Pages

Friday, February 29, 2008

မုန္လာဥခ်ဥ္သုပ္၊ ပဲတီေပါက္သုပ္

သူငယ္ခ်င္းေတြက..စားစရာအေၾကာင္းဘဲေရးေနလို႕ဆိုၿပီးေၿပာေနၾကေပမယ့္လဲ...
အစားကေန႕တိုင္းစားရတာကိုး..ဒီေတာ့ အစာအေၾကာင္းဘဲေရးတာမ်ားမွာေပါ့...
အမွန္ကေတာ့ပံုဘဲၾကည့္ၿပီးသူတိုကမစားရလို႕.. မနာလိုတာၿဖစ္မယ္.. ဟီးဟီး
ဒီေန႕ေတာ့ မုန္လာဥခ်ဥ္ သုပ္နဲ႕ ပဲတီေပါက္သုပ္အေၾကာင္းကိုေရးမလို႕ပါ။
ခ်ဥ္ဖတ္ ကိုအရမ္းၾကိဳက္ေပမယ့္ ဘယ္လိုလုပ္ရမွန္းမသိပါဘူး။ ဒီေရာက္ေတာ့ ခ်ဥ္ဖတ္စားခ်င္လို႕ ကိုးရီးယား ကင္မ္ခ်ီကို ၀ယ္စားတယ္.. အရသာကေတာ္ေတာ့ကိုဆိုးတယ္..ဘာေၾကာင့္မွန္းမသိဘူး ၾကိဳက္ဘူး။
ခ်ဥ္ဆုတ္ေနတဲ့အထဲ အနံ႕က စိမ္းရႊင္ရႊင္နဲ႕...
ဒါနဲ႕ မာမီကိုဖုန္းဆက္ၿပီး ခ်ဥ္ဖတ္ဘယ္လိုလုပ္ရလဲေမးတယ္။ ပထမတစ္ခါ..မုန္လာဥေတြ၀ယ္..ဗူးၾကီးၾကီး၀ယ္ၿပီး
အခ်ဥ္တည္မယ္ဆိုၿပီး...ထမင္းခ်က္ၿပီး ဆားနဲ႕ေရာနယ္.. မုန္လာဥလွီးထားတာေတြနယ္.. ဗူးထဲမွာသိပ္.. ေနလွန္း...
တစ္လၿပည့္လို႕ ပုပ္သြားတယ္ မခ်ဥ္ပါဘူး။ ဒါနဲ႕ ဇြဲမေလ်ာ့ဘူး။ ေနာက္တစ္ခါထပ္၀ယ္..လွီးၿပီးဆန္ေဆးေရနဲ႕စိမ္တယ္.. ဆားထည့္တယ္..မခ်ဥ္ၿပန္ဘူး။ ေနာက္ေတာ့ မာမီကေၿပာတယ္ ဘာဆားသံုးတာလဲဆိုေတာ့.. အိုင္အိုဒိုက္ ဆားသံုးတာကိုး...ဆိုင္မဆိုင္ေတာ့မသိဘူး..ဆားအၾကမ္းသြား၀ယ္... ေနာက္တတိယတစ္ခါစိမ္ေတာ့ ေအာင္ၿမင္သြားတယ္..ေပ်ာ္လိုက္တာ...
မုန္လာဥခ်ဥ္ေတြကိုထုတ္..ေရေဆး ၿပီးပါးပါးလွီး
ေၿမပဲေၾကာ္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ထည့္
ငရုတ္သီးေၿခာက္မႈန္႕ကိုထည့္
ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဆီသတ္
အားလံုးထည့္ၿပီးတဲ့အခါမွ၊ နံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး နယ္လိုက္ေတာ့...ေကာင္းလိုက္တာေၿပာမေနနဲ႕..ထမင္းနဲ႕ေတာင္မစားေတာ့ဘူး။ နယ္ၿပီးရင္ေတာ့ပန္းကန္ေၿပာင္းထည့္ေပါ့... နယ္ထားတဲ့ပန္းကန္က ေပေနမွာေလ... ဒီတိုင္းထိုင္စားတာတစ္ပန္းကန္ကုန္တယ္။

ပဲတီေပါက္ သုပ္ကေတာ့
ပဲတီေပါက္ေလးေတြကို ေရေႏြးနဲ႕အရင္ေဖ်ာၿပီး ဇကာနဲ႕စစ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္အနီကိုဘဲဆီသတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလယ္ကေနၿဖတ္လွီးၿပီးထည့္တယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြပါးပါးလွီးၿပီး
ပဲမႈန္႕၊ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕ နဲနဲ ကိုထည့္ ၿပီး နံနံပင္ေလးအုပ္နယ္လိုက္တာပါ။
အခ်ဥ္ကဲၿခင္ရင္ေတာ့ သံပုရာသီးေလးတစ္ၿခမ္းေလာက္ညွစ္ထည့္လိုက္ပါ။

1 Comments:

ေရႊသီရိေခတ္ said...

စားစရာ ပို႔စ္ေတြအမ်ားၾကီးဖတ္သြားပါတယ္။ သြားေရေတာင္က်လာျပီ :P
ခင္မင္စြာ
www.shwethirikhit.com

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger