သတ္ အသားသတ္သတ္လုပ္ခိုင္းလို႔မရဘူး။ အဲဒါေၾကာင့္ ၀ယ္ပီး နဲနဲေလး ခဏ ျပဳတ္လိုက္တယ္။ ပီးမွဘဲ အသားေတြလွီးထုတ္၊ အရိုးေတြကို စတီးသံတံုးထုတဲ့ဟာေလးနဲ႔ထုထုပီး  ...
ဂ်င္းအရည္ရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴညက္ညက္ေထာင္းပီးထည့္၊ ဆားနဲနဲရယ္.. Knorr chicken cube ကို သၾကားအစားထည့္ပီး အၾကာၾကီးတည္ထားလိုက္တယ္.. မမလုက အျဖဴရည္ထြက္တဲ့အထိတည္လို႔ ေျပာတာ ဘဲ။ အခု ဗိုက္ဆာေနပီ... အရည္ကေတာ့မျဖဴလာေသးဘူး။
တည္ထားတံုးမွာ... လွီးထားတဲ့အသားဖတ္ေလးေတြကို နဲနဲေသးေအာင္ထပ္လွီးပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းညက္ညက္ၾကိတ္ထားတဲ့အရည္ကို ေရာပီး သမေအာင္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္...
မုန္ညွင္းစိမ္းကိုေတာ့ ေရေဆးပီး အဆင္သင့္လွီးထားလိုက္တယ္။
ငံုးဥလဲျပဳတ္ပီး ခြာထားတယ္။ အသည္းအျမစ္ေလးေတြလဲေရေဆးပီးအဆင္သင့္လွီးထားတယ္။
chicken ball လုပ္ထားတာေတြ႔လို႔ အဲဒါဘဲ၀ယ္လာလိုက္တယ္ (အစကေတာ့ကုိယ့္ဘာသာကိုယ္ ေဘာလ္ လုပ္မလို႔ပါ၊ မတတ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး၊ ပင္ပန္းတယ္ဟ)
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္...(ဂ်ံဳမႈန္႔ကို နယ္... အျပားေလးေတြလုပ္ပီး အထဲမွာ ေဂၚဖီ နဲ႔ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း ထည့္လိပ္ပီးေၾကာ္ထားလိုက္တယ္၊ နဲနဲေတာ့ ရုပ္ဆိုးတဲ့ ဖက္ထုပ္ေလးပါ)
တြဲစားမယ့္ ေဆာ့စ္ ငရုတ္ဆီကိုေတာ့ တစ္ခါတည္း ေျဗာင္းဆန္ေအာင္စပ္တဲ့ဟာ ၀ယ္လာလိုက္တယ္.. ငရုတ္သီးစိမ္းအဆင္သင့္မရွိတာေၾကာင့္လွီးထည့္ဖို႔မျဖစ္ႏိုင္ေတာ့ဘူး...
ေဂၚဖီနဲနဲက်န္တာကို ရွလကာရည္နဲ႔ႏွပ္ထားလိုက္တယ္... အခ်ဥ္လိုရင္ထပ္ထည့္စားလို႔ရေအာင္ရယ္ဒီ..
ၾကာဇံကိုေတာ့ မမလုက corn vermicelli ၀ယ္ပါလို႔ေျပာေပမယ့္ရွာမေတြ႔ဘူး၊ corn starch vermicelli ဘဲရွိတယ္။ အဲဒါေတြက ျပဳတ္လိုက္ရင္ ကပ္စီးကပ္စီးနဲ႔မို႔ မ၀ယ္ခဲ့ဘူး၊ ရိုးရိုးတရုတ္ကလာတဲ့ ၾကာဇံဘဲေရစိမ္ထားတယ္။ 
စားဖို႔အတြက္ျပင္ဆင္ဖို႔ကေတာ့....
ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြကို အိုးထဲထည့္အရင္ေလွာ္လိုက္တယ္.. (အသားေလးနဲနဲအေပၚယံတင္းပီညိဳညိဳ ေလးျဖစ္ေအာင္လို႕)
ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ကို ထည့္ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ၾကာဇံထည့္၊ chicken ball ေလးေတြထည့္၊ အသည္းအျမစ္ေလးေတြလွီးထားတာကိုထည့္၊ ငံုးဥေလးေတြထည့္.. ကဲ...
ေၾကးအိုးျဖစ္ပီမဟုတ္လားေနာ္...  း)   
** ၾကာဇံကလံုး၀အဆင္မေျပပါဘူး..စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္..ဒါေပမယ့္ ဒီလိုၾကာဇံထက္ ျမန္မာျပည္က ၾကာဇံမ်ိဳးရွာ၀ယ္လို႔ရရင္ပိုေကာင္းမွာ...

Comments

  1. အဲဒီမွာ ယိုးဒယားဆိုင္ရွိရင္ ေၾကးအိုးၾကာဇံ ရွာလို႕ရမယ္ထင္တယ္။ rice vermicelli (米粉) လို႕ ေခၚတယ္။ တရုတ္က လာတာလဲ ရွိမယ္ထင္တယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ေၾကးအိုးခ်က္တဲ့ၾကာဇံ / ေၾကာ္စားတဲ့ၾကာဇံဆို "ဆန္ၾကာဇံ"လို႕ေခၚတယ္။ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရင္ေတာ့ အခုခ်က္ထားတဲ့ ၾကာဇံအၾကည္ေရာင္ "ဂ်ဳံၾကာဇံ"ကို သုံးတယ္။ လက္ရွိအိမ္မွာရွိေနတာက ယိုးဒယားကလာတဲ့ HOW HOW rice vermicelli ပါ။ http://www.ai-thailand.com/SHOP/2570.html

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ပါတယ္။ေၾကးအိုးက ၀က္သားနဲ.လုပ္စားတာအေကာင္းဆံုးပါ။
    ၾကက္သားနဲ.လဲစားလို.ေတာ.ရပါတယ္၊ဒါေပမယ္.၀က္သားနဲ.လုပ္စားတာေလာက္မေလးသလိုဘဲ။
    ေနာက္ျပီး ဆိုင္ေတြမွာက ၀က္သားရည္ပါကိုပါတယ္ထင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  3. ေၾကးအိုးကေတာ႔ ဆန္ၾကာဆံနဲ႔ လုပ္တာေပမယ္႔ ဒီလို ပဲၾကာဇံျပဳတ္ခ်ဳိေလးလဲ တမ်ဳိးစားလို႔ ေကာင္းလို႔ ႀကိဳက္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  4. ညီမၾကာဆံက ပဲၾကာဆံ..အျဒါ ၾကာဆံခ်က္ ခ်က္စားတဲ့ ၾကာဆံ ညီမ။

    ReplyDelete
  5. ကူးက ပဲၾကာဇံနဲ့ ခ်က္လိုက္တာမလို့။ ေၾကးအိုးက ဆန္ၾကာဇံနဲ့မွ ေကာင္းတာ။ ဝက္သားနဲ့က အေကာင္းဆံုး :) စားခ်င္ထွာ

    ReplyDelete
  6. ကူကူးရယ္ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ေသာက္လိုက္တာမွဟုတ္ဦးမယ္ ေၾကးအိုးေၾကးအိုးဒုကၡ ဒုကၡ

    ReplyDelete
  7. မကူးေၾကးအိုးက ပဲၾကာဇံ ျဖစ္ေနတယ္ ဒါေပမဲ႔ က်ေနာ္ ႀကိဳက္တာ ကလည္း ပဲၾကာဇံ ဘဲ...ေၾကးအုိုး ေသာက္ရင္ ဆန္ျပား နဲ႔ဘဲေသာက္တယ္

    ReplyDelete
  8. ေနာက္ ၁ ရက္ဆို YKKO စားလို႕ ရၿပီ ...
    တူ နွယ္ တူ ႏွယ္ .. ႏွယ္ .. :P

    ReplyDelete
  9. အဟမ္း... အဟမ္း ... မနက္ၿဖန္ ေၾကးအိုးခ်က္စားမယ္ ... သြားေရက်ေအာင္ ေရးထားေတာ႔ေလ ....

    ReplyDelete
  10. စားဖိုမွဴးခ်စ္အုန္းေဖFebruary 26, 2010 at 5:10 PM

    ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ Steel အိုးနဲ ့ပဲခ်က္စားလိုက္တယ္။

    ReplyDelete
  11. စားခ်င္စရာေလးေတာ႔

    ReplyDelete
  12. ဘာၾကာဆံနဲ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္တယ္ :D

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ