Skip to main content

ၾကက္ေကာင္လံုးကင္

ၾကက္သား native ၾကက္ဆိုပဲ supermarket မွာေတြ႔လို႔၀ယ္လာပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္အသားခ်က္စားေလ့ မရွိေပမယ့္ဒီလိုၾကက္မ်ိဳးကရခဲတယ္။အျပန္လမ္းတစ္ေလွ်ာက္မွာၾကက္ကာလသဟင္းခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား။ ၾကာဇံခ်က္ဘဲလုပ္ရင္ေကာင္းမလား၊ ၾကက္ေၾကာ္...ၾကက္တစ္ေကာင္နဲ႔စိတ္ကူးေတြကအမ်ားၾကီး.. ျမဴးစ္ ္ ္လိုၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ေလးေရာေကာင္း မလား...နဲ႔အေတြးေပါင္းမ်ားစြာ.. ကားအေကြ႔ ၾကက္ကင္ေတြေရာင္းတဲ့ဆိုင္ ကိုမ်က္စိေရာက္သြားေတာ့ ၾကက္ကင္စားမယ္ဆိုပီးဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္ကင္ဆိုင္ဒီကေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား က၀က္သားနဲ႔တြဲကင္လို႔တစ္ခါမွမ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး။ စားခ်င္တာေတာ့ၾကာပါပီ။ တစ္ခါမွလဲမကင္ဖူးပါဘူး။ ပထမဆံုး အၾကိမ္စမ္းသပ္တဲ့သေဘာပါ။ ၾကက္ကင္အတြက္ အဓိကက်တဲ့ အႏွစ္ကိုေတာ့ ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက်အရသာတိုင္း ရေအာင္စပ္ပါတယ္။
အႏွစ္အတြက္ေတာ့.. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ (အေစ့မပါ)ကို ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားပါတယ္။ ဲဲျပီးရင္ေတာ့...ခြက္ေလးထဲထည့္ပီး၊ မဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္း ပါထည့္ျပီး ရွလကာရည္နဲနဲထည့္ေမႊပါတယ္။ ဆားနဲနဲနဲ႔ ငါးငံျပာရည္ကိုထပ္ထည့္ၿပီး သမေနေအာင္ေမႊ၊ ဆီလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ အႏွစ္အဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ၾကက္ေကာင္လံုးကုိအႏွစ္ရည္ေတြသုတ္လိမ္း ျပီး၊ ဗိုက္ထဲမွာလဲအႏွစ္ေတြကိုထည့္လိုက္ပီးရင္ေတာ့၊ ဖုတ္မယ့္ခြက္ထဲကို ေငြေရာင္စကၠဴခံံျပီး ၾကက္ေကာင္လံုး ကိုထည့္၊ အေပၚကေန သံလြင္ဆီေလးကိုလိုက္သုတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပီးရင္ေတာ့ ၁၈၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၁နာရီ ေလာက္ၾကာေအာင္ ဖုတ္ရပါတယ္။ နဲနဲကၽြတ္ကၽြတ္ေလးၾကိဳက္ေတာ့ ၁နာရီ ၁၅မိနစ္ေလာက္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ၾကက္ကင္အနံ႔ကတစ္အိမ္လံုးကိုပ်ံ႕ေနပါေတာ့တယ္။ အရသာကိုအရမ္းျမည္းခ်င္လို႔ ပူေနတာ ကို မေစာင့္ဘဲ ဖဲ့စားၾကည့္ပါတယ္။ ၾကက္အေရခြံကၾကြပ္ရြေနပီးအရသာကလဲ စိမ့္ေနေအာင္ကိုေကာင္းလွပါတယ္။ အသားကိုစားၾကည့္ေတာ့ ပါးစပ္ထဲမွာ အေရေပ်ာ္သြားသလိုဘဲဆိုသလို.. အရမ္းကိုစားေကာင္းတယ္။ ငတ္ေနတာ ၾကာလို႔လားေတာ့မသိပါ။ စိတ္၀င္စားရင္ကူးကူးနည္းအတိုင္းစမ္းၾကည့္လို႔ရပါတယ္။ း)

ဖုတ္/ကင္ရန္အဆင္သင့္အႏွစ္ရည္

Comments

  1. စားခ်င္လုိ္က္တာေနာ္။ခုေတာ႔ ထမင္းဘူးဘဲေရွ႔ခ်လို႔ မ်က္စိအဆာေကၽြးရတယ္။ ေနာက္တခါဆိုေခၚေနာ္။လာစားမယ္။ဟိဟိ

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ ေကာင္းလွခ်ည္လား။ လုပ္စားၾကည့္မယ္။ ၾကက္ဗိုက္ထဲကိုေရာ အဲဒီအႏွစ္ေတြဘဲ ထည့္တာလား

    ReplyDelete
  3. ၾကိဳက္တယ္...စမ္းၾကည္႕အုန္းမယ္...

    ReplyDelete
  4. တေကာင္လုံး စားပလုိက္မယ္။ ဒီကလဲ ငတ္ႀကီးက်တယ္။ ဟီးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  5. အားးးးးးးးးး မမိုးေကာင္းသူ လာလုစားေနတယ္
    ဒီမွာ C Box မွာကတည္းက တစ္ေကာင္
    လံုးစာၿပီးသားဗ် အရိုးဘဲ က်န္ေတာ.တယ္ :P

    ReplyDelete
  6. ေမေလး.. မိုးေကာင္းသူ..မိုးစက္အိမ္.. ေက်းဇူးပါး..
    စုဘူးေရ.. အႏွစ္ေတြဗိုက္ထဲလဲထည့္ပါတယ္.. း)

    ReplyDelete
  7. ကူကူးးစ္္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္ ္္ ္္

    ဟီးးးျမဴးစ္္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္ တြက္က်န္ေတာ့ဖူးရယ္ေလ
    ျမဴးကၾကက္ကင္ၾကိဳက္တယ္ေလ
    ကူးးးေရ.........ထိုင္းမွာလဲေလအဲ့လိုကင္တယ္သိလား
    သူတို ့ကေတာ့ေလ ဒပါလင္ပါထည့္ၾကီတ္တယ္
    ငရုပ္ေကာင္းလဲအေစ့လိုက္တထည့္တယ္
    အႏွစ္အမ်ားၾကီးကို ဗိုက္ထဲထည့္တာပဲ
    အီးးးးးးးးးစာခ်င္လိုက္တာ အဲ့
    ကိုမိုးစက္နဲ ့မမမိုးေကာင္းသူေပါ့
    သမီးဖို ့ေတာင္ခ်န္ထားခဲ့ဖူး နည္းနည္းေလးမွ


    ခင္တဲ့
    ျမဴးးစ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္္ ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ