Pages

Wednesday, February 27, 2008

ဆယ္လ္မြန္ငါးခ်က္

၁။ ဆယ္လမြန္ငါးစားေလာက္ရံုး (ပဲၿပားတုံးခန္႕) အတံုးတစ္တံုး အေရခြံဓားနဲ႕လွ်ပ္ခြာပါ။
၂။ ဆား+ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ကို ငါးအသားတံုးေပၚအနဲငယ္ပတ္ပတ္လည္လိုက္ၿဖန္းပါ။
၃။ မကပ္ႏိုင္တဲ့ဒယ္အိုးမွာဆီနဲနဲထည့္၊ ဆီကိုဒယ္အိုးမွာၿပန္႕ေအာင္လုပ္ပါ။ အေငြ႕ထြက္လာလွ်င္ငါးအသားတုန္းကိုထည့္.. လွည့္ၿပီး ေရႊအိုေရာင္သန္းလာသည္အထိလွိမ့္ပါ..ၿပီးအဖံုးခဏအုပ္အလြန္ဆံုး (၂)မိနစ္ႏွင့္ဆို ငါးက်က္ေနၿပီး..ထို (၂) မိနစ္အတြင္းမီးကိုေအးေအးမွ်င္းမွ်င္းထားပါၿပီးဒယ္အိုးမွထုတ္အေအးခံ
၄။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ဂ်င္းကို ေတာက္ေတာက္စင္းဆီနဲနဲထည့္… ပူရင္ ဆႏြင္းနဲနဲထည့္..ၿပီးဆီသတ္၊ မဆလာ ထည့္..ငရုတ္သီးမႈန္႕ထည့္အႏွစ္ရေအာင္ဆီသတ္။။အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆားလိုတဲ့အရသာထည့္..
ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးေထာင့္
အတံုးေလးေတြ
အံစာတုန္းအရြယ္လွီးၿပီးဆီခ်က္အိုးထဲထည့္။။
မီးေအးေအးနွင့္အႏွစ္ရေအာင္ေမႊပါ။ ေပါ့့ ငံၿမည္း.. လိုတာထပ္ထည့္(အခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ မန္က်ဥ္းေရ.. သို႕ အခ်ဥ္မႈန္႕ထည့္)
၅။ ငါးရုတ္သီးအနီပြ.. အနီနဲ႕ အစိမ္းေရာင္၊ ေဂၚဖီထုတ္တို႕ ကို ပါးပါးေလး မွ်င္မွ်င္ေလးရွည္ရွည္ေလးလွီးပါ။ၿပီးဆီအိုးကပ္တည္ၿပီး.. တစ္ခ်က္နွစ္ခ်က္ထည့္ေမႊပါ.. ၿပီးရင္ခပ္ၿပီး
ပုဂံေပၚတြင္ၿပင္ဆင္ၿခင္း
ပုဂံအလည္မွာ ငါးရုတ္သီးအနီပြ.. အနီနဲ႕ အစိမ္းေရာင္၊ ေဂၚဖီထုတ္ေရာၿပီး ဆီပူမွာလွိမ့္ထားတာကို လံုးလံုးေလးပံု..ၿပီးငါးကိုတင္..ၿပီး ဟင္းအႏွစ္ကိုအေပၚမွေလာင္းခ်ပါ..ၿပီး အေပၚမွနံနံပင္အုပ္..(အခုကေတာ့ ကန္ဇြန္းဥလိုမ်ိဳး၊ ႏိုကိုဥလိုဥနီကို အုန္းသီးၿခစ္တဲ့ဟာနဲ႕ၿခစ္ၿပီးအုပ္တင္ထားတာပါ)သံပုရာႏွစ္လံုး (သို႕) ေလွ်ာက္သီးလွီးေဘးမွာတင္ထား..(လုိရင္အခ်ဥ္ညွစ္စားလို႕ရတာေပါ့)ၿပီးေတာ့ ေထာပတ္သီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးတစ္လံုးေလာက္ကို ခပ္ထူထူလွီးၿပီးေဘးမွာခ်ထားပါ..ေထာပတ္သီးစားရင္အသားေရလွတယ္.. ဆယ္လမြန္ငါးက ဗီတာမင္ (E)နဲ႕ ေထာပတ္သီးကလဲဗီတာမင္ (E) ူအာနိသင္တူတူဘဲ။ ဒါေၾကာင့္တြဲစားတာေကာင္းတယ္။ ခ်ယ္ရီတုိမားတိုး၊ပန္းခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကိုေဘးမွာခ်ထားလိုက္..
(စိတ္ေပါက္ရင္အလံုးလုိက္ေကာင္၀ါးလို႕ရတယ္) ကဲ..ေတာင္းဆိုထားသူမ်ား..ခ်က္စားလို႕ရပါၿပီ...
Credited to To To Ni Ni

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger