Pages

Tuesday, February 19, 2008

ရံုးပတီသီးေၿမပဲႏွပ္

ဒီကလူေတြက...ေၿမပဲေၾကာ္ကို လမ္းေဘးမွာဆိုင္ေလးေတြနဲ႕ေရာင္းၾကတယ္။ ၿမန္မာမွာေတာ့ ေနၾကာစိ၊ ကြာစိ၊ အခ်ဥ္ထုပ္၊ ဇီးထုပ္တို႕သာေရစာစားၾကေပမယ့္.. ဒီမွာေတာ့ လမ္းေလွ်ာက္ရင္းလဲ ေၿမပဲေၾကာ္ေလးေတြ ကေတာ့ေလးေတြနဲ႕ထည့္ၿပီး..စားၾကတယ္။။။
ရံုးပတီသီး - ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ။ ရံုုးပတီသီးကို အညွာထိနားထိတိုင္ေအာင္ အဖ်ားကေနေလးၿခမ္းခြဲပါ။ ရံုးပတီသီးအေတာင့္လိုက္ပံုမပ်က္ေစနဲ႕။.... ၿပီးရင္.. ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ အေရာင္တင္မႈန္႕၊ နႏြင္းနဲ႕ ဆီသတ္မယ္။ ၿပီးရင္.. ေၿမပဲေထာင္းထားတာကိုထည့္မယ္။ ၿပီး ငါးငံၿပာရည္..ေလးငါးစက္ေလာက္ထည့္မယ္။.. အနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕.. ရံုးပတီသီးအေတာင့္လိုက္ေလးေတြကိုစီၿပီးထည့္ပါ. ဆား၊ သၾကားထည့္ၿပီး ေရေလးၿမဳပ္ရံုေလာင္းထည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ (မေမႊနဲ႕ေနာ္)...စိမ္းစိမ္းေလးနဲ႕ ႏႈးေလာက္ၿပီဆိုရင္ ခ်ၿပီး.. အေတာင့္လိုက္ေလးေတြကိုဟင္းပန္းကန္ထဲစီထည့္ပါ။။ ၿပီးမွ ဟင္းအႏွစ္ေလးေတြကိုအေပၚကေလာင္းထည့္ပါ။။။ ရံုးပတီသီးစီးစီးေလးမွာ ေၿမပဲစိမ့္စိမ့္အရသာဟာအတြင္းထိစိမ့္၀င္ေနၿပီး.. လွ်ာေပၚတင္လိုက္တာနဲ႕ ဆီခ်က္ေမႊးေမႊးအနံ႔ေလးပါ..ေရာၿပီး.. အလြန္ၿမိန္တဲ့ဟင္းတစ္ခြက္ၿဖစ္ပါလိမ့္မယ္။

ဒါကေတာ့သက္သတ္လြတ္ေတြအတြက္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ေလးေတြပါ။
ပံုပါၿပထားၿပီဆိုေတာ့ ေၾကာ္တတ္မွာပါ..



0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger