Skip to main content

ပူတီနံေထာင္း

ပူတီနံခက္ေလးေတြကိုပန္းအိုးထဲထိုးထည့္ၿပီးစိုက္ထားတာအညြန္႔ေလးေတြတစ္လူလူနဲ႔
စထြက္လာတာေတြ႔တာနဲ႔မေစာင့္ႏိုင္ဘဲ ေလးငါးခက္ဆိတ္လာခဲ့တယ္။ ငရုတ္သီးပင္မွာ
လဲအသီးေတြေ၀လာၿပီမို႔ ပူတီနံေထာင္းစားဖို႔အခ်ိန္ေရာက္ပီ။ ၀ယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္က
ၾကာလာေတာ့အပင္ေတာင္ထြက္ေနပီမို႔အလဟသမၿဖစ္ေအာင္အားလံုးေရာေထာင္းဖို႔
ၿပင္ဆင္လိုက္ေတာ့တယ္။
ပူတီနံပင္ေတြေမၿမိဳ႔မၾကီးၾကီးၿခံထဲမွာေရခ်ိဳးတဲ့ေရတြင္းနာမွာအမ်ားၾကီးၿမက္ပင္ေတြလို
ထူထဲေပါက္ေနတာ၊အဲတုန္းကေတာ့အနံ႕ေတာင္မခံႏိုင္ဘူး။ အခုမရွိမွဘဲတမ္းတစား
ခ်င္ေနတာ။ ကၽြန္မဦးေလးလူၿပိဳၾကီးဆိုပူတီနံေထာင္းကိုအေသၾကိဳက္၊ အိမ္လာ
လည္တိုင္းမာမီကအၿမဲေထာင္းေပးရတယ္။ ေထာင္းသမွ်အကုန္သူဘဲစားတာ။ ကၽြန္မ
ကေတာ့ဒီေရာက္မွစစားၿဖစ္တာပါ။
ပူတီနံခူးလို႔ရသေလာက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္မိတ္ေလးပါအစစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အခ်ဥ္ ပန္းသံပုရာတစ္လံုး ဆိုအလုပ္ၿဖစ္ပီေလ..
ငရုတ္သီးကိုအရင္ညက္ေအာင္ဆားနဲနဲထည့္ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကက္သြန္နီကိုပါ
မညက္တစ္ညက္ေထာင္း ေနာက္ဆံုးမွ ပူတီနံရြက္ေလးနဲ႔ၾကက္သြန္မိန္ေလးနဲနဲကိုပါထည့္
ေထာင္း.. မညက္ေအာင္ေထာင္းတာေပါ့.. အခ်ိဳမႈန္႔စားတတ္ရင္နဲနဲေလးထည့္ၿပီးတာနဲ႔
ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ထားၿပီးပန္းသံပုရာေလးကိုအဆင္သင့္လွီးထား၊ စားခါနီးမွအေပၚက
ညွစ္လိုက္ရံုဘဲ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမမွည့္တစ္မွည့္မာမာေလးကိုစိတ္ထားၿပီးအစပ္ေၿပေပါ့။

Comments

  1. အဲဒါေလး ေထာင္းစာမယ္ဆိုျပီး မစမ္းၾကည့္ျဖစ္တာ။
    ေက်းဇူးေနာ္။ စမ္းစားၾကည့္ဦးမယ္။
    စားခ်င္စဖြယ္။

    ReplyDelete
  2. ဒီဘေလာက္မွာ အစားအေသာက္ခ်က္နည္းကို အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။ အဲလို အသီးအရြက္ေလးေတြ စိုက္လို႔ရတဲ့ေနရာမွာ ေနခ်င္တယ္။ ပူစီနံကို ပန္းအိုးလိုက္ေလး ၀ယ္ထားဦးမွဘဲ။ ေစ်းကေန ၀ယ္ရင္ ပုတ္သြားတာမ်ားတယ္။ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မစားျဖစ္ေတာ့။

    DeeDar

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...