Pages

Tuesday, February 19, 2008

ငါးကင္

တီလားဗီးယားငါးကို အက်ည္းခြန္ထိုး၊ ဗိုက္ခြဲ၊ အူထုတ္၊ ကလီစာထုတ္... သဲေၿခအိတ္(အစိမ္းေရာင္)ေလးမကြဲေအာင္ထုတ္..မဟုတ္ရင္ခါးလိမ့္မယ္။။
သံပရာသီးေၿခာက္လံုးကိုအရည္ညွစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း (သို႕)ေထာင္း။ စပါးလင္က
ႏွစ္ေခ်ာင္းေလာက္ကိုအရင္းေလးေတြဘဲလွီးၿပီးေထာင္းထည့္.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုႏုတ္ႏုတ္စင္း။ ၿပီး သံပရာရည္ထဲကိုထည့္ေမႊ၊ သၾကားကိုနဲနဲထည့္၊ ၿပီးရင္ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ရည္ကို လဖက္ရည္ဇြန္း ေလးဇြန္းထည့္။ ဆားသင့္ေတာ္ရံုထည္.. (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးေတာင့္ ၆ေတာင့္ပါးပါ့လွီးထည့္)
ငါ့ကိုဗိုက္ခြဲၿပီး..ကိုယ္မွာသံုးေလးေၿမာင္းနဲနဲမႊန္း။။။ ငါးနဲ႕..ခုနေရာထားတဲ့ေဆာ့ ေတြနဲ႕ ေရာၿပီးႏွပ္ၿပီးစိမ္ထား.... ၁၅ မိနစ္
ၿပီးေတာ့ ငါးကိုထုတ္... ခုနလုပ္ထားတဲ့ေဆာ့ထဲကအဖတ္ေတြကိုထုတ္ၿပီး... ငါးဗိုက္ထဲထည့္ အၿပင္ကိုလဲ လိုက္သုတ္.. မြန္းထားတဲ့ေနရာၾကားေတြလဲထည့္. ၿပီးရင္ ေငြေရာင္စက္ကူ (foil) နဲ႕မထုတ္ခင္း ငါးထည့္မယ့္ေနရာကို ႏွမ္းဆီ (သို ့) ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီနဲ႕သုတ္..လံုေအာင္ပတ္ၿပီးေတာ့... oven ထဲထည့္... 180 - 185 ဒီဂရီနဲ႕ 15 to 20 minutes ကင္/ဖုတ္... ၿပီးရင္ထုတ္... ၿပီးငါးအေကာင္ေပၚကို ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕နဲနဲၿဖဴး....ၿပီးရင္စားလို႕ရၿပီ... (၀ိုင္ေလးနဲ႕ဆိုေကာင္းမွေကာင္း)

2 Comments:

ko myo said...

ေက်းဇူးပါ

ko myo said...

ေက်းဇူးပါ

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger