Skip to main content

ကၽြန္မႏွင့္ဖက္ရွင္

ေသာၾကာေန႕ေရာက္တိုင္းထံုးစံအတိုင္းေခါင္းစားတာ.. မနက္ၿဖန္ငါဘာ၀တ္ရမလဲဆိုတာဘဲ။ ရံုးက Uniform ရွိေတာ့ ေန႕အစဥ္အတိုင္း၀တ္သြားရံုဘဲ။ ရံုး Uniform ေၿပာမွ ခ်ပ္ခ်ပ္ရပ္ရပ္လို႕မထင္လိုက္ပါနဲ႕..အေပၚက ဘေလာက္(စ္) နဲ႕ ဘေလဇာ (ကုတ္)၊ ေအာက္ကစကပ္။ စကပ္ေတာင္မွ ကၽြန္မက Uniform ခ်ဳပ္တဲ့ကုမၸဏီကအမၾကီးေတြလာေတာ့ အတိုနဲကအရွည္နွစ္ထည္ခ်ဳပ္ခိုင္းတယ္။ ခါးကေတာ့ခ်က္ၿပဳတ္ေပါ့.. ဒါကလဲရည္ရြယ္ခ်က္ကၾကီးတယ္။ ကၽြန္မကိုယ္လံုးက ပိန္လြယ္ ၀လြယ္။ တစ္ရက္ႏွစ္ရက္ေလာက္ေနမေကာင္းၿဖစ္တာနဲ႕လူကခ်က္ခ်င္းကိုပိန္က်သြားတာ။ ေနေကာင္းၿပီဆိုရင္လဲ စားေတာ့တာဘဲမရပ္မနား။ ၀လာၿပန္ေရာ။ အဲေတာ့စကပ္ ကပိန္သြားရင္ခ်က္ၿပဳတ္၊ ၀လာရင္ေတာ့ ခါးတင္ ေပါ့။ ရံုးမွာ မနက္ ၇း၃၀ ကေန ညေန ၅း၃၀ ထိ ၊ ထမင္းစားခ်ိန္ (၁) နာရီနားတာကလြဲလို႕ ဆက္တိုက္ထိုင္ၿပီးလုပ္ေနေတာ့ အရင္ဆံုးဗိုက္ကပူလာတယ္။ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ရမွာလဲပ်င္း (ငပ်င္း)ဆိုေတာ့ အိက်ႍဆိုရင္ အရွည္ၾကီးနဲ႕ ဗိုက္သက္ေတာင့္သက္သာရွိမယ့္ဟာမ်ိဳးကိုဘဲေရြး၀တ္တယ္။ ရံုး၀တ္စံုကေတာ့ စိုးရိမ္စရာမလိုဘူးေလ၊ အေပၚက ကုတ္ေလးနဲ႕ဖံုးထားလိုက္ရံုဘဲ ဟ ဟာ့။
မနက္ၿဖန္ကေတာ့ ဘုရားေက်ာင္သြားမွာစိုေတာ့ ကိုးယိုးကားယားေတာ့ ရဘူး။ အိမ္ကခ်ဳပ္ေပးလိုက္တဲ့ ၿမန္မာအိက်ႍေတြကလဲ ဗိုက္ကက်ပ္ေနၿပီ၊ က်ပ္က်ပ္ထုပ္ထုပ္ ေနရတာကို စိတ္အရမ္းက်ဥ္းက်ပ္တယ္။ ဒါေပမယ့္ မိန္းကေလးဆိုတာ ခ်ပ္ခ်ပ္ရပ္ရပ္ေလးမွေကာင္းတာမဟုတ္လား။ အဓိကေနရာကေတာ့ ဗိုက္ဘဲ။ အိပ္၊ထ၊မ၊တင္ ပံုမွန္လုပ္ပါလို႕ မာမီကေတာ့မွာတယ္။ စကားနားေထာင္ၿပီးလုပ္ဖို႕ေတာ့ၾကိဳးစားပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အိပ္၊ထ၊မ၊တင္ မွာ အိပ္ၿပီးၿပန္မထႏိုင္ေတာ့လို႕..ဆိုးတယ္။ အိပ္ခ်င္တဲ့အခ်ိန္အိပ္၊ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္စား ဒီလဲေရာက္ေရာ ေၾကာင္မရွိၾကြက္ထဆိုသလို ေနခ်င္သလိုေနေတာ့တာဘဲ။ ဒီဇင္ဘာအိမ္ၿပန္တုန္းက သူငယ္ခ်င္းေယာက်္ားေလးေတြကေၿပာတယ္.. ဗိုက္ေလွ်ာ့အံုးတဲ့။ ကၽြန္မက ငါကမ်ိဳးရိုးလိုက္တာ၊ ငါ့အေဖကဗိုက္ပူေတာ့ ငါလဲ အသက္ၾကီးလာေတာ့ သူ႕လိုၿဖစ္လာတာလို႕ၿပန္ေၿပာလိုက္တယ္။ သူတို႕က..နင္ေတာ္ေတာ္ေပါတယ္။ ငေပါမေလးတဲ့
ခ်စ္သူကေတာ့ ဗိုက္ပူလဲခ်စ္တာဘဲ၊ ထိပ္ေၿပာင္လဲ ခ်စ္မွာဘဲ ဆိုဘဲ။ က်န္ရစ္ၿဖစ္မွ ေနာင္တေတြရေနအံုးမလားေတာ့မသိဘူး၊ ဘေလာ့စာမ်က္ႏွာေတြေဖာင္းပြမွာေတာ့က်ိန္းေသတယ္။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ