Skip to main content

ကၽြန္မ၏ရံုးပိတ္ရက္ - ၂

ဒီတစ္ပတ္ရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့...ၿဖစ္သလိုစားေနတာၾကာလို႕ေစ်းသြားၿပီးေတာ့ဟင္းခ်က္စားအံုးမွဘဲဆိုၿပီး..ဒီေန႕ေစာေစာထ၊ ေစာေစာဆိုတာ (၈း၃၀) ပါ ေစ်းကိုလမ္းေလွ်ာက္သြားတယ္..လမ္းမွာေစ်းကၿပန္လာတဲ့သူေတြနဲ႕ေတြ႕ေတာ့ သူတို႕က ..ေဟး ဘယ္သြားမလို႕လဲဆိုေတာ့ရွက္တာနဲ႕ ေက်ာင္းနားခဏသြားမလို႕လို႕ေၿပာခဲ့တယ္။ သူမ်ားေစ်းၿပန္လာတဲ့အခ်ိန္မွ..ေစ်းသြားတဲ့အၿဖစ္ ဒါေတာင္မနဲကိုအိပ္ရာေပၚကထရတယ္။
ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က အိမ္မွာဆန္ကုန္သြားေတာ့ ၀ယ္ထားၿပီးသားလံုးတီးဆန္အညိဳေတြကိုဘဲခ်က္စားေနတာ.. စားလို႕လဲမေကာင္းဘူး.မနဲ၀ါးရတယ္..အေရးထဲအံသြားကလဲေပါက္ေတာ့... မ၀ါးႏိုင္..ဒီကဆန္ေတြက အေကာင္းဆံုးေတာင္ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္။ ဆန္၀ယ္မယ္ဆိုရင္ ယိုးဒယားက ဆန္ (Jasmine Rice) ကုိ၀ယ္စားရတယ္။ ဆန္အေကာင္းၾကိဳက္တာမဟုတ္ပါဘူး..အဲဒီဆန္ကၿမန္မာၿပည္ကဆန္နဲ႕ခပ္ဆင္ဆင္ေလ..
သူကလဲ ကီလိုနဲ႕ခြဲမေရာင္းဘူး၊ ၀ယ္ခ်င္ရင္အိတ္လိုက္၀ယ္ရတာဆိုေတာ့..မ၀ယ္ဘဲရွိတာနဲ႕စားေနတာ..
ေသာၾကာေန႕ကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေကာင္ေလးတစ္ေယာက္ကို ဆန္အိတ္လိုက္၀ယ္လာခဲ့ေပးပါလို႕ အကူညီေတာင္းေတာ့..အခုဆိုဆန္လဲရွိၿပီ..ေတာ္ေတာ္အဆင္ေၿပတယ္။
ေစ်းသြားေတာ့ တလားဗီးယား ငါး၀ယ္မယ္ဆိုၿပီးငါးတန္းထဲ၀င္တာ..လူေတြမ်ားလို႕မတိုးႏိုင္တာနဲ႕ အၿပင္ကိုၿပန္ထြက္.. ၾကက္ဥအညိဳေရာင္ေလးေတြေတြ႕တာနဲ႕၀မ္းသာၿပီး (၁၀)လံုး၀ယ္လာတယ္။ (ဒီမွာၾကက္ဥအၿဖဳေတြဘဲရွိတာကိုး) ၿပီးေတာ့ မံုညွင္းအၿဖဴအစည္းၾကီးတစ္စည္း၀ယ္၊ ပိန္းႏွဲသီးႏုႏုေလးေတြကို အခြံခြာၿပီး ၿဖတ္ထားၿပီးသားေတြေရာင္းတာႏွစ္ထုတ္၀ယ္။ နံနံပင္ (ဒီကနံနံကတစ္မ်ိဳး..ပိန္ေညာင္ရွည္ရွည္နဲ႕)တစ္စည္း၀ယ္၊ ၿပီးေတာ့ ငါးတန္းက ထြက္တဲ့အၿခမ္းကၿပန္၀င္ၿပီး တလားဗီးယားအရွင္ (၃)ေကာင္၀ယ္ၿပီး အေကာင္လိုက္အၾကည္းခြံခြာၿပီး ဗိုက္ခြဲခိုင္းလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ဌက္ေပ်ာဖူးတစ္ဖူး၀ယ္။ ေရႊငါးေလးေတြ၊ ငါးေသးေသးေတြပလတ္စတစ္အိတ္ထဲထည့္ၿပီးေရာင္းတဲ့ေနရာမွာသြားစပ္စုလိုက္ေသးတယ္။ ေအာင္မေလး ေၿမြေတြကိုပါေရာင္းတာ.. ပလတ္စတစ္ထဲေရထည့္ၿပီး ေၿမြကိုလဲထည့္ထားတယ္။ ေရေၿမြလားမတိ၀ူး..လွေတာ့လွတယ္ အစင္းက်ားနဲ႕.. အဲဒီကေနတစ္ပတ္ၿပန္ပတ္ၿပီး ဗူးသီးေသးေသးတစ္လံုးနဲ႕ ခရမ္းသီး (လက္ညိဳးေလာက္ဘဲရွိမယ္) အဲဒါ ပဇြန္ေၿခာက္နဲ႕ႏွပ္စားရင္ေကာင္းမယ္ဆိုၿပီး၀ယ္ခဲ့ေသးတယ္။ မိုးကလဲဖြဲဖြဲရြာ လိုက္၊ ရပ္သြားလိုက္နဲ႕..ကၽြန္မထီးမပါ..မိုးေရထဲဟိုေၿပးဒီေၿပးနဲ႕ အိမ္ၿပန္ေရာက္လာေရာ..
အိမ္ေရာက္ေတာ့.. ထမင္းအိုးတည္၊ ငါးကိုအေကာင္လိုက္ေရၿပန္ေဆး၊ မစင္ေသးတဲ့အက်ည္းခြံေလးေတြၿပန္ခြာ ၿပီး ႏွစ္ေကာင္ကို ေရခဲသတၱာထဲထည့္၊ က်န္တဲ့အေကာင္ကိုေတာ့ ငံၿပာရည္နဲ႕ၿပဳပ္လိုက္တယ္။



ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ ေထာင္းထားတာကိုေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္၊ ၿပီး ၿပဳပ္ၿပီးသားငါးကို အေရခြံေတြခြာၿပီးလႊင့္ပစ္၊ အသားခ်ည္းလဲႏႊာၿပီး ဟင္းခ်ိဳအိုထဲထည့္.. ၿပီးေတာ့ မုန္ညွင္းအၿဖဴေတြကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းၿပီး အိုးထဲထည့္၊ ဆားနဲနဲထည့္လိုက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ခ်ိဳတဲ့ဟင္းခ်ိဳအိုးတစ္အိုးရၿပီ။


ပိန္းနဲသီးအႏုေလးေတြကိုေတာ့ ငရုတ္သီးစပ္စပ္နဲ႕ မေန႕ကလံုးထားတဲ့အသားနဲ႕ေရာၿပီးခ်က္လိုက္တယ္။



ခရမ္းသီးေသးေသးေလးေတြကိုေတာ့ၿပဳပ္ၿပီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နံနံနဲ႕ ေရာေထာင္းၿပီး..ကၽြန္မရဲ႕ မနက္စာခ်က္ၿပဳပ္ခ်င္းကိုရပ္လိုက္တယ္။ ဟိုေန႕က ဌက္ေပ်ာသီးေကာင္းတဲ့အေၾကာင္းေတြေရးထားၿပီးမို႕..ဌက္ေပ်ာသီးစားမွဆိုၿပီးဌက္ေပ်ာသီးတစ္ဖီး၀ယ္လာတာနဲ႕
အရမ္းက်မ္းမာေအာင္ဆိုၿပီး.(၅)လံုးေလာက္ထမင္းစားၿပီးထိုင္စားလိုက္တယ္။
ကၽြန္မအရမ္းၾကိဳက္တာ Cheese လဲပါတယ္။ ထမင္းစားၿပီးတိုင္း ရံုးကိုအလာလမ္းမွာ. Cheese Slice အၿပားေတြကိုဒီတိုင္းကို စားေနတာ..က်မ္းမာေရးနဲ႕ေတာ့မညီညြတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ၾကိဳက္တာကိုး..
ေသသြားတဲ့ၾကီးၾကီးက...မေသခင္စားခ်င္တာေလးေတာ့စားသြားမွာဘဲဆိုတာခဏခဏေၿပာတယ္။
အဖိုးကလဲေဆးရံုမွာရွိတဲ့အခ်ိန္ သူနဲ႕မတဲ့တာေတြဆရာ၀န္ကမစားခိုင္းတာကို သူ႕ကိုေစာင့္တဲ့အိမ္ေဖာ္မေလးကို
ပိုက္ဆံေပးၿပီးခိုးခ်က္ခိုင္တယ္။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ေသြးတိုးနဲ႕ဆံုးသြားတာပါ။
ညေနက်ေတာ့..မ၀ယ္မၿဖစ္အသံုးအေဆာင္ေလးေတြသြား၀ယ္မယ္ဆိုၿပီးအိက်ီ၀တ္ေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကို မွန္ထဲၾကည့္ၿပီးေတာ္ေတာ္စိတ္ပ်က္မိတယ္...ေတာ္ေတာ္တုတ္တဲ့ခါး..အဆီတစ္ထပ္..အသားတစ္ထပ္...
ခႏၱာကိုယ္မွာ၀မယ့္ဟာေတြအကုန္ ဗိုက္နဲကခါးမွာစုေနတာ.. ေလ့က်င့္ခန္းေတာ့ပံုမွန္လုပ္အံုးမွဘဲ... (အေတြးထဲမွာ..ဟီးဟီး)

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ